Κάντε τώρα έλεγχο ντόπινγκ στους...παλαιστές, η ΑΕΚάρα πάει στον τελικό!

Κάντε τώρα έλεγχο ντόπινγκ στους...παλαιστές, η ΑΕΚάρα πάει στον τελικό!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εάν επιχειρήσει κάποιος να μιλήσει για κανόνες ισονομίας, θα τον πιάσουν τα γέλια. Εκεί που άλλοι κάνουν υγιεινούς περιπάτους, η ΑΕΚ ματώνει. Εκείνοι που είναι πρόβατα απέναντι σε συγκεκριμένες ομάδες, γίνονται ύαινες κόντρα στην ΑΕΚ. Αλλά αυτή η ΑΕΚ είναι για μεγάλα πράγματα. Μένει όρθια και παίρνει αυτό που θέλει, ακόμα και όταν οι αντίπαλοι παίζουν κατς και ξυλίκι. Ετσι και στη Λάρισα, όπου η Ενωση δέχτηκε ασταμάτητες κλωτσιές, είχε να αντιμετωπίσει προκλητική συμπεριφορά, αλλά πήρε αυτό που ήθελε. Πέτυχε γκολκαι μπορεί στο φινάλε να δέχθηκε το γκολ της ήττας με 2-1, αλλά παραμένει το φαβορί για τον τελικό, αν και τώρα πρέπει να γίνει έλεγχος…ντόπινγκ στους…παλαιστές του κάμπου!

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, η Λάρισα αποτελούσε μια ιστορική και παραδοσιακή δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτά που γίνονται εσχάτως πάντως, δεν μπορούν να συγκρατήσουν τον κατήφορο που έχει λάβει. Μια μέρα μετά την επαίσχυντη ανακοίνωση που έριχνε βρωμιές γύρω από τους παίκτες της ΑΕΚ, ήρθαν τα αφιονισμένα κοφτήρια του κακομοίρη που λέγεται Ντόστανιτς, να μετατρέψουν τον ημιτελικό σε αγώνα κατς. Ξύλο και των γονέων, σε γήπεδο που έτσι και αλλιώς κάνει για μαντρί, έκαναν κάθε σκέψη για να παιχτεί ποδόσφαιρο να μοιάζει εξωπραγματική.

Και όμως, η ΑΕΚ προσπάθησε για να παίξει μπάλα. Παρά τις πολλές και σοβαρές ελλείψεις που ανάγκασαν τον Χιμένεθ να παίξει με τον Μασούντ ψευτοεννιάρι στην κορυφή της επίθεσης και το δίδυμο των Μοράν και Αϊντάρεβιτς στη μεσαία γραμμή. Ο λόγος της χρησιμοποίησης του Ιρανού στην επίθεση και του Κλωναρίδη αριστερά, έγκειται προφανώς στην παρουσία των Μασούρα και Ντέλετιτς στη δεξιά πλευρά της Λάρισας, που ήταν ό,τι καλύτερο είχε να δείξει αυτή η ομάδα.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ μπήκε καλά. Με τον τρομερό Λάζαρο να κάνει ό,τι θέλει από τη δεξιά πλευρά και να περνά με χαρακτηριστική ευκολία τους αντιπάλους του, η Ενωση έκλεισε τη Λάρισα στο μισό γήπεδο. Θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ με το βολέ του Λαμπρόπουλου (2′), είχε απόλυτο έλεγχο του ματς. Ωστόσο, μετά το πρώτο 10λεπτο η εικόνα του ματς άλλαξε. Οι παίκτες της Λάρισας άρχισαν την κλοτσοπατινάδα και οι “κιτρινόμαυροι” άργησαν να ανταποκριθούν.

Βέβαια, υπήρχαν και αγωνιστικά ζητήματα, ειδικά στον άξονα. Ο Βράνιες δεν ήταν καλός αμυντικά, ο Μασούντ δεν είναι φορ, αλλά το μέγιστο θέμα ήταν η παρουσία των Μοράν (κυρίως) και Αϊντάρεβιτς στη μεσαία γραμμή. Η Λάρισα κέρδιζε όλες τις μονομαχίες και έβγαζε επιθέσεις με χαρακτηριστική άνεση, δίχως πάντως να έχει ανάλογες τελικές προς την εστία του Μπάρκα.

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ξύλο και των γονέων. Σε φάση που η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάθει ζημιά από την ανοησία του Μοράν που χτύπησε αντίπαλο, ήρθε το γκολ. Η άμυνα της Λάρισας κοιμήθηκε και ο Μασούντ άρπαξε την ευκαιρία και με πλασέ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Ωστόσο, οι Λαρισινοί έκαναν το ματς άνω κάτω και διαμαρτύρονταν σε κάθε ευκαιρία.

Επειτα απ’ όλα αυτά, ήταν επόμενο να επηρεαστεί ο Ζαχαριάδης. Γκρίνιαζαν, φώναζαν, έσπρωχναν και στο τέλος πήραν αυτό που ήθελαν. Ο Ναζλίδης έπεσε σαν κεραυνοβολημένος σε διεκδίκηση με τον Λαμπρόπουλο και ο Ζαχαριάδης έδωσε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο αρχηγός της Λάρισας. Το χειρότερο για την ΑΕΚ ήταν πως είχε χάσει πλήρως την ηρεμία της μέσα στο γήπεδο, έχανε εύκολα την μπάλα και δεν μπορούσε να έχει τον έλεγχο του ματς.

Η Λάρισα πίεσε και είχε μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Ναζλίδη (63′). Ο Χιμένεθ δεν περίμενε άλλο. Εριξε στο γήπεδο τον Γαλανόπουλο και μετέτρεψε τον σχηματισμό της ΑΕΚ σε 4-3-3, ώστε να ανακτήσει τα ηνία στο κέντρο και να βγάλει ένταση και τρεξίματα στο παιχνίδι. Αυτόματα, η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμό. Το μαγικό σόλο του Λάζαρου σταμάτησε στο δοκάρι και ο Μασούντ δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο 75′.

Η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει και την απώλεια του Χουλτ που αποχώρησε τραυματίας. Η Ενωση είχε και άλλες φάσεις, με σημαντικότερη αυτή του 85′ όταν ο Λάζαρος έδωσε πάσα πάρε βάλε στον Μασούντ, αλλά ο Ιρανός άργησε και έχασε την ευκαιρία.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (79′ Γκάλο), Αϊντάρεβιτς, Μοράν, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (69′ Γαλανόπουλος)

Λάρισα (Ρ. Ντόστανιτς, 4-2-3-1): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (90’+ Γιοβάνοβιτς), Ντέλετιτς, Ναζλίδης (86′ Χούμπτσεβ), Αγκάνοβιτς (81′ Λεοζίνιο), Κριζμάν

Ο Ζαχαριάδης έδειξε κίτρινη κάρτα στους Λαμπρόπουλο (13′), Βράνιες (30′), Μασούντ (55′), Χριστοδουλόπουλο (73′), Φατιόν (17′), Ναζλίδη (30′), Μιλοσάβλιεβιτς (35′), Γουάλας (42′)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X