Γαλανόπουλος: «Φανταστική χρονιά, πάμε για νταμπλ- Άψογος ο κόσμος μας!»

Γαλανόπουλος: «Τρομερή βραδιά, αξέχαστη για κάθε ΑΕΚτζή»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, με τον Κώστα Γαλανόπουλο να κάνει δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο μέσος της Ένωσης αποθέωσε τον κόσμο, έστειλε μήνυμα για νταμπλ, ενώ μίλησε και για το συμβόλαιο του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για όλους τους ποδοσφαιριστές. Κανείς από εμάς δεν είχε ζήσει ξανά κάτι τέτοιο. Η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική και οι φίλαθλοί μας άψογοι για μια ακόμη φορά. Δεν έδωσαν καμία αφορμή. Ήταν μια γιορτή», είπε αρχικά ο μέσος της ΑΕΚ αναφορικά με τα όσα έζησαν αυτός και οι συμπαίκτες του το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επίτευξη των στόχων που είχαν τεθεί για τη φετινή σεζόν, ο γεννημένος στις 28 Δεκεμβρίου 1997 μέσος τόνισε: «Διανύουμε μια φανταστική χρονιά η οποία ακόμη δεν έχει φτάσει στο τέλος της. Περιμένουμε τον τελικό του Κυπέλλου που θέλουμε να τον κερδίσουμε και αυτόν για να είναι 100% πετυχημένη η σεζόν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, πετύχαμε τους δύο από τους τρεις στόχους μας και πλέον θέλουμε και το νταμπλ».

Ερωτηθείς για το πού οφείλεται αυτή η ανοδική πορεία της ΑΕΚ από την ημέρα που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, ο “Βενιαμίν” – καθώς είναι ο… μικρότερος από τους μεγάλους – του “Δικεφάλου” επεσήμανε: «Η ομάδα από τη στιγμή που υποβιβάστηκε στη Γ’ Εθνική, έκανε ένα restart, μια επανεκκίνηση. Έφτιαξε πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από τις ακαδημίες, τις εγκαταστάσεις, την όλη οργάνωση. Όλα αυτά είναι οι βάσεις για να είναι μια ομάδα πετυχημένη».

Έχοντας συνεργαστεί με αρκετούς προπονητές κατά τη διάρκεια αυτής της τριετίας (σ.σ. Τραϊανό Δέλλα, Γκουστάβο Πογιέτ, Τιμούρ Κετσπάγια, Ζοσέ Μοράις και Μανόλο Χιμένεθ) ο Γαλανόπουλος διέκρινε εύκολα τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τον Ισπανό νυν προπονητή της «Ένωσης»:

«Το μυστικό της επιτυχίας, αν είναι η σωστή έκφραση, είναι πως ο κόουτς δεν μας άφησε ούτε δευτερόλεπτο να χαλαρώσουμε. Δεν επαναπαυτήκαμε ποτέ σε μια μεγάλη νίκη, σε ένα ντέρμπι που γυρίσαμε, σε μια ευρωπαϊκή επιτυχία, σε ένα καλό αποτέλεσμα γενικά. Βλέπαμε κάθε ματς ξεχωριστά, πηγαίναμε για τη νίκη σε όλα και οι φιλοδοξίες μας ήταν να προχωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε στις διοργανώσεις που συμμετείχαμε».

Για το αν αυτός και οι συμπαίκτες του αγχώθηκαν κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο γεννημένος στην Αθήνα ποδοσφαιριστής ήταν ξεκάθαρος: «Δεν είχαμε κάποιο πολύ στραβό αποτέλεσμα για να πούμε πως χάθηκε η χρονιά. Ωστόσο, είχαμε ευκαιρίες μέσα στη σεζόν για να είμαστε πιο άνετοι και να ‘καθαρίσουμε’ νωρίτερα με τον τίτλο, όπως για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όταν και δεχθήκαμε την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά. Από εκεί και πέρα, δεν κινδύνεψε η ομάδα άλλη στιγμή. Έγιναν και όσα έγιναν στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και με εμάς και χάθηκε η μπάλα».

Πηγαίνοντας σε προσωπικό επίπεδο και ιεραρχώντας τις τρεις μεγάλες στιγμές που έχει ζήσει με την ΑΕΚ (το Κύπελλο του 2016, την συμμετοχή στους «32» του Europa League και την κατάκτηση του πρωταθλήματος), ο Γαλανόπουλος δεν είχε αμφιβολία: «Δεν υπάρχει αμφισβήτηση, πιο μεγάλη στιγμή είναι το πρωτάθλημα. Δεύτερη θα έβαζα την συμμετοχή στους «32» του Europa League, γιατί η ΑΕΚ έχει παράδοση στην Ευρώπη και είναι καλό που προχώρησε ως αυτό το σημείο. Ανεβαίνει το κύρος του συλλόγου, ανεβαίνουν και οι ίδιοι παίκτες και η αξία τους όσο περισσότερο αγωνίζονται στην Ευρώπη. Ωστόσο, επειδή μιλάμε για την ΑΕΚ, μια μεγάλη ομάδα, και οι τίτλοι μετράνε και μεγαλώνουν το όνομα του συλλόγου».

Για το μέλλον του, ο 10 φορές διεθνής με την Εθνική Ελπίδων δεν κρύφτηκε: «Περιμένω κι ελπίζω σε κλήση στην Ανδρών, θα είναι τιμή για μένα και νομίζω είναι η φυσιολογική εξέλιξη για κάθε παίκτη που αγωνίζεται στην Ελπίδων. Όσον αφορά στην ΑΕΚ, έχω συμβόλαιο μέχρι το 2021, καθώς ανανέωσα πρόσφατα τη συνεργασία μου. Υπήρχαν κάποιες φήμες τον Ιανουάριο, αλλά για την ώρα είναι μόνο φήμες. Ωστόσο, κάποια στιγμή όλοι οι ποδοσφαιριστές ψάχνουν καλύτερες συνθήκες και ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα για να αγωνιστούν».

Ερωτηθείς, τέλος για το αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχουν πετύχει αυτός και οι συμπαίκτες του, ο Κώστας Γαλανόπουλος απάντησε αφοπλιστικά: «Είναι ένα ονειρικό ξεκίνημα για μένα. Δεν φανταζόμουν ποτέ πως στα 18 μου θα είμαι στην ΑΕΚ και θα έχω μετά από τρία χρόνια ήδη δύο τρόπαια και θα πηγαίνω και για τρίτο. Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι έχει συμβεί, αλλά είμαι βέβαιος πως όταν δούμε την κούπα την τελευταία αγωνιστική, όλοι θα λυγίσουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X