Τζανακόπουλος: «Δεν θα μπούμε σε καμία διαπραγμάτευση για τους δυο Ελληνες στρατιωτικούς»

Τζανακόπουλος: «Δεν θα μπούμε σε καμία διαπραγμάτευση για τους δυο Ελληνες στρατιωτικούς»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν έχει προκύψει κάποιο επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος τους και η Τουρκία θέλει να αξιοποιήσει το θέμα πολιτικά και διαπραγματευτικά, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Εποχή». «Θα κάνουμε ό,τι προβλέπει το νομικό πλαίσιο, εντείνοντας τις πολιτικές και διπλωματικές πιέσεις», συμπλήρωσε για το ζήτημα.

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ειδικά για τις προσδοκίες εξομάλυνσης μετά την Σύνοδο της Βάρνας, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η Τουρκία «πηγαίνει στα διεθνή φόρα με συμφιλιωτική ρητορική και μόλις γυρίζει πίσω αλλάζει τακτική».

Τέλος, εκτίμησε ότι θα δοθεί λύση στο Σκοπιανό, ανεξαρτήτως του πότε θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις. Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση επιμένει στις θέσεις της και επεσήμανε ότι οι εθνικιστικές εξάρσεις από ένα τμήμα της κοινωνίας έχουν την αντανάκλασή τους και στην ΠΓΔΜ. «Γι΄αυτό χρειάζεται εξαιρετικά μεγάλη προσοχή και ένας ισορροπημένος συμβιβασμός μεταξύ των δύο χωρών, για να μπορέσουν να κερδίσουν στο βάθος του χρόνου οι προοδευτικές δυνάμεις και των δύο κοινωνιών», συμπλήρωσε.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X