Αίτημα της ΑΕΚ να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις με τα σκουπιδιάρικα του Δήμου!

Αίτημα της ΑΕΚ να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις με τα σκουπιδιάρικα του Δήμου!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ προχωρά το μεγάλο έργο της κατασκευής του νέου γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια απολύτως νόμιμα και «πατώντας» πάνω στις αποφάσεις των δικαστηρίων, αλλά ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας συνεχίζει να… αγνοεί τους νόμους.

Για αυτό και η ΑΕΚ αποφάσισε να καταθέσει επίσημα αίτηση στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και ζητά την κατεδάφιση της αυθαίρετης εγκατάστασης με τα σκουπιδιάρικα του Δήμου, που βρίσκεται πέριξ του οικοπέδου της.

Μάλιστα, η ΑΕΚ είναι ξεκάθαρο ότι θα περιοριστεί  σε αυτήν την αίτηση αλλά θα… κυνηγήσει το θέμα αφού ο νόμος και η απόφαση του ΣτΕ αναφέρουν ξεκάθαρα ότι μέσα στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και γύρω από το νέο γήπεδο θα πρέπει να υπάρχουν ζώνες πυροπροστασίας τις οποίες σε εκείνη την πλευρά εμποδίζουν τα σκουπιδιάρικα του Δήμου και είναι επικίνδυνα για το άλσος και τους πολίτες.

Παράλληλα, στην Ενωση αναφέρουν ότι μπορούν με το κόστος να βαραίνει την ίδια την ΑΕΚ και με δικούς της εργάτες να βοηθήσουν να ανοίξουν όλες οι απαραίτητες ζώνες για την πυροπροστασία του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας με δεδομένο ότι η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου, δηλαδή σε 4 ημέρες!

Αίτημα της ΑΕΚ να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις με τα σκουπιδιάρικα του Δήμου!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ:

«Με αίτηση στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής και κοινοποίηση σε όλες τις συναρμόδιες αρχές η Δικέφαλος 1924 Κατασκευαστική ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ζήτησαν την κατεδάφιση της αυθαίρετης, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 4480/2015 απόφαση του ΣτΕ, κατασκευής γκαράζ για απορριμματοφόρα του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας  μέσα στο Αλσος με περιμετρικούς τοίχους από τσιμεντόλιθους και οροφές υποστέγων από μπετόν.

Σημειώνεται ότι η υπ’ αρ. 6395/1415/20-03-1995 έκθεση αυτοψίας της Διεύθυνσης Πολεοδομίας κατέστη αμετάκλητη με την υπ’ αρ. 4480/2015 απόφαση του ΣτΕ και η περιγραφόμενη στην αυτοψία κατασκευή του Δήμου κρίνεται άμεσα κατεδαφιστέα και μάλιστα κατά απόλυτη προτεραιότητα για λόγους δημοσίου συμφέροντος που συνίστανται στην προστασία του Αλσους, το οποίο σύμφωνα με το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής έχει μητροπολιτικό χαρακτήρα.

Επίσης σύμφωνα με την υπ’ αρ. 347/2017 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ γίνεται σαφές ότι «η διάνοιξη πεζοδρόμων που θα περιβάλλουν το γήπεδο της ΑΕΚ είναι επείγουσα για λόγους πυροπροστασίας του Αλσους έναντι των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων στο παρακείμενο εργοτάξιο του γηπέδου, αλλά και για τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων»…

Με την αίτησή της η Δικέφαλος ΑΕ δηλώνει ότι -εφόσον απαιτηθεί- θέτει στη διάθεση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού όλα τα αναγκαία μέσα (μηχανήματα και προσωπικό) τα οποία θα υποδειχθούν για την αποξήλωση, κατεδάφιση και απομάκρυνση των αναφερόμενων αυθαίρετων κατασκευών και μάλιστα πριν από την επικείμενη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους.

H Δικέφαλος ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δηλώνουν ότι έχει φτάσει επιτέλους η ώρα να κινηθούν οι διαδικασίες από τους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες, για τους οποίους υπάρχουν και ποινικές ευθύνες, μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα αδράνειας και ανοχής, αλλά και ότι θα πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στο Αλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και στον δεδομένο κίνδυνο πυρκαγιάς ενόψει και της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X