Ξεχώρισε ο Ρογκαβόπουλος στο Τρεβίζο (ΦΩΤΟ)

Ξεχώρισε ο Ρογκαβόπουλος στο Τρεβίζο (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Ο 17χρονος γκαρντ-φόργουορντ της ΑΕΚ, Νίκος Ρογκαβόπουλος, ταξίδεψε στο Τρεβίζο, προκειμένου να πάρει μέρος στο NBA Global Camp. Πρόκειται για ένα καμπ, στο οποίο ταλαντούχοι παίκτες έχουν την ευκαιρία να δείξουν τις ικανότητές τους μπροστά σε scouts και στελέχη ομάδων του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου, καθώς και σε πολλούς αναλυτές, που βρίσκονται στην Ιταλία κάθε καλοκαίρι για το… ετήσιο ραντεβού τους με το «αύριο» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ο «Ρόγκα», λοιπόν, ήταν μεταξύ εκείνων που ξεχώρισαν στο Τρεβίζο, αφού στο τρίτο φιλικό του καμπ, δηλαδή στο ματς στο οποίο αγωνίζονται κατά κύριο λόγο οι παίκτες που έχουν ζητήσει οι scouts να δουν πιο καλά, ήταν εξαιρετικός.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου οι παίκτες πέρασαν μετρήσεις και μερικά τεστ και έπαιξαν τρία παιχνίδια. Στα πρώτα δύο ματς, ο παίκτης των «κιτρινόμαυρων» δεν κατάφερε να ξεχωρίσει, αφού συχνά σε τέτοιους αγώνες η τακτική πάει… περίπατο και ο καθένας παίζει για τον εαυτό του.

Στο τρίτο παιχνίδι, όμως, ο Ρογκαβόπουλος πάτησε… γκάζι, γνωρίζοντας πόσο σημαντικό ήταν. Άλλωστε, ο προπονητής του επί ιταλικού εδάφους, ο τεχνικός της εθνικής Ισπανίας, Σέρτζιο Σκαριόλο, είχε εξηγήσει στους παίκτες πως στο τρίτο ματς θα αγωνιστούν κυρίως εκείνοι που έχουν ζητήσει οι scouts να δουν πιο καλά. Για τον λόγο αυτό, ο Σκαριόλο χρησιμοποίησε πιο πολύ τον Έλληνα γκαρντ – φόργουορντ, τους Γάλλους, που είχε στη διάθεσή του και δύο ψηλούς.

Ο 17χρονος παίκτης στο πιο σημαντικό ματς του καμπ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ (13π.), κατέβασε 6 ριμπάουντ και ήταν από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις.

Φυσικά, ο «Ρόγκα» δεν μίλησε με κάποιον scout ή κάποιον GM ομάδας του ΝΒΑ, καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται, αλλά ξεχώρισε στο ματς που έπρεπε, ανέβασε τις «μετοχές» του και είχε την ευκαιρία να δουλέψει μαζί με τον Σκαριόλο και να ακούσει τις συμβουλές του.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X