Μυρίζει... μπαρούτι στην Συρία, με ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία

Μυρίζει... μπαρούτι στην Συρία, με ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τη στιγμή που ο εθνικός εναέριος χώρος πάνω από τη Συρία έχει «νεκρώσει» και οι συνεδριάσεις στον Λευκό Οίκο διαδέχονται η μία την άλλη, οι πρωταγωνιστές της κρίσης μετακινούν τα στρατεύματα τους.
Ο ρωσικός στόλος έχει ήδη εγκαταλείψει το λιμάνι της Ταρτούς στη Συρία. Τα ρωσικά πλοία αναχώρησαν από την περιοχή πλήρως εξοπλισμένα για την αντιμετώπιση ηλεκτρονικού πολέμου με σκοπό την μέριμνα της αντιαεροπορικής άμυνας. Πηγές αναφέρουν πως έχουν συνδεθεί με τα επίγεια ραντάρ και τους αντιαεροπορικούς εκτοξευτές.

Η Ρωσία έχει συνολικά 15 πλοία μαζί με τα υποστήριξης από τον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας στην Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένων των φρεγατών Admiral Grigorovich και Admiral Essen που μπορούν να εκτοξεύσουν πυραύλους Κρουζ ενώ υπάρχουν και υποβρύχια κλάσης Kilo.

Παράλληλα η Ρωσία κλείνει τον εναέριο χώρο της Ταρτούς με NOTAM για τις 11-12, 17-19, 25-26 Απριλίου μεταξύ 10:00 – 18:00 ώρα Μόσχας. Σύμφωνα με το Interfax, οι ΝΟΤΑΜ εκδόθηκαν στα πλαίσια άσκησης που θα διεξαχθεί με πραγματικά πυρά.

Το αμερικανικό ναυτικό έχει αποστείλει στην περιοχή το αεροπλανοφόρο USS Harry S. Truman στην περιοχή. Εικάζεται ότι χρειάζεται μία εβδομάδα για να είναι σε πλήρη θέση ετοιμότητας.

Στο πλάι του USS Harry S. Truman, που μεταφέρει 6.500 ναύτες, θα πλέουν τα πολεμικά πλοία USS Arleigh Burke, USS Bulkeley, USS Forrest Sherman και USS Farragut, καθώς και το καταδρομικό USS Normandy. Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο μεταφέρει 60 πυραύλους τύπου Τόμαχοκ. Την αποστολή θα συνοδεύει η γερμανική φρεγάτα FGS Hessen.

Οι πύραυλοι τύπου Τόμαχοκ μπορούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις ακριβείας σε μεγάλο βελυνεκές. Το αμερικανικό ναυτικό είναι επίσης εξοπλισμένο με πυραύλους Κρουζ, οι οποίοι ελέγχονται από δορυφόρο. Παράλληλα, η ρωσική πλευρά έχει «θωρακίσει» τη Συρία με πυραυλικά συστήματα S-400. Πρόκειται για τα πιο προηγμένα συστήματα της ρωσικής αεράμυνας και αποτελούνται από συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων νέας γενιάς, μέσου και μεγάλου βεληνεκούς.

Ο Άσαντ εκκένωσε τις βάσεις

Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις στη Συρία άδειασαν τα κύρια αεροδρόμια και τις στρατιωτικές αεροπορικές βάσεις λόγω του ενδεχομένου να πραγματοποιηθούν αμερικανικά πλήγματα.

Βρετανικά υποβρύχια στη Συρία

Εντολή της πρωθυπουργού Τερέζας Μέι είναι να τεθούν σε άμεση ετοιμότητα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας. Η Τερέζα Μέι διέταξε βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν εντός εμβέλειας πυραύλων με τη Συρία ώστε να είναι σε ετοιμότητα να εξαπολύσουν επιθέσεις ενάντια στο συριακό στρατό οι οποίες μπορεί να ξεκινήσουν το νωρίτερο την Πέμπτη το βράδυ, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Έτοιμες οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, οι βρετανικές αεροπορικές βάσεις στην Κύπρο. Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή από τη βρετανική ηγεσία, οι βάσεις στην Κύπρο αναμένεται να υποδεχθούν τις αμέσως επόμενες ώρες γαλλικά μαχητικά τύπου Rafale, τα οποία θα απογειωθούν από τη βάση St Dizier στη Γαλλία, έτοιμα να επιχειρήσουν μαζί με βρετανικά αεροσκάφη στη Συρία.

«Νεκρή ζώνη» ο εθνικός εναέριος χώρος της Συρίας

Σήμερα Πέμπτη δεν πετά ούτε ένα αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες, τα αεροσκάφη των οποίων περνούν από τη Συρία, έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους και ακολουθούν άλλες διαδρομές, υπό τον φόβο επίθεσης, όπως φαίνεται από τους χάρτες του flightradar24.com.Ο εναέριος κυκλοφοριακός φόρτος έχει μεταφερθεί στα σύνορα προς την πλευρά της Τουρκίας και του Ιράκ.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Ασφάλεια της Αεροναυτιλίας (Eurocontrol) προειδοποίησε τις εταιρείες αεροπορικών μεταφορών να επιδείξουν μεγάλη προσοχή στον εναέριο χώρο της ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες 72 ώρες, λόγω της πιθανής έναρξης αεροπορικών πληγμάτων στη Συρία. Κατά τον οργανισμό, πύραυλοι αέρος-εδάφους και πύραυλοι Κρουζ ίσως εκτοξευθούν την περίοδο αυτή και υπάρχει ενδεχόμενο διακοπής των ραδιοεπικοινωνιών και των συστημάτων υποβοήθησης της πλοήγησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X