Αυτά που ήξερε, να τα ξεχάσει…

Αυτά που ήξερε, να τα ξεχάσει…
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι περιπτώσεις Ελλήνων προπονητών που είναι ενδιαφέρουσες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν είναι πολλές. Αυτή είναι η αλήθεια. Ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα. Δεν έχουμε σχολή, δεν έχουμε έστω κάποιον πρωτοπόρο. Θεωρώ ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης (σίγουρα μαζί με τον Τραϊανό Δέλλα) είναι μέσα σε αυτές, δίχως να έχει πετύχει κάτι σπουδαίο μέχρι σήμερα. Κάτι εκθαμβωτικό, διότι δούλευε είτε σε κλαμπ με μικρές απαιτήσεις (Λάρισα, Ηρακλής, Ξάνθη, Πλατανιάς, Εργοτέλης, Πανιώνιος), είτε σε ομάδες που είχαν ως πρώτο στόχο να βγει η… εβδομάδα και όχι να κερδίσουν (Παναθηναϊκός) και πρωταθλητισμό έκανε πριν 10 χρόνια στην αδύναμη Κύπρο με το ΑΠΟΕΛ.

Είναι 50αρης, «ψημένος», «κωλοπετσομένος», ξέρει τι είναι και πως… είναι, παρουσιάζει πάντα «κάτι» στο γήπεδο και ο Δημήτρης Μελισσανίδης τον εκτιμά πολύ για όλα αυτά.

Το πιο σημαντικό από όλα. Τον εκτιμά και τον επέλεξε. Είναι επιλογή του, εδώ και περίπου 1-1,5 μήνα. Τότε προχώρησε η υπόθεση, και τώρα τελικά… τελείωσε. 3-4 ώρες αφού ο Χιμένεθ ανακοινώθηκε ότι φεύγει. Διότι ο ίδιος ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του θεώρησαν ότι ο Μανόλο δεν μπορεί να δώσει όσα φέτος, δεν μπορεί να επαναλάβει αντίστοιχη χρονιά και ότι Οκτώβριο-Νοέμβριο θα έψαχναν τον αντικαταστάτη του.

Και πρόλαβαν, θεωρούν. Δικαίωμα τους να θεωρούν ότι νομίζουν για τον άνθρωπο που έφερε το πρωτάθλημα, έχοντας… κόντρα τα πάντα και τους πάντες. Δικαίωμα τους να φέρουν όποιον θέλουν επίσης. Αυτοί διαχειρίζονται τον σύλλογο.

Αυτοί πιστώθηκαν τα… καλά του τίτλου, της Ευρώπης και της επιστροφής στον πρωταθλητισμό, αυτοί θα πιστωθούν και όσα… φέρει ο Ουζουνίδης. Καλά ή άσχημα.

Έτσι είναι η μπάλα. Και ο Μελισσανίδης την ξέρει καλά την μπάλα. Σίγουρα καλύτερα από πάρα πολλούς. Για αυτό και ο κόσμος δεν αντέδρασε και «απορρόφησε» την (ξαφνική) αποχώρηση Μανόλο, ενώ είχαν δώσει τα χέρια στο κότερο πριν μία εβδομάδα. Διότι εμπιστεύεται τον Μελισσανίδη και πιστεύει ότι ξέρει τι κάνει και δεν θα τον απογοητεύσει, όπως έγινε με Κετσπάγια και Μοράις πριν επιστρατευθεί ο παλιός γνωστός Χιμένεθ.

Ο Μαρίνος είναι το… νέο. Δούλεψε και έπαιξε στον ΠΑΟ, μίλησε με τον ΠΑΟΚ πέρυσι, σχεδόν… έκλεισε στον Ολυμπιακό πρόπερσι και τελικά έρχεται στην Πρωταθλήτρια ΑΕΚ τώρα. Το βάρος είναι τεράστιο. Ο ίδιος το ξέρει καλά.

Οτιδήποτε λιγότερο από όσα πέτυχε ο Χιμένεθ, θα τον καταστήσουν μια επιλογή που δεν… πέτυχε.

