H χρονιά της... κρίσης για Μωραΐτη (ΦΩΤΟ)

H χρονιά της... κρίσης για Μωραΐτη (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Ο 19χρονος γκαρντ της ΑΕΚ, παρά τη νεαρή του ηλικία δεν είναι “καινούριο” πρόσωπο στον χώρο του μπάσκετ. Εδώ και δυόμιση περίπου χρόνια το όνομα του έχει γραφτεί πολλές φορές. Κάτι που είναι  λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι από τον Ιούλιο του 2015 είναι μέλος σε μια από τις τρείς “μεγάλες” ομάδες της Αθήνας.

Δεν είναι υπερβολή να πει κάποιος ότι ο Μωραΐτης ξεχωρίζει από τους συνομηλίκους του. Το όνομά του βέβαια άρχισε να ακούγεται έντονα  τo 2014, όπου ήταν ο μοναδικός 99αρης που βρέθηκε παρέα με τους 98αρηδες στο Ευρωμπάσκετ Παίδων.

Προτάσεις στα πόδια του… πολλές! Άλλωστε, θεωρούνταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ηλικίας του. Ρεάλ και Μπαρτσελόνα είχαν κάνει ήδη προσπάθεια να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, ενώ ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ εξέφρασαν και αυτές ανοιχτά το ενδιαφέρον τους.

Στο τέλος όμως,  ήταν η ΑΕΚ αυτή που κατάφερε να κερδίσει τη «μάχη» για τη διεκδίκηση του νεαρού παίκτη και  χάρη στις προσωπικές ενέργειες του Προέδρου της, Μάκη Αγγελόπουλου, ο Δημήτρης Μωραΐτης έγινε μέλος των «κιτρινόμαυρων».

H χρονιά της... κρίσης για Μωραΐτη (ΦΩΤΟ)

Στα δυόμιση αυτά χρονιά που ο διεθνής γκαρντ βρίσκεται στο «κιτρινόμαυρο» ρόστερ έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα ονόματα της εξέδρας, καθώς οι φίλοι της ομάδας θέλουν να βλέπουν τον Μωραιτη στο παρκέ, έχοντας σημαντικό χρόνο συμμετοχής στις αναμετρήσεις. Και αυτό είναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.

Στην ΑΕΚ πόνταραν πολλά στον… μικρό και μετά από δύο χρόνια αναμονής για να μεγαλώσει και να αποκτήσει τις απαιτούμενες εμπειρίες, την περσινή σεζόν υποτίθεται ότι είχε έρθει η σειρά του να μπει και να αρχίσει να παίζει κάποιον ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα. Θυμίζουμε, άλλωστε, ότι το καλοκαίρι η ομάδα χτίστηκε με τη λογική ότι η μια από τις θέσεις της 12άδας θα ανήκε στον Μωραΐτη, ώστε να κάνει κάποια στιγμή και αυτός το ξεπέταγμά του.

H χρονιά της... κρίσης για Μωραΐτη (ΦΩΤΟ)

Ο Μανωλόπουλος, που έφυγε από την ΑΕΚ, είχε χρησιμοποιήσει τον Μωραΐτη σε 4 αγώνες πρωταθλήματος και άλλους 3 του Basketball Champions League (σύνολο 7), δίνοντάς του συνολικό χρόνο συμμετοχής 32′:43”.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντράγκαν Σάκοτα έβαλε τον νεαρό γκάρντ σε τρία παιχνίδια της ΑΕΚ  (δύο για το πρωτάθλημα κι ένα για το BCL), δίνοντάς του συνολικά 13′:46” και έκτοτε δεν τον είδαμε ξανά.

Από τότε που η «Βασίλισσα» άλλαξε τον σχεδιασμό της και έκανε προσθήκες νέων παικτών, ο νεαρός δεν υπολογίζεται και… επισήμως από τον προπονητή του.

Ωστόσο, στην περίπτωση του Μωραΐτη δύο είναι τα ενδεχόμενα: Κράτησε τον ή άφησε τον!

Αν το πλάνο είναι να αναδείξεις νέους παίκτες και θες να φροντίσεις για το μέλλον σου, γνωρίζοντας φυσικά πως μπορεί να έχεις κόστος στα αποτελέσματα, τότε πρέπει να ρισκάρεις. Αν μη τι άλλο όταν πρόκειται για έναν παίκτη, ο οποίος ήρθε στην ομάδα ως ένα από τα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα. Και με αυτή τη λογική, ο Δημήτρης Μωραΐτης θα έχει ενεργό ρόλο στην γραμμή των γκαρντ της ΑΕΚ την ερχομένη σεζόν.

Για την ΑΕΚ και τον Μωραΐτη υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Ο δρόμος… του δανεισμού. Η «Βασίλισσα» αν δεν έχει στα μελλοντικά της πλάνα τον νεαρό γκαρντ, θα μπορούσε πολύ εύκολα να τον δώσει σε κάποια άλλη ομάδα με τη μορφή δανεισμού, ώστε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να αναδείξει το όποιο ταλέντο διαθέτει. Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ με την εικόνα που θα έχει θα αποφασίσει η ίδια για το αν χωράει ο Μωραΐτης στο ρόστερ της.

Ο 19χρονος γκαρντ είναι ένα κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Είναι ένα παιδί με μπόλικο ταλέντο, που βλέπει το γήπεδο, πασάρει σωστά και που έχει εξαιρετικές δυνατότητες στην άμυνα. Η επόμενη αγωνιστική περίοδος θα είναι κρίσιμη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την Ένωση, καθώς η χρονιά που έρχεται είναι ένα στοίχημα για το μέλλον!

 

 

 

 

 

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X