Τα «καυτά» πιστόλια της ΑΕΚ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Η ΑΕΚ αλλάζει το DNA της
Photo Credits: INTIME

Ο Μάνι Χάρις στην ήττα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με 88-98 είχε 25 πόντους, 6 ριμπάουντ κι άλλες τόσες ασίστ, ενώ στο 93-82 στην Τσεχία, μέτρησε συνολικά 36 πόντους – πετυχαίνοντας τους 17 στο τρίτο δεκάλεπτο- έδωσε 3 ασίστ, πήρε 3 ριμπάουντ, έκανε 1 κλέψιμο και 0 λάθη! Με λίγα λόγια, ο Αμερικανός φόργουορντ μέτρησε 30.5 πόντους κατά μέσο όρο σε δύο παιχνίδια, έχοντας ακόμα 4.5 ριμπάουντ και ισάριθμες τελικές πάσες στο ενεργητικό του. Στο τέλος της -συνολικά- εκπληκτικής εμφάνισης της ΑΕΚ, ο ίδιος αναδείχθηκε ως MVP της φάσης των “16” του Basketball Champions League, και δικαίως!

H αλήθεια είναι πως δεν βλέπεις κάθε μέρα έναν παίκτη να σημειώνει συνολικά 61 πόντους σε δύο αναμετρήσεις. Ο Μάνι Χάρις μετά το ευρωπαϊκό «ραντεβού» της ΑΕΚ με την Νίμπουρκ, έγραψε και ο ίδιος μια χρυσή σελίδα στην Ιστορία της «Βασίλισσας». Πιο συγκεκριμένα, έγινε ο παίκτης με την τρίτη καλύτερη επιθετική επίδοση στην Ευρώπη μέσα στον 21ο αιώνα και μάλιστα σε τρίτη διαφορετική διοργάνωση, μετά την Ευρωλίγκα και το Γιούροκαπ, ενώ άλλες 11 φορές είχε σκοράρει πάνω από 35 πόντους παίκτης της ΑΕΚ σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το enwsi.gr κάνει ένα ταξίδι στο «κιτρινόμαυρο» παρελθόν και θυμάται τα «καυτά» πιστόλια που φόρεσαν την φανέλα της ΑΕΚ!

Ρίτσαρντ Ρέλφορντ

Τα «καυτά» πιστόλια της ΑΕΚ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Ήταν 24 Οκτωβρίου 1990 και το πρώτο ματς για τη φάση των «32» του κυπέλλου Κόρατς στο κλειστό «Γεώργιος Μόσχος». Η ΑΕΚ είχε περάσει το εμπόδιο της σουηδικής Άλβικ και καλούνταν να κάνει την υπέρβαση απέναντι στην πανίσχυρη Φονόλα Καζέρτα. Ο Ρίτσαρντ Ρέλφορντ ήταν ασταμάτητος, οδηγώντας την ΑΕΚ στη νίκη με 87-74. Συγκεκριμένα, είχε πετύχει 41 πόντους έχοντας 8/10 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 7/9 βολές, 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 1 λάθος σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Γιώργος Αμερικάνος

Τα «καυτά» πιστόλια της ΑΕΚ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Πριν από τον θρίαμβο του ’68, η ΑΕΚ ήταν η πρώτη ελληνική ομάδα που έδωσε το παρών σε φάιναλ φορ Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Το μακρύ ταξίδι της Ένωσης είχε ως πρώτη στάση την Κρακοβία της Πολωνίας. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια με 72-71 από τη Βίσλα, αλλά μια εβδομάδα αργότερα, στις 11 Νοεμβρίου του 1965, πετυχαίνει το ακατόρθωτο, να νικήσει δηλαδή με 81-79. Η πρόκριση αποτέλεσε τεράστια επιτυχία για τα δεδομένα της εποχής, καθώς η Βίσλα ήταν υπερδύναμη. Στον δεύτερο γύρο, η κλήρωση έστειλε την ελληνική ομάδα στο Μαρόκο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη Βιτάντ Καζαμπλάνκας, την πρωταθλήτρια της χώρας. Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο των Μαροκινών με δύο νίκες (113-96 εκτός, 125-76 εντός), με τον Γιώργο Αμερικάνο να σημειώνει συνολικά 81 πόντους (42, 39).

Λουκάς Μαυροκεδαλίδης

Τα «καυτά» πιστόλια της ΑΕΚ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

O Λουκάς Μαυροκεφαλίδης στην αναμέτρηση της ΑΕΚ κόντρα στην Κράσνι Όκτιαμπρ, ξεπέρασε ακόμα και το ίδιο του τον εαυτό. Ο Έλληνας σέντερ έκανε ό,τι ήθελε στο αντίπαλο καλάθι, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει τον αγώνα με 42 πόντους (12/15 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 12/15 βολές) και 55 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα δύο νούμερα (42 πόντοι, 55 ράνκινγκ) είναι τα δύο κορυφαία στην ιστορία της ΑΕΚ σε διοργάνωση της Ευρωλίγκας.

Μηνάς Γκέκος

Τα «καυτά» πιστόλια της ΑΕΚ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Για τον δεύτερο όμιλο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, η Ένωση πραγματοποίησε μια πραγματικά σπουδαία εμφάνιση και πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί της Σοβιετικής Ζαλγκίρις Κάουνας, με 109-95 στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας». Ο Γκέκος στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αξιοποίησε στο έπακρο την ικανότητα του να συνδυάζει τις οργανωτικές του αρετές με το σκοράρισμα και πραγματοποίησε μια μεγαλειώδη εμφάνιση απέναντι στην Ζαλγκίρις, σημειώνοντας 38 πόντους.

Νίκος Χατζής

Τα «καυτά» πιστόλια της ΑΕΚ (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Ο Καλαματιανός «μπόμπερ» βρέθηκε σε καταπληκτικό βράδυ απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και φόρτωσε τα καλάθια της με 37 ολόκληρους πόντους(2/5 δίποντα, 7/11 τρίποντα, 12/12 βολές). Η συγκεκριμένη εμφάνιση είναι η δεύτερη πιο παραγωγική στη σύγχρονη Ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ και η κορυφαία στη διοργάνωση της Ευρωλίγκας!

Ξεχωρίζουν επίσης οι εμφανίσεις των:

-Κερτ Ράμπις(36πόντοι) κόντρα στην Στάνταρ Λιέγης.
-Γιώργου Αμερικάνoυ(36πόντοι) κόντρα στην Λουρενκο Μαρκ.
-Ντάνι Βρέινς(37πόντοι) κόντρα στην Τσιμπόνα.
-Γιώργου Τρόντζου(38πόντοι) κόντρα στην Λουρενκο Μαρκ.

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X