Ξεκίνησαν οι επιδρομές στην Συρία: Διάγγελμα Τραμπ, εκρήξεις στη Δαμασκό (VIDEO)

Ξεκίνησαν οι επιδρομές στην Συρία: Διάγγελμα Τραμπ, εκρήξεις στη Δαμασκό (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η επίθεση ξεκίνησε μετά τη διαταγή για «χειρουργικές» επιθέσεις σε στόχους που σχετίζονται με το χημικό οπλοστάσιο του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία που έδωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, ώρα Ελλάδος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ.

Όπως ανέφερε σε διάγγελμά του ο Αμερικανός Πρόεδρος, διεξάγεται συνδυασμένη επίθεση με τη Γαλλία και τη Βρετανία η οποία θα διατηρηθεί έως ότου η Συρία σταματήσει τη χρήση χημικών όπλων.

«Πριν από λίγο, έδωσα εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών να εξαπολύσουν επιθέσεις ακριβείας σε στόχους που σχετίζονται με το δυναμικό των χημικών όπλων του Σύριου δικτάτορα Μπασάρ Αλ Άσαντ» τόνισε ο κ. Τραμπ σε τηλεοπτικό διάγγελμά του από το Λευκό Οίκο. «Αυτές δεν είναι πράξεις ενός ανθρώπου. Είναι τα εγκλήματα ενός τέρατος» ανέφερε σε σχέση με το ρόλο του Άσαντ στις επιθέσεις με χημικά όπλα.

 Την ώρα του διαγγέλματος Τραμπ  ακούγονταν εκρήξεις στη Δαμασκό.

Η ρωσική ανακοίνωση για τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη χώρα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως κανένα από τα δυτικά πλήγματα στη Συρία δεν σημειώθηκε κοντά στις βάσεις της αεροπορίας και του ναυτικού που διατηρεί η Ρωσία στο συριακό έδαφος.

«Κανένας από τους πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από τους συμμάχους τους δεν μπήκε στη ζώνη ευθύνης της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας που προστατεύει τις εγκαταστάσεις στην Ταρτούς και τη Χμέιμιμ», αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. Οι ρωσικές δυνάμεις διαθέτουν μια ναυτική βάση στην Ταρτούς και μια αεροπορική βάση στη Χμέιμιμ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ενημέρωση των δημοσιογράφων θα αρχίσει γύρω στις 09:30 (ώρα Ελλάδας).

Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο ΟΗΕ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε σήμερα όλα τα κράτη μέλη του παγκόσμιου οργανισμού να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να απόσχουν από οποιαδήποτε ενέργεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλιμάκωση μετά τα δυτικά πλήγματα εναντίον της Συρίας.

«Καλώ όλα τα κράτη μέλη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση σ’ αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες και να αποφύγουν όλες τις πράξεις που θα μπορούσαν να επιφέρουν μια κλιμάκωση της κατάστασης και να επιδεινώσουν τα βάσανα του συριακού λαού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γκουτέρες, ο οποίος ανέβαλε ένα προγραμματισμένο ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία για να διαχειρισθεί τα επακόλουθα της στρατιωτικής δράσης που ανέλαβαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γαλλία.

Για συνέπειες προειδοποιεί η Τεχεράνη

Το Ιράν, κύριος περιφερειακός σύμμαχος της Δαμασκού, προειδοποίησε σήμερα για τις «περιφερειακές συνέπειες» των στοχευμένων πληγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία εναντίον της Συρίας και τα καταδίκασε «σθεναρά».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους, χωρίς καμιά απόδειξη και πριν ακόμη πάρει θέση ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων, πραγματοποίησαν αυτή τη στρατιωτική δράση (…) εναντίον της Συρίας και είναι υπεύθυνοι για τις περιφερειακές συνέπειες αυτής της τυχοδιωκτικής ενέργειας», αναφέρει το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η επίθεση αυτή έχει στόχο να αντισταθμίσει την αποτυχία των τρομοκρατών» στην Ανατολική Γούτα που μόλις ανακατελήφθη από τον συριακό στρατό και τους συμμάχους του, προστίθεται στο κείμενο, στο οποίο καταγγέλλεται μια «ξεκάθαρη παραβίαση των διεθνών κανόνων και νόμων».

Το Ιράν στέλνει Ιρανούς, Αφγανούς, Πακιστανούς και Ιρακινούς «στρατιωτικούς συμβούλους» και εθελοντές στη Συρία για να συνδράμουν τον συριακό στρατό εναντόν των τζιχαντιστιών και των ανταρτικών οργανώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X