Βοσνιάδης: «Σκληρή και με πλάνο η ΑΕΚ- Έχει ένα αβαντάζ λόγω έδρας»

Βοσνιάδης: «Σκληρή και με πλάνο η ΑΕΚ- Έχει ένα αβαντάζ λόγω έδρας»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε  στον Libero 107.4:

Για το αν υπάρχει φαβορί στον τελικό: «Φαβορί όχι. Λέω 50-50 είναι. Ένα πλεονέκτημα της έδρας υπάρχει τώρα, να μην κρυβόμαστε. Όταν μια ομάδα παίζει συνέχεια σε έναν χώρο έχει αβαντάζ. Φανταστείτε έναν τελικό στην Τούμπα, πως θα το αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ. Είναι ο χώρος που ζεις καθημερινά, τα αποδυτήρια σου, είναι τα πάντα. Είναι το γήπεδο που έχουν παίξει αρκετές φορές. Είναι ψυχολογικό αυτό, προς την μεριά της ΑΕΚ αυτό, δεν μπορούμε να το προσπεράσουμε».

Για τους δύο «μονομάχους»: «Οι δύο ομάδες είναι πολύ κοντά η μια στην άλλη. Αν πάει καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι, πιστεύω ότι θα δούμε έναν πολύ καλό τελικό και ευχή όλων μας είναι να το δούμε αυτό και πραγματικά ο καλύτερος να πάρει το Κύπελλο. Αυτός που το δικαιούται δηλαδή εκείνη την ημέρα. Πιστεύω ότι είναι πολύ μικρές οι διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Έχει τα συν της η μια ομάδα σε κάποιους χώρους, σε κάποιους άλλους η άλλη. Πιστεύω ότι θα δούμε έναν πολύ καλό τελικό, αν ηρεμήσει το περιβάλλον».

Για το παιχνίδι των δύο ομάδων στην Τούμπα: «Είναι διαφορετική η μορφή του αγώνα. Υπήρχε παραπάνω άγχος, τώρα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Είναι δύο ομάδες που πάνε στα ίσα, χωρίς να παίζουν για διπλά αποτελέσματα. Πάνε να πάρουν το τρόπαιο. Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η διάθεση του ΠΑΟΚ θα είναι μεγάλη για να μπορέσει να πάρει έναν τίτλο και να αποδείξει ότι δίκαια λένε ότι είναι η καλύτερη ομάδα. Πιστεύω ότι θα δούμε και τελείως διαφορετικό ΠΑΟΚ, από ότι βλέπαμε τα προηγούμενα παιχνίδια στην Αθήνα. Κάποια στιγμή, λέμε για κακή παράδοση, λέμε για παιχνίδια που ο ΠΑΟΚ πάει στην Αθήνα και τα χάνει. Αυτό κάποια στιγμή, γίνεται και προσωπικό στοίχημα της ομάδος και αυτοί που είναι στο αγωνιστικό τμήμα, έρχεται η στιγμή που λένε ότι όλα μας πάνε στραβά, αλλά ως εδώ».

Για το αν συμφωνεί με το ότι ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερη «ποιότητα» και η ΑΕΚ είναι πιο «σκληρή» ομάδα: «Την ποιότητα του ΠΑΟΚ την γνωρίζουν όλοι. Υπάρχουν καταπληκτικά άκρα. Βλέπεις και δεν πιστεύεις αυτό που βλέπεις. Η ΑΕΚ είναι «σκληρή» και μια ομάδα πολύ καλή στο πλάνο που ακολουθεί. Δεν ξεφεύγουν οι παίκτες, έχουν συνηθίσει σε αυτό και το πήγε πολύ δυνατά σε όλη τη χρονιά, δηλαδή πολλές φορές κάναμε συζητήσεις και λέγαμε ότι κάπου η ΑΕΚ θα κολλήσει και πάντα άντεχε. Ήταν η καλή δουλειά που έκαναν εκεί. Γενικά είναι μια ομάδα που το πάλευε μέχρι τέλους».

Για το τι επικρατεί σε έναν τελικό: «Εγώ λέω ότι επικρατεί το «θέλω». Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο τα λάθη θα πληρωθούν, αλλά γενικά είναι το πώς θα μπουν οι ομάδες στο παιχνίδι. Ποια ομάδα θα δώσει στον άλλον την δυνατότητα να πάρει το πάνω χέρι. Πιστεύω θα κριθεί πολύ στο πως θα μπουν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Η αυτοπεποίθηση, η δύναμη, η διάρκεια όλο αυτό. Έρχονται ομάδες να πάρουν ένα αποτέλεσμα, άλλες είναι πιο ποιοτικές και δεν τα καταφέρνουν. Αυτά τα ματς κρίνονται από τα «θέλω» των παικτών. Είναι μεγάλη υπόθεση να μπει ο παίκτης με το μαχαίρι στο στόμα να δώσει μια μάχη, έτσι γίνονται αυτόματα όλα πιο εύκολα».

