Ο Ουζουνίδης είναι ο 5ος «κοινός» προπονητής ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Ο Ουζουνίδης είναι ο 5ος «κοινός» προπονητής ΑΕΚ και Παναθηναϊκού
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έγινε και επισήμως την Παρασκευή ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Ο 49χρονος Εβρίτης που αντικατέστησε τον Μανόλο Χίμενεθ είναι ο πέμπτος προπονητής που θα έχει εργαστεί τόσο στον Παναθηναϊκό όσο και την ΑΕΚ.

Η αρχή έγινε με τον θρυλικό Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος εργάστηκε για μια τετραετία στον Παναθηναϊκό (1970-74), οδηγώντας τον στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο «Γουέμπλεϊ» το 1971 και παίρνοντας το πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν. Ο μέγας «Πάντσο» αντικατέστησε τον Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1978, έπειτα από την κατάκτηση του νταμπλ, και η σπουδαία ομάδα του Λουκά Μπάρλου διατήρησε τα σκήπτρα της και την επόμενη σεζόν, με τον Πούσκας να αντικαθίσταται τον Μάρτιο από τον βοηθό του, Ανδρέα Σταματιάδη, αλλά ασφαλώς να του πιστώνεται σημαντικό «μερίδιο» του πρωταθλήματος.

Προπονητής του Παναθηναϊκού την σεζόν 1980-81, ο αείμνηστος Αυστριακός Χέλμουτ Σενέκοβιτς αντικατέστησε… και πάλι τον Τσαϊκόφσκι στην ΑΕΚ στα μισά της σεζόν 1982-93, επί προεδρίας Μιχάλη Αρκάδη, είδε τον Θωμά Μαύρο να αποκλείει μόνος του τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά του Κυπέλλου και τελικά να οδηγεί την Ένωση στο μοναδικό τρόπαιο των «πέτρινων χρόνων» της, το Κύπελλο Ελλάδας, με το 2-0 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Ο Γιάτσεκ Γκμοχ έκατσε στον πάγκο των «πρασίνων» την περίοδο 1983-1985. Αμέσως μετά, την σεζόν 1985-1986 μετακόμισε στην ΑΕΚ.

Ο νυν τεχνικός της Εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, στέφθηκε επίσης Κυπελλούχος με τον Δικέφαλο Αετό την αγωνιστική περίοδο 2001-02 (2-1 τον Ολυμπιακό στον τελικό), χάνοντας πάντως το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία με τους Πειραιώτες. Το καλοκαίρι του 2002 ανέλαβε τους Πράσινους στην πιθανότατα χειρότερη περίοδο της προπονητικής του καριέρας, αποτυγχάνοντας παταγωδώς και παρά το εξαιρετικό ρόστερ που είχε στα χέρια του, για να επιστρέψει στην ΑΕΚ του Ντέμη Νικολαΐδη το 2004 και να την καθοδηγήσει με επιτυχία για μια διετία υπό πολύ δύσκολες οικονομικά συνθήκες, φτάνοντας κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2005 και στον τελικό του Κυπέλλου έναν χρόνο αργότερα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης γίνεται συνεπακόλουθα ο τέταρτος προπονητής ο οποίος θα έχει εργαστεί και στους δύο μεγάλους συλλόγους της Αθήνας με την ΑΕΚ να διατηρεί εξαιρετικά ευχάριστες αναμνήσεις από τους προκατόχους του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει αρκετά σοβαρή πιθανότατα οι εν λόγω τεχνικοί να… αυξηθούν κατά το καλοκαίρι του ’18, καθώς ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Γιώργο Δώνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X