Νίκη πάση θυσία για να πας πρώτος στην Τούμπα

Είναι η καλύτερη ομάδα και κάνει πλακίτσα!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, βάδιζε και σήμερα τον δρόμο που χάραξε η ίδια κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις του Σταύρου Κοντονή, αυτό το Σαββατοκύριακο, μέσα στο μπάχαλο που επικρατεί, δεν θα είχαμε πρωτάθλημα.

Γιατί θα είχε γίνει δεκτό το εύλογο αίτημα της ΑΕΚ για αναστολή του πρωταθλήματος και θα περιμέναμε οι ομάδες να μπουν να παίξουν στο γήπεδο, γνωρίζοντας την βαθμολογία.

Τώρα, κατά 90% το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ θα γίνει χωρίς να υπάρχει ακόμη η τελεσίδικη απόφαση για την τιμωρία της ομάδας της Θεσσαλονίκης, παρά μόνο η πρωτόδικη. Που είναι μεν σημαντική, που σίγουρα θα βασίζεται σε στοιχεία που δύσκολα καταρρίπτονται , αλλά θα είναι πρωτόδικη.

Αλλά ας μη πάμε στην Τούμπα ακόμη. Γιατί υπάρχει μια αγωνιστική που είναι πολύ κρίσιμη, με ή χωρίς τιμωρία του ΠΑΟΚ. Με την ΑΕΚ να έχει ένα πολύ δύσκολο ματς. Με μια ομάδα που σίγουρα την Κυριακή δεν θα κατέβει… για την χαρά του ποδοσφαίρου, αλλά στην οποία βλέπουμε να γίνεται αγώνας δρόμου λέει, για να μπορεί να έχει τρεις επιπλέον βασικούς παίκτες με την Ένωση, τους οποίους δεν είχε με τον ΠΑΟΚ.

Μια ομάδα για την οποία τα ματς με την ΑΕΚ είναι πάντα τα πιο «κρίσιμα» της σεζόν κι αν δώσεις δικαίωμα, θα κάνουν το ματς στο ΟΑΚΑ…οίκο ανοχής. Ζουν κι αναπνέουν για να προκαλέσουν ανεπανόρθωτο πλήγμα στις ελπίδες της Ένωσης για το πρωτάθλημα. Μια ομάδα που και αυτή έχει βασικούς παίκτες δανεικούς από τους ανταγωνιστές της ΑΕΚ.

Το έχω πει εδώ ακόμη πιο πριν, αλλά θα το πω και τώρα. Για μένα η κουβέντα για το ποια είναι η ΑΕΚ φέτος, τι λύσεις έχει, τι έπρεπε και τι δεν έπρεπε κι όλα αυτά, έχει τελειώσει ειδικά από την στιγμή της νίκης στο Καραϊσκάκη.

Τα παιδιά και ο Χιμένεθ καλούνται πάλι σε χρόνο ρεκόρ, σε ένα διάστημα που παίζουν δύσκολα ματς ανά τέσσερις μέρες σε τρεις διοργανώσεις, να τα δώσουν όλα, να μαζέψουν όλες τους τις δυνάμεις ψυχολογικές και σωματικές, όσοι είναι διαθέσιμοι,  για μια μεγάλη ζαριά την Κυριακή.

Την τελευταία και πιο κρίσιμη, πριν μπορέσουν να πάρουν δυο ανάσες Δευτέρα και Τρίτη, για να μπουν στην προετοιμασία για την Τούμπα, χωρίς να έχουν άλλο ματς μέσα στην εβδομάδα.

Ο κανονισμός διεξαγωγής του πρωταθλήματος, σύμφωνα με όσα είδαν τα ματάκια μας από την Κυριακή μέχρι σήμερα, επιβάλλει και είναι σήμερα πιο ξεκάθαρο από ποτέ, πως αν η ΑΕΚ νικήσει τον Πανιώνιο, τότε στο ντέρμπι της Τούμπας, θα πάει στην χειρότερη περίπτωση με δύο βαθμούς προβάδισμα από τον ΠΑΟΚ. Άσχετα αν τελεσίδικα δεν θα έχει γίνει αυτό όταν θα παιχθεί το ματς, όπως όλα δείχνουν.