Για το αν θα ήθελε ο ΠΑΟΚ να… δώσει την μπάλα στην ΑΕΚ: «Έτσι ακριβώς. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που βασίζεται στα άκρα, στα ανεβάσματα των ακραίων μπακ. Αν δεν λειτουργήσει καλά ο άξονας για να καλύψει αυτή την κατάσταση και να κόψει την μετάβαση του αντιπάλου, αυτόματα δημιουργείται πρόβλημα και εννοείτε ότι η ΑΕΚ, αυτό το κάνει καλά. Να αμυνθεί καλά και να τρέξει το κάνει καλά. Η ΑΕΚ είχε προβλήματα όταν ομάδες, της άφησαν την μπάλα και οργανώθηκαν στην άμυνα. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό το κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ εννοείτε ότι αυτό θα το δει. Όσοι είναι στο προπονητικό τιμ του ΠΑΟΚ, θα τα βάλουν σε τάξη. Ο ΠΑΟΚ έχει προβλήματα στις επιστροφές του και εκεί πρέπει να τα λύσει».

Για τις προσωπικότητες των δύο ομάδων: «Εγώ πιστεύω ότι και οι δύο ομάδες έχουν τους παίκτες που μπορούν να δείξουν. Να βγουν μπροστά στα δύσκολα. Αυτοί μπορούν να το κάνουν και με λίγη τρέλα παραπάνω. Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που λόγω χαρακτήρα σε αυτά τα παιχνίδια, μπορούν να τραβήξουν την ομάδα. Πιστεύω ότι υπάρχουν προσωπικότητες και στις δύο ομάδες. Για αυτό λέμε ότι είναι ξεκάθαρα ένας τελικός, παρόλο που παίζεται στο ΟΑΚΑ, που δεν μπορεί να βγει κάποιος με σιγουριά να δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα. Είναι ένας τελικός, που μπορεί να πάει παντού».

Για το τι κρατάει από την φετινή σεζόν: «Πριν από δύο μήνες, χαιρόμασταν όλοι που βλέπαμε ένα πρωτάθλημα να διεκδικείται από τέσσερις ομάδες. Το χαιρόμασταν και το συζητούσαμε συνέχεια και λέγαμε μπράβο κάτι άλλαξε. Να είναι και ο Ολυμπιακός διεκδικητής, να μην βλέπουμε να τελειώνει το πρωτάθλημα από τον Νοέμβριο. Η ποιότητα μπορεί να μην ήταν μεγάλη, αλλά έβλεπες ένα πραγματικό πρωτάθλημα, είχες ενδιαφέρον. Ήταν ένα πρωτάθλημα το οποίο έμοιαζε με πραγματικό. Βρήκαμε τρόπο και το διαλύσαμε. Αυτή είναι η στεναχώρια μας για εμάς τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Εκεί που το χαρήκαμε και είπαμε ότι κάτι άλλαξε, ξαφνικά βρέθηκε τρόπος να τιναχτεί. Ας ευχηθούμε τα επόμενα χρόνια ο κόσμος να βλέπει πραγματικά πρωταθλήματα και όποιος δεν αξίζει να βρίσκει τον δρόμο του. Πρέπει να γυρίσουμε σε πραγματικές συνθήκες. Κουραστήκαμε να βλέπουμε δικηγόρους, δικαστήρια, λόγια, κόντρες. Ας αφήσουμε το ποδόσφαιρο να παιχτεί στους αγωνιστικούς χώρους».

Για το αν θα ήταν στην θέση του Λουτσέσκου: «Ο Λουτσέσκου φαντάζομαι το κάνει και λίγο πλάκα παραπάνω. Καθημερινά θυμίζει πόσους βαθμούς έχει και πόσα παιχνίδια έπαιξε. Αυτή η κατάσταση αδικεί το προπονητικό τιμ και τους παίκτες. Είναι κρίμα, οι άνθρωποι είναι σε δύσκολη θέση. Εγώ μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, πίστευα ότι ο ΠΑΟΚ θα αδειάσει. Είναι δύσκολο να τον κρατήσεις και όμως είδαμε έναν καταπληκτικό ΠΑΟΚ, έβλεπες την ομάδα και έλεγες πως γίνεται αυτό, πως κρατιέται. Αν ο ΠΑΟΚ έπαιζε το ματς με τον Ολυμπιακό και το κέρδιζε, θα είχε καλύτερη εικόνα πιστεύω και στην Τρίπολη. Ο Ολυμπιακός ήταν μια ομάδα, που έδειχνε από την αρχή ότι δεν ήταν η ομάδα των προηγούμενων χρόνων. Φαινόταν ότι δεν είχε την σιγουριά τον προηγούμενων χρόνων και για αυτό ξεχώρισαν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X