Καθηγητής στις ΗΠΑ ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς ήταν απροσδιορίστου φύλου και σηκώνει θύελλα αντιδράσεων

 Αυτή τη φορά ένας καθηγητής από τη Μασαχουσέτη ασχολείται με τη σεξουαλική ταυτότητα του Ιησού,  επισημαίνοντας ειδικότερα ο Ιησούς ίσως ήταν απροσδιορίστου φύλου.
 Η Elinor Reilly, πρώην φοιτήτρια στο κολέγιο που διδάσκει ο Tat-Siong Benny Liew δημοσίευσε ένα άρθρο προκειμένου να καταδικάσει την κατά γενική ομολογία ακραία οπτική του καθηγητή, ζητώντας τη στήριξη κι άλλων.
 Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων ο ίδιος έχει σημειώσει πως «ο Ιησούς σε πολλές εικόνες της Διαθήκης παρουσιάζεται να πλένει τα πόδια των μαθητών του κι επειδή αυτό ήταν κάτι που συνήθως έκαναν οι γυναίκες εβραίες ή οι σκλάβοι την περίοδο εκείνη, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το φύλο του. Ο Ιωάννης ξεκαθαρίζει πως ο Ιησούς ήταν Ιουδαίος, αυτό όμως που δεν έχει καταστήσει σαφές είναι αν ο Χριστός είχε όντως σεξουαλικές προτιμήσεις όμοιες με αυτές ενός άνδρα».

Ο καθηγητής Liew παράλληλα υποστηρίζει πως οι συνεχείς αναφορές του Ιωάννη στον Ιησού μαρτυρούν σε πολλά σημεία την απουσία ακριβούς φύλου.

Σύμφωνα με τον ίδιο τέλος, η στάση του Ιησού κατά τη σταύρωσή του μαρτυρά ενδόμυχες ερωτικές σκέψεις για τον πατέρα του, δηλαδή το θεό.

Οι ιδιαίτερα ριζοσπαστικές θέσεις του καθηγητή έχουν καταδικαστεί κατά κόρον από πολλούς χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για τα σχόλια του Liew.

Πηγή: www.huffingtonpost.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X