Δύο πόρτες έχει η ζωή

Για τον Ογκνιέν Βράνιες θα μπορούσε να γραφτεί και βιβλίο. Και ας έχει φορέσει μόλις 1,5 χρόνο την φανέλα της ΑΕΚ. Έχουν γίνει πολλά, έχει κάνει πολλά, έχει δώσει αρκετά. Και αν μείνει μέχρι το 2019 στην ΑΕΚ, τότε θα έχει κάνει ρεκόρ καριέρας με 2,5 χρόνια στην ίδια ομάδα.

Πολύ αμφιβάλλω όμως ότι θα το κάνει εδώ τελικά το ρεκόρ…

Ο Βόσνιος έχει συγκεκριμένα (καλά και άσχημα) «ζητήματα» και η ΑΕΚ πρέπει να κοιτάξει το όφελος της (και) εδώ. Ο παίκτης τον Οκτώβριο κλείνει τα 29 και κάπου εδώ η ΑΕΚ πρέπει να παίξει το… χαρτί της.

Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν δύο πόρτες. Ανανέωση αυτό το καλοκαίρι πέρα από το 2019 ή πώληση με (πραγματικά) καλά χρήματα. Άμεσα κιόλας, για να έχει η ΑΕΚ χρόνο να βρει στόπερ στα «θέλω» του Ουζουνίδη αν και με Τσιγκρίνσκι-Λαμπρόπουλο έτοιμους και τον Τσόσιτς να επιστρέφει για να παίξει, είναι πιο ήσυχη στην υπόθεση αυτή.

Ο Βράνιες απέδειξε ότι σκέφτεται τις απολαβές του. Καλά κάνει. Επαγγελματίας είναι, ξέρει ότι δεν θα παίζει για πάντα ποδόσφαιρο και θεωρεί το συμβόλαιο των 250.000 ευρώ δεν του… κάνει. Ασχετα αν επικοινωνιακά έχει δείξει να «δένει» με τον κόσμο. Στο 2018 ζούμε και αυτά ελάχιστα μετρούν πια. Ειδικά για ξένους. Μάλιστα για να το κάνει ακόμη πιο κατανοητό ότι σκέφτεται τα χρήματα, δεν είχε πάει σε προπόνηση της ΑΕΚ πριν λίγους μήνες. Ενώ αν πάμε ακόμη πιο πίσω, είχε και άσχημη συμπεριφορά προς τον Χιμένεθ μπροστά στα μάτια του ίδιου του Μελισσανίδη. Αυτά δεν έπαιξαν ρόλο πέρυσι.

Ίσως παίξουν τώρα, και σίγουρα θα το συζητήσουν Ουζουνίδης-Λυμπερόπουλος με τον Μελισσανίδη.

Η ΑΕΚ σαφώς και θα κοιτάξει το συμφέρον της. Να… δέσει τον παίκτη γιατί θεωρεί ότι της κάνει, να του αυξήσει τις αποδοχές του και μαζί την ρήτρα πώλησης. Για να πάρει το επόμενο καλοκαίρι περισσότερα, αν έχει την ίδια προσφορά ο παίκτης. Απέναντι της η ΑΕΚ θα βρει τον ίδιο τον Βόσνιο.

Ο ίδιος θεωρεί ότι τα 700.000-800.000 ευρώ που δίνει η Αντερλεχτ είναι ο στόχος του. Εκεί είναι το μυαλό του από τον Γενάρη.

Η ΑΕΚ θεωρεί ότι πρέπει κοντά στα 500.000 ευρώ να είναι το deal, με ένα διπλασιασμό που σέβεται την αγωνιστική συμπεριφορά του Βόσνιου. Και εκεί είναι η αλήθεια.

Η ΑΕΚ πρέπει να μάθει και να πουλάει όταν πρέπει, την ιδανική στιγμή. Δεν είναι κακό. Πρέπει επίσης να μάθει έγκαιρα να προ-ετοιμάζεται. Και να βρίσκει τους επόμενους. Και παίκτες και προπονητές. Αυτός είναι ο νόμος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Διότι και μετά την αποχώρηση Χιμένεθ, ευτυχώς που είχαμε στα πόδια μας… ελεύθερο τον Ουζουνίδη.

Χρόνος δεν υπάρχει για να χάνεις στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν όμως «ευκαιρίες» παγκοσμίως.

Για να βρεις τον επόμενο Βράνιες και τον επόμενο Λάζαρο και τον επόμενο Αραούχο. Όπως πέτυχε η ΑΕΚ τον Βράνιες από τα αζήτητα της Ρωσίας και τον πήρε ελεύθερο έναν χειμώνα…

Πόσο δε μάλλον καλοκαίρι και με χρήμα στην τσέπη ε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X