Ηττα καμπανάκι για την ΑΕΚ στην πρόβα του Champions League με Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ!

Ηττα καμπανάκι για την ΑΕΚ στην πρόβα του Champions League με Προμηθέα Πατρών στο ΟΑΚΑ!
Photo Credits: INTIME

Μια εβδομάδα πριν το μεγάλο ραντεβού με τη Μούρθια για τον ημιτελικό του Champions League, η ΑΕΚ είχε μια καλή πρόβα απέναντι στον Προμηθέα Πατρών. Μια πολύ ισχυρή ομάδα, που βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος, κόντραρε στα ίσια την Ενωση και της έβαλε πολύ δύσκολα. Η απραξία των «κιτρινόμαυρων» φάνηκε σε μεγάλο βαθμό και έκανε την ΑΕΚ να κυνηγά σε όλο το παιχνίδι. Οι κακές επιθέσεις, η έλλειψη καθαρού μυαλού στο τέλος, έφεραν μια ήττα καμπανάκι για τη συνέχεια με 75-76.

Η επιστροφή του Χάρις στην πεντάδα της ΑΕΚ, έδωσε επιθετικό αέρα στην ομάδα του Σάκοτα. Η Ενωση σκόραρε με ευκολία, έχοντας ως κινητήριο μοχλό τον σούπερ Αμερικανό και τον Τζέιμς. Ωστόσο, το πρόβλημα ήταν η άμυνα και τα ριμπάουντ. Ο Προμηθέας δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα της ΑΕΚ, παίζοντας γρήγορα και βρίσκοντας τεράστια κενά πήρε από νωρίς προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ.

Η ΑΕΚ είχε τα μισά ριμπάουντ (7 έναντι 14) στο πρώτο δεκάλεπτο. Μόνο στα τελευταία 2-3’ οι «κιτρινόμαυροι» έσφιξαν την άμυνα τους και κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι. Η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 20-20, που ήταν και το αποτέλεσμα της περιόδου. Ενώ πάντως φάνηκε πως εκεί θα έπαιρνε η ομάδα τα πάνω της, πήρε την κάτω βόλτα.

Η ΑΕΚ χαλάρωσε επικίνδυνα, επέτρεψε στον Προμηθέα να τρέχει και έκανε επιθέσεις δίχως μυαλό. Η Ενωση δεν έβρισκε σκορ και οι Πατρινοί έκαναν επιμέρους 33-25 (ψηλότερη τιμή διαφοράς στο παιχνίδι). Με την επιστροφή του Χάρις και την παρουσία των Ξανθόπουλου, Σάκοτα και Καββαδά, η ΑΕΚ βρήκε ρυθμό στην επίθεση και δύναμη στην άμυνα.

Η Ενωση μείωσε στους τέσσερις (33-37) παίρνοντας δύναμη από τον Καββαδά κάτω από το καλάθι και παίζοντας καλή άμυνα, με την είσοδο και του Λαρεντζάκη. Ο «Λάρυ» μάλιστα ήταν αυτός που με λέι απ έκλεισε τη διαφορά στο φινάλε του ημιχρόνου, που βρήκε την Ενωση πίσω με ένα καλάθι (35-37).

Καλή διαφορά, εάν λάβει κανείς πως η ΑΕΚ είχε εννιά ριμπάουντ λιγότερα (20-29), μία ασίστ λιγότερη και σούταρε τρίποντα με το κακό 22% (2/9). Ο Προμηθέας ανανέωσε εννιά περισσότερες επιθέσεις, έχοντας δέκα επιθετικά ριμπάουντ! Αν μάλιστα δεν είχε τον Προμηθέα να παίζει δίχως μυαλό, θα μπορούσε να είχε ανοίξει η ψαλίδα.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο τρίποντες βόμβες από Λαρεντζάκη και Γκριν, υπήρξε για πρώτη φορά στο ματς «κιτρινόμαυρο» προβάδισμα (43-41). Ο Προμηθέας είχε με τρία φάουλ Λίποβι, Φαγέ και Ελις και η ΑΕΚ σημάδεψε σε αυτούς. Ο «Λάρυ» έδινε πάθος, ο Χάντερ κυριαρχούσε κάτω από το καλάθι και με τους Τζέιμς και Χάρις η ΑΕΚ πήρε και διαφορά τεσσάρων πόντων (49-45).

Το κλειδί ήταν η άμυνα, όπου η ΑΕΚ είχε κλείσει τους διαδρόμους. Είχε επιβάλει τον ρυθμό της, μοίραζε σωστά την μπάλα και αύξανε τη διαφορά, ο Τζέιμς ανέβηκε κατακόρυφα σε άμυνα και επίθεση. Μικρή απώλεια συγκέντρωσης πάντως, έβαλε ξανά τον Προμηθέα στο ματς. Οι Πατρινοί έπαιζαν με ζώνη στην άμυνα και αυτό αποδιοργάνωσε την ΑΕΚ, ενώ παράλληλα κυριαρχούσε απόλυτα κάτω από τα καλάθια με δέκα παραπάνω ριμπάουντ με αποτέλεσμα να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα τεσσάρων πόντων (56-60).

Ο Προμηθέας είχε επιμέρους σερί 17-3 και είχε μπλοκάρει στην επίθεση. Ο Σάκοτα χαμήλωσε το σχήμα με τον Τζέιμς στο 5 και η ΑΕΚ βρήκε επτά γρήγορους πόντους με τρίποντο του Σάκοτα, κλέψιμο/κάρφωμα του Τζέιμς και φόλοου του Χάρις που έδωσε προβάδισμα εκ νέου με 63-62. Η άμυνα ήταν σημείο αναφοράς, με τον Βασιλόπουλο να δίνει πολύτιμες λύσεις.

Το πρόβλημα στα ριμπάουντ δεν λυνόταν. Ο Προμηθέας είχε τον απίστευτο αριθμό των 16 επιθετικών ριμπάουντ και κατάφερνε να διατηρεί προβάδισμα, αλλά με πέντε πόντους του Βασιλόπουλου η ΑΕΚ πήρε ξανά κεφάλι με 72-71 4’ πριν το φινάλε. Ο Προμηθέας πέρασε ξανά με βολές του Λίποβι, αλλά η Ενωση βρήκε σκορ με τον Πάντερ και καλή άμυνα με ριμπάουντ από τον Τζέιμς.

Η ΑΕΚ ανανέωσε δύο επιθέσεις σε χαμένα σουτ των Γκριν και Χάρις 75 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, αλλά ο Τζέιμς αστόχησε σε εξεζητημένο τρίποντο. Ο Γκίκας με τρίποντο έδωσε προβάδισμα δύο πόντων στον Προμηθέα, 47’’ πριν το φινάλε. Με μια ½ ο Γκριν μείωσε στο 75-76, ο Προμηθέας είχε ερ μπολ του Γκίκα στην επίθεση. Η ΑΕΚ είχε μια ολόκληρη επίθεση, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια και έτσι ηττήθηκε με έναν πόντο.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Ν. Σάκοτα): Τζέιμς 11, Γκριν 7, Χάρις 19, Λαρεντζάκης 7, Χάντερ 6, Πάντερ 4, Ξανθόπουλος 2, Σάκοτα 11, Βασιλόπουλος 5, Μαυροειδής 1, Καββαδάς 2

Προμηθέας Πατρών (Μ. Γιατράς): Λίποβι 5, Φαγέ 14, Σαλούστρος 15, Χολ 14, Ελις 12, Τουντζιαράκης 2, Γκίκας 3, Γερομίχαλος, Μιλόσεβιτς 11, Πράθερ

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X