Πιστεύει ο ίδιος ότι με τον Μελισσανίδη στη διοίκηση, θα έχει πολλά και θα πετύχει πολλά. Τα περισσότερα και… καλύτερα της καριέρας του.

[ads1]

Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, αλλά μέχρι να γίνουν… πανηγυρικές εικόνες, νίκες και τίτλοι έχουμε να «περπατήσουμε» χιλιόμετρα. Και τώρα που υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, οι συνθήκες, η «υγεία» και το ποιοτικό ρόστερ για τίτλο (θα πρέπει να το απαιτήσει και να το «χτίσει» ο ίδιος), ο Ουζουνίδης ξέρει ότι δεν έχει δικαίωμα να αποτύχει. Κάτι που είχε στις προηγούμενες ομάδες του. Αλλά τώρα δεν το έχει. Για αυτό και πρέπει να… ξεχάσει εδώ, όσα έζησε πριν. Μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον. Εδώ η χημεία με τον σύλλογο, το dna και τον κόσμο μπορούν να τον εκτοξεύσουν ή να τον στείλουν πίσω στην Αλεξανδρούπολη που γεννήθηκε.

Μπορεί να υπάρχει καλό feeling στην ΑΕΚ για τον Ουζουνίδη, αλλά αυτά δεν μετράνε. Το χορτάρι λέει την αλήθεια.

Όπως την έλεγε επί Δώνη, τότε που νομίζαμε ότι είχαμε πάρει τον «Ελληνα Μουρίνιο» και τελικά είχαμε πάρει τον πρωτοξάδερφο του Μπάμπη του Τακούνα που ισοφαριζόταν σε 3-3 από τον Θρασύβουλο ενώ κέρδιζε 0-3. Και ο Μανόλο ήρθε ως… παπατζής και «τελειωμένος» και έγινε Πρωταθλητής, ενώ ο Μοράις ήρθε ως το δεξί χέρι του Μουρίνιο και πήγε να τινάξει στον αέρα μια ολόκληρη σεζόν όντας ο χειρότερος προπονητής των τελευταίων δεκαετιών.

Μπορεί ο Ουζουνίδης να ήταν… ήρωας πριν ένα μήνα που έπαιζε με φορ τον Δώνη, αλλά εδώ πρέπει να χωρέσει τον βασικό φορ που θα έρθει, τους δύο εξτρέμ που θα αποκτηθούν, τον Λιβάγια, τον Μάνταλο, τον Μπακασέτα…

Μιλάμε για δύο κόσμους διαφορετικούς. Η σύγκριση με τον Πρωταθλητή Μανόλο θα είναι έξτρα βάρος. Καλώς ή κακώς. Από το πρώτο ματς. Εδώ σε θέλω Μαρίνο…

ΥΓ: Τον Χιμένεθ δεν τον πίστευαν στην ΑΕΚ πολύ. Δεν «ψήθηκαν» ποτέ ότι με αυτόν η ομάδα θα πάρει πρωτάθλημα. Όμως το πήρε. Και δικαίως έφυγε αφού δεν τον πίστευαν, διότι θα έφευγε… Οκτώβριο. Και ο ίδιος το είχε πάρει χαμπάρι. Είναι τίμιος, «καθαρός» απέναντι σε όλους, ξέρει τι γίνεται και αποχωρεί με το κεφάλι ψηλά, έχοντας βγάλει χιλιάδες κόσμο στους δρόμους για να πανηγυρίσει μετά από 24 χρόνια. Και μακάρι να πετύχει εκεί που θα πάει, γιατί αξίζει τα καλύτερα. Βάμοθ, που σου λέγανε και στα αποδυτήρια τα παιδιά σου…

ΥΓ1: Λυκογιάννης για προπονητής; Συζητείται σίγουρα, για να δούμε αν… Καλή περίπτωση, πάντα έχει καλό μάτι στους ξένους και οι Ελληνες προπονητές είναι σε υψηλό επίπεδο πια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X