Η κατάρα των τριών σερί νικών, οι killer Χάρις και Πάντερ

Η κατάρα των τριών σερί νικών, οι killer Χάρις και Πάντερ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ με φόντο την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League θα αντιμετωπίσει την Στρασμπούρ στο δεύτερο ευρωπαϊκό τους ραντεβού, αύριο (4/4,21:30), στο Στρασβούργο. Η Ένωση στην «μάχη» της καλείται να τελειώσει τη δουλειά… που άφησε στη μέση και να αποκλείσει τη γαλλική ομάδα, την οποία νίκησε στην Αθήνα με 78-69 (+9).

Η αλήθεια είναι ότι το +9 είναι ένα καλό μαξιλαράκι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί εγγύηση πως η ΑΕΚ θα προκριθεί στην επόμενη φάση του BCL. Αφ’ ενός γιατί οι Γάλλοι απέδειξαν ότι είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα, με αθλητικά προσόντα, ποιότητα, εμπειρία και κυρίως με την ικανότητα να «σκοτώνουν» εάν βρουν ρυθμό. Με τέτοιου στιλ ομάδες, ειδικά όταν παίζουν στην έδρα τους, τέτοιες διαφορές μπορεί να είναι υπόθεση… ρουτίνας για να πάρουν μια νίκη. Οι Γάλλοι φαίνεται πως μπορούν να στηριχθούν στην έδρα τους, αφού έχουν νικήσει στα 14 από τα 16 εντός έδρας παιχνίδια της στο Basketball Champions League, όπου οι δυο ήττες ήρθαν με διαφορά πέντε ή λιγότερων πόντων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως η Στρασμπούρ δεν έχει χάσει ποτέ δύο εντός έδρας ματς στην ίδια σεζόν και πως έχει δεχθεί λιγότερους από 70 πόντους σε 8 από τα 16 εντός έδρας παιχνίδια της για το BCL.

Η ατμόσφαιρα που θα συναντήσει η ΑΕΚ στο «σπίτι» των Γάλλων μπορεί να είναι θορυβώδης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκαλεί φόβο, αφού οι Γάλλοι οπαδοί κάνουν τέτοιου είδους ματς να μοιάζουν με γιορτή και δεν ασκούν την πίεση που ασκούν οπαδοί σε άλλες χώρες.

Η «Βασίλισσα» έχει αποδείξει πως σε όλα της τα «μεγάλα» ραντεβού είναι συνεπής και αυτό θα κάνει και στο Στρασβούργο. Άλλωστε, πρόκειται για ένα «μεγάλο» ραντεβού και μια τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ να επιστρέψει σε τελική φάση μιας διεθνούς διοργάνωσης από την Ευρωλίγκα του 2001. Και όπως είπαμε… η «Βασίλισσα» σε όλα της τα «μεγάλα» ραντεβού είναι συνεπής.

Αναλυτικά τα στοιχεία που παρουσίασε το Basketball Champions League:

-Η Strasbourg έχει χάσει μόνο δύο από τα 16 εντός έδρας παιχνίδια της για το Basketball Champions League. Μάλιστα, έχει πάρει τα δυο τελευεταία εντός έδρας ματς με διαφορά 10+ πόντων, που θα της αρκεί για την πρόκριση (είχε χάσει με -9 στο πρώτο παιχνίδι).

-Η AEK μετρά δύο σερί νίκες στο BCL, αλλά δεν έχει πετύχει ποτέ τρεις συνεχόμενες φέτος. Ωστόσο, έχει νικήσει στα τελευταία τρία εκτός έδρας ματς κι αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί. Ποτέ μάλιστα δεν έχει χάσει με διαφορά 9+ πόντων μετά την ήττα τον Δεκέμβριο του 2016 στην έδρα της Besiktas (68-82).

-Η Strasbourg έχει πάρει τα περισσότερα ριμπάουντ (120) κι έχει κάνει τα περισσότερα κλεψίματα (30) και κοψίματα (11) στη διάρκεια των Play-Offs.

-Η AEK έχει σημειώσει 259 πόντους στη διάρκεια των Play-Offs, τους περισσότερους μαζί με τη Monaco, αλλά εχει δεχθεί τους περισσότερους.(249).

-Ο Zack Wright ήταν ο πρώτος σκόρερ στο πρώτο παιχνίδι (15 πόντοι). Έχει κάνει 2+ κλεψίματα και στα οκτώ τελευταία ματς και είναι ο κορυφαίος του BCL στη συγκεκριμένη κατηγορία με 2.2 ανά αγώνα.

-Ο Manny Harris έχει πετύχει 73 πόντους στα Play-Offs, τους περισσότερους από κάθε άλλο παίκτη. Έχει μάλιστα τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε 14 από τα 15 φετινά του παιχνίδια στο BCL.

-O Kevin Punter έχει διψήφιο αριθμό πόντων σε 16 από τα 17 παιχνίδια του στο BCL φέτος. Ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του στο πρώτο παιχνίδι με 15 πόντους.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X