Η ΑΕΚ δεν μπλέχτηκε σε αυτή την ιστορία, δεν έκανε καμιά ενέργεια που θα έδινε το δικαίωμα να την κατηγορήσουν πως διεκδίκησε η ίδια κάτι εκτός γηπέδου, αλλά όπως είπαμε και την προηγούμενη φορά, κανείς δεν μπορεί να της στερήσει το δικαίωμα να περιμένει την εφαρμογή των κανονισμών, όσο εκείνη συνεχίζει την προσπάθεια της αποκλειστικά στο γήπεδο.

Αρχικά όμως η ΑΕΚ, πρέπει να αποφύγει την αυτοκτονία πριν φτάσουμε εκεί. Και είμαι σίγουρος πως θα την αποφύγει. Πάση θυσία θα κερδίσει τον Πανιώνιο, ακόμη κι αν βγάλουν… θεριστικές μηχανές για να την αντιμετωπίσουν.

Θα ήθελα να πω και δυο πράγματα σε σχέση με τις αλλαγές στην ΚΕΔ.

Το θέμα αυτό κυοφορούταν εδώ και καιρό, όπως είναι γνωστό. Επίσης είναι γνωστό πως επικοινωνιακά επιχείρησε να το πάρει… πάνω του ο ΟΣΦΠ, έτσι ώστε σε περίπτωση που συνέβαινε, να το χρεωθεί σαν επιτυχία του.

Δεν αμφισβητώ σε καμιά περίπτωση την ικανότητα τους να κινούνται αποτελεσματικά σε τέτοια ζητήματα είτε ουσιαστικά είτε επικοινωνιακά, ούτε το ότι η φασαρία που κάνουν συνέχεια, δεν είχε σχέση με το ότι μπήκε στην ατζέντα αυτή η ιστορία.

Δεν θα υπήρχε όμως καμιά περίπτωση να συμβεί αυτό, δηλαδή να προστεθεί ένας ακόμη ξένος και ίσως και δεύτερος στην ΚΕΔ, αν από FIFA – UEFA, είχαν αντιληφθεί πως αυτό θα ήταν «casus belli» για άλλες ομάδες.

Ποια ήταν λοιπόν η στάση της ΑΕΚ σε αυτή την ιστορία; Προσεγγίστηκε φυσικά η πλευρά της Ένωσης για να δώσει στίγμα κι εδώ και πολύ καιρό το έχει δώσει. Ξεκάθαρα είχε τονίσει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με το να έρθουν κι ένας και δύο ξένοι ακόμη για την ΚΕΔ, εφόσον αυτό θεωρείται από τους διεθνείς επιτηρητές θετικό βήμα για την ενίσχυση της ισονομίας και του «50-50».

Με δεδομένη λοιπόν την θετική στάση της ΑΕΚ προχώρησε αυτή η ιστορία. Και για πιθανούς «καλοθελητές», θα πω το εξής. Την επομένη της συνάντησης των ανθρώπων της ΑΕΚ με τον Περέιρα, στην μεσημεριανή εκπομπή του Γιώργου Χελάκη στον ΣΠΟΡ FM, είχα ερωτηθεί αν το ρεπορτάζ  βγάζει απάντηση για την στάση της Ένωσης σε περίπτωση που είχαμε αλλαγές με ερχομό κι άλλων ξένων.

Είχα πει λοιπόν τότε, πως οι πληροφορίες οι δικές μου έβγαζαν πως η ΑΕΚ έχει τοποθετηθεί κι έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με κάτι τέτοιο. Δεν το ανακαλύψαμε δηλαδή σήμερα πως δεν είχε πρόβλημα. Το έχουμε πει εδώ κι εβδομάδες.

Και μάλιστα τότε, το είχα πει σε μια περίοδο που προς τα έξω τουλάχιστον, το θέμα φαινόταν να έχει ατονήσει.

Τώρα για όσους επιχειρήσουν να το εκμεταλλευτούν επικοινωνιακά, να είστε σίγουροι πως η απάντηση θα έρθει σε μια – δυο εβδομάδες το πολύ. Όταν από όσους κατηγορούσαν την ΚΕΔ καθημερινά μέχρι σήμερα με την σύνθεση που είχε, θα δείτε πάλι τις ίδιες κατηγορίες και για την καινούργια.

Κι αυτό θα συμβεί, γιατί η πλευρά αυτή δεν είναι ικανοποιημένη παρά μόνο αν ευνοείται συστηματικά. Κι επειδή αυτό δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να γίνει πάλι, τα ίδια θα έχουμε σύντομα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X