Χάρις: «Ποτέ δεν περίμενα ότι θα ζήσω τέτοιες στιγμές»

Χάρις: «Ποτέ δεν περίμενα ότι θα ζήσω τέτοιες στιγμές»
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης για τρίτη φορά στην ιστορία της, κατακτώντας το Champions League, στο Final Four του ΟΑΚΑ.

Έχοντας την ώθηση του κόσμου της, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου. Είχε, όμως και τον κορυφαίο παίκτη της διοργάνωσης, τον Μάνι Χάρις. Τον άνθρωπο που όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του, εκείνος έκανε όλη τη… δουλειά και την οδηγούσε εκ του ασφαλούς στην επίθεση.

Ο «Michigan Mamba» άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ιστορική επιτυχία της ΑΕΚ, καθώς στο Final Four του ΟΑΚΑ ήταν από τους πιο κομβικούς παίκτες του συνόλου. Κάτι το οποίο αναγνώρισε και ο κόσμος, αποθεώνοντάς τον κάθε στιγμή, μαζί με τους συμπαίκτες του.

Ο 28χρονος σκόρερ μίλησε στο SDNA για όλα τα συναισθήματα που βίωσε σε ένα άκρως… κιτρινόμαυρο Final Four, απομώνοσε τις πιο ξεχωριστές στιγμές της πορείας της ομάδας του στη διοργάνωση, ενώ απάντησε και στο ερώτημα αναφορικά με το μέλλον του στην ομάδα.

Η κόρνα της λήξης του μεγάλου τελικού ηχεί και η ΑΕΚ στέφεται πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Champions League. «Ήταν κάτι μοναδικό!», απάντησε χωρίς δεύτερη σκέψη και πρόσθεσε «Ήμασταν όλοι ενθουσιασμένοι γι αυτό που πετύχαμε! Ποτέ δεν περίμενα, για να είμαι ειλικρινής, ότι θα το πανηγυρίσω τόσο έξαλλα και θα ζήσω τέτοιες στιγμές, αλλά αυτό συνέβη. Ήταν στιγμές σπουδαίες για μένα, αλλά και για την καριέρα μου. Αξέχαστο Final Four, πραγματικά».

Μετά το πέρας του αγώνα με την Μονακό αναφέρθηκε στο σπουδαίο συναίσθημα που έζησε. Έχοντας περάσει όλη η ένταση του τελικού, όμως, είδε τα πράγματα λίγο διαφορετικά. «Δεν ήταν απλώς υπέροχο το συναίσθημα, ήταν κάτι παραπάνω. Το ένιωθα από το ξεκίνημα ότι θα πετυχαίναμε κάτι σπουδαίο στο Final Four. Όποιος με ρωτούσε, από κόσμο μέχρι δημοσιογράφους, εάν θα κατακτούσαμε το Final Four έδινα την ίδια απάντηση «Ναι, θα το κερδίσουμε». Αυτό έγινε πραγματικότητα και είναι απίστευτο χωρίς αμφιβολία».

Η πορεία της ΑΕΚ ως το τρόπαιο είχε πολλές στιγμές αξέχαστες. Τι ήταν, όμως, αυτό που του έμεινε χαραγμένο στη μνήμη; «Το πιο σημαντικό απ’ όλα και αυτό που κρατάω σε τελική ανάλυση, είναι πως η ομάδα έδωσε ό,τι είχε μέχρι τέλους, για να φτάσει στον μεγάλο στόχο. Προπονητές άλλαξαν, παίκτες άλλαξαν, αλλά στο τέλος ήμασταν σε θέση να κατακτήσουμε Κύπελλο Ελλάδος και Champions League. Είναι πραγματικά απίθανη όλη αυτή η διαδρομή», ήταν τα λόγια του.

Πέραν της ομαδικής προσπάθειας, αλλά και της επιτυχίας με την κατάκτηση του τίτλου, η σεζόν ήταν ξεχωριστή και για τον 28χρονο άσο, ο οποίος αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης. Κάτι, φυσικά, που μόνο χαρά τον γεμίζει. «Σημαίνει πολλά για μένα. Ήταν τεράστια τιμή γιατί σε προσωπικό επίπεδο είναι από τα πιο σπουδαία βραβεία που έχω κατακτήσει. Όπως έχω πει αρκετές φορές, όμως, χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν θα έφτανα εδώ. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια γιατί με βοήθησαν να φτάσω ως εδώ. Βάλανε και μεγάλα σουτ και βοήθησαν ώστε η πορεία μας να είναι πάρα πολύ γλυκιά και γεμάτη συγκινήσεις».

Η σεζόν φτάνει σιγά σιγά προς το τέλος της. Τον ρωτήσαμε εάν υπάρχουν επαφές με την Ένωση για νέο συμβόλαιο και ήταν αφοπλιστικός στην απάντησή του. «Για την ώρα, όχι δεν υπάρχει κάτι. Αυτή τη στιγμή ζω όλα όσα συνέβησαν και απολαμβάνω κάθε στιγμή από τον θρίαμβο του Champions League. Είμαι ακόμα εδώ, άλλωστε και το μόνο που σκέφτομαι είναι να τελειώσουμε με τον καλύτερο τρόπο την σεζόν».

Πέραν των μπασκετικών στοιχείων που έκαναν τη διαφορά στο παρκέ, ένας ακόμα παράγοντας της «κιτρινόμαυρης» επιτυχίας ήταν το… δέσιμο που υπήρχε ανάμεσα στους παίκτες. «Η ομάδα αυτή έχει ένα σύνολο από σπουδαίους παίκτες, που ταυτόχρονα είναι και σπουδαίοι άνθρωποι. Έχουμε δημιουργήσει μια δυνατή παρέα. Δουλέψαμε σκληρά, παλέψαμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα και τώρα είδαμε να ανταμείβονται οι κόποι μας με τον καλύτερο τρόπο. Η χημεία μας, ως ομάδα, ήταν στα καλύτερα επίπεδα την πιο κρίσιμη στιγμή και αυτό έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχία μας».

Για το τέλος της κουβέντας ο Χάρις στάθηκε στο φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, στο ελληνικό πρωτάθλημα. «Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε στον επόμενο στόχο μας. Ξέρουμε ότι υπάρχει ένα μικρό άδειασμα στην παρούσα φάση, αλλά η σεζόν δεν τελείωσε ακόμα. Πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X