Βασανισμός γάτας με ψαροντούφεκο στην Καρδίτσα

Νέο περιστατικό με βασανισμό ζώου είδε το φως της δημοσιότητας, λίγες ημέρες μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από το βίντεο με την κακοποίηση σκύλου σε στρατόπεδο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του thessaliatv.gr, μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Διασώζω» κλήθηκαν από την αστυνομία Καρδίτσας να προσφέρουν τη βοήθειά τους τη Δευτέρα σε αυλή μονοκατοικίας όπου βρισκόταν κλεισμένη σε κλουβί μια γάτα με διαμπερές τραύμα στην κοιλιακή χώρα από καμάκι από ψαροντούφεκο, το οποίο ήταν ακόμα καρφωμένη εκεί, προεξέχοντας από το σώμα του ζώου, περίπου 20 εκατοστά σε κάθε πλευρά.

Κτηνίατρος απεγκλώβισε τη γάτα με τη χρήση ηρεμιστικού και τη μετέφερε στο κτηνιατρείο, όπου και τη χειρούργησε για να αφαιρέσει το καμάκι.

Μάρτυρας κατονόμασε τον δράστη ο οποίος πέρασε αυτόφωρη διαδικασία. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του αποδόθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το zoosos.gr, όταν ρωτήθηκε σχετικά στο δικαστήριο, απάντησε ότι η γάτα του έτρωγε τα πουλιά που έπιανε με το κλουβί- παγίδα, ενώ είπε πως δεν ήξερε πως είναι παράνομο να βασανίζεις ζώα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X