Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στους «8» του Τσάλεντζ Καπ

Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στους «8» του Τσάλεντζ Καπ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δύο ημέρες υπομονή θα κάνει η ΑΕΚ μέχρι να μάθει τον αντίπαλο της όχι μόνο για τα προημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, αλλά και για την ημιτελική φάση, εφόσον καταφέρει να προκριθεί.

Η Ένωση μετά την τεράστια πρόκριση επί της Τουρκικής Γκέζτεπε -του τετραπλάσιου μπάτζετ- που προκάλεσε αίσθηση στην χαντμπολική Ευρώπη, ετοιμάζεται για τους «8» της διοργάνωσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα από τις παραδοσιακές χώρες των Βαλκανίων που έχει προχωρήσει τόσο πολύ στον θεσμό.

Η κλήρωση θα γίνει την Τρίτη το μεσημέρι στην Βιέννη και σύμφωνα με τους κανονισμούς αγώνων δεν θα υπάρξουν γκρουπ δυναμικότητας σε αυτή την φάση, αλλά ακόμα και αν υπήρχαν η ΑΕΚ θα ήταν στους -θεωρητικά- ισχυρούς. Λεπτομέρειες ωστόσο θα υπάρξουν αύριο στην επίσημη ανακοίνωση της EHF.

Οι ομάδες που έχουν επίσης  προκριθεί είναι οι: Μπέρχεμ (Λουξεμβούργο), Σκιφ- Κράσνονταρ (Ρωσία), Φίλινγκεν (Νορβηγία), Μαδέιρα (Πορτογαλία), Βεστμανάγιερ (Ισλανδία), Ντιναμό-Βίκτορ (Ρωσία) και σήμερα θα σφραγίσει το εισιτήριο και η Ποτάισα Τούρντα (Ρουμανία), η οποία στο πρώτο ματς συνέτριψε 44-24 την Βίσε (Βέλγιο).

Οι αγώνες της προημιτελικής φάσης είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τα Σαββατοκύριακα 24-25 Μαρτίου και 31 Μαρτίου-1η Απριλίου, ενώ τα ημιτελικά στις 21-22 και 28-29 Απριλίου.

Η «ακτινογραφία» των ομάδων

Μπέρχεμ (Λουξεμβούργο)

Η ομάδα του Έλληνα δεξιού ίντερ Χρήστου Τσάτσου, ο οποίος είναι και το αστέρι της. Συγκαταλέγεται στις επιθυμητές αντιπάλους για την ΑΕΚ σε σχέση πάντα με τις υπόλοιπες ομάδες.

Διανύει πολύ καλή σεζόν στο πρωτάθλημα είναι στην 2η θέση με 35 πόντους (10 νίκες- 1 ισοπαλία- 3 ήττες), ενώ έχει προκριθεί και στο Final Four του Κυπέλλου.

Στην Ευρώπη έχει περάσει τα εμπόδια των Σάμοτ 65 (Σερβία) με δύο νίκες 33-24, 26-21 και της Ουκρανικής Ζαπορόζιε επίσης με δύο νίκες 34-29 και 31-30 με τον Έλληνα περιφερειακό να σημειώνει 15 γκολ στο σύνολο και να είναι πρώτος σκόρερ των αγώνων.

Υπάρχει όμως μία λεπτομέρεια: Και τα τέσσερα παιχνίδια μετά από συμφωνία τα έδωσε στην έδρα της, άρα δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί σε παιχνίδι εκτός έδρας που η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική.

Πάντως διαθέτει σημαντική εμπειρία 20 και πλέον ετών στα ευρωπαϊκά κύπελλα, χωρίς να έχει σημειώσει μεγάλη διάκριση.

 

Βεστμανάγιερ (Ισλανδία)

Δεύτερη στο πρωτάθλημα της χώρας της με 26 πόντους (12-2-2). Διαθέτει μόνο έναν ξένο στο ρόστερ της, τον πολύπειρο Δανό τερματοφύλακα Στέφαν Νίλσεν με θητεία και στην Γερμανική Φλένσμπουργκ.

Είναι μόλις η 3η χρονιά που παίρνει μέρος στα κύπελλα Ευρώπης μετά τις σεζόν 2014-2015, 2015-2016.

Στους «32» απέκλεισε την Γκόμελ με νίκες 31-27 στην Λευκορωσία και 32-27 στην έδρα της, ενώ στους «16» πέταξε έξω την Ραμχάτ Χάσρον με ισοπαλία 21-21 στο Ισραήλ και νίκη 32-25 στην Ισλανδία.

Μακρινό ταξίδι…

 

Φίλινγκεν (Νορβηγία)

Από τις ισχυρότερες δυνάμεις σε αυτά τα προημιτελικά και σίγουρα δεν είναι επιθυμητός αντίπαλος, παρά το γεγονός ότι στο πρωτάθλημα η πορεία της είναι κακή, ευρισκόμενη στην 6η θέση με 16 πόντους (7-2-8).

Πρόκειται όμως για μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Νορβηγίας, μιας χώρας που έχει αναπτύξει πολύ το άθλημα και σε άνδρες και σε γυναίκες, ενώ στην Ευρώπη έχει να παρουσιάσει εκτός από σημαντική εμπειρία, καλά αποτελέσματα.

Πέρσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, ενώ την σεζόν 2009-2019 έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για να φτάσει έως εδώ απέκλεισε εύκολα την Βόγκοσκα με δύο νίκες στη Βοσνία (35-33 και 30-21), αλλά και την Ραμπότνικ με επίσης δύο νίκες στην Μπίτολα με 25-22 και στην Νορβηγία με 36-28.

 

Μαδέιρα (Πορτογαλία)

Πρόκειται για μια ομάδα στα μέτρα της ΑΕΚ, η οποία δεν τα πηγαίνει καλά στο πρωτάθλημα, ενώ και ευρωπαϊκά δεν έχει να επιδείξει κάτι το αξιοπρόσεκτο.

Στην Πορτογαλία βρίσκεται στην 8η θέση σε σύνολο 14 ομάδων με 44 πόντους (11-1-9) πολύ μακριά από τις παραδοσιακές ομάδες Σπόρτινγκ, Πόρτο, Μπενφίκα, Μπράγκα που θα διεκδικήσουν τους τίτλους.

Πιο γνωστή είναι η γυναικεία ομάδα που έχει κατακτήσει 16 πρωταθλήματα, 17 κύπελλα και 17 σούπερ καπ, εν αντιθέσει με την ανδρική που έχει γευτεί την χαρά του πρωταθλήματος το 2005 και του κυπέλλου το 1999.

Δεν έχει κανέναν ξένο στην σύνθεση της, ενώ στην φετινή της πορεία

απέκλεισε την Κυπριακή ομάδα «Παρνασσός Στροβόλου» με 35-20 και 46-12 στην Πορτογαλία, ενώ στους «16» κατάφερε και ανέτρεψε το 25-23 του πρώτου αγώνα στη Σλοβακία κόντρα στην Μπίστριτσα και πέρασε με νίκη 30-24.

Ντιναμό- Βίκτορ (Ρωσία)

Παρότι θα ήταν καλό η ΑΕΚ να αποφύγει τις Ρώσικες ομάδες, παρόλα αυτά αγωνιστικά δεν εμπνέουν φόβο.

Η Ντιναμό που εδρεύει στην Σταυρούπολη βρίσκεται στην 5η θέση του πρωταθλήματος της Ρωσίας με 17 πόντους (8-1-7).

Ευρωπαϊκά είναι «σταχτοπούτα» αφού πρώτη φορά συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά ομολογουμένως τα έχει πάει αρκετά καλά.

Ξεκίνησε από τον 2ο γύρο κερδίζοντας δύο φορές την Σβιέσα με 25-24 στη Λιθουανία και 36-24 στην Ρωσία.

Στους «32» απέκλεισε την Σερβική Σλόγκα με νίκη 37-26 στο πρώτο ματς και ήττα 31-29 στο δεύτερο παιχνίδι, αμφότερα διεξήχθησαν στην Σταυρούπολη.

Στους «16» έβγαλε εκτός διοργάνωσης την Ρεντ Μπόις από το με δύο νίκες 31-26 στη Ρωσία και 28-26 στο Λουξεμβούργο.

Στο ρόστερ της υπάρχουν μόνο Ρώσοι, με μεγάλο της «όπλο» τον Αντόν Οτρέζοφ που έχει σημειώσει 54 γκολ στα έξι ευρωπαϊκά της παιχνίδια.

Ο 30χρονος (1,92 μ.) πλέι μέικερ ξεκίνησε από την ισόβια πρωταθλήτρια Ρωσίας Μέντβεντι Τσέχοφ όπου μάλιστα έπαιξε με την φανέλα της και στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σκιφ- Κράσνονταρ (Ρωσία)

Διαφορετική περίπτωση ομάδας με εντελώς διαφορετικές παραστάσεις στην Ευρώπη, έχοντας περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας.

Έχει φτάσει αρκετές φορές έως τα προημιτελικά, όμως ποτέ δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά.

Κάνει καλό πρωτάθλημα με 22 πόντους στην 3η θέση (10-2-4), πίσω από Τσέχοφ (27) και Σπαρτάκ (24).

Στο ρόστερ της έχει μόνο έναν ξένο τον Ουκρανό δεξιό εξτρέμ Βολομπιούεφ.

Στους «32» απέκλεισε δύσκολα την Κέρχενγκ των Δημητρούλια, Λοίζου, Γιαννόπουλου με νίκη 31-27 στην Ρωσία και ήττα 28-26 στο Μπασαράζ.

Στην επόμενη φάση έπαιξε και τα δύο ματς εντός έδρας με την Βοσνιακή Ζρίνσκι και την απέκλεισε με νίκη 39-27 και ήττα 30-28.

Την σεζόν 2015-2016 ο Φίλιππος την απέκλεισε παίζοντας και τα δύο ματς μέσα στη Ρωσία!Οι Βεροιώτες νίκησαν 35-29 τον πρώτο αγώνα, ενώ στο δεύτερο ηττήθηκαν με 31-26, αλλά οι Ρώσοι δεν κάλυψαν την διαφορά.

Ποτάισα Τούρντα (Ρουμανία)

Τυπικά ακόμα δεν έχει προκριθεί, αλλά μετά το 44-24 επί της Βίσε ο σημερινός επαναληπτικός στο Βέλγιο είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Παρότι είναι μια ομάδα με μόλις τρία χρόνια εμπειρίας στην Ευρώπη, εντούτοις πέρσι έκανε την έκπληξη και έφτασε στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ! Αντιμετώπισε την Σπόρτινγκ Λισαβώνας, η οποία την νίκησε και τις δύο φορές με 37-28 και 30-24.Στους «32» του θεσμού είχε εύκολο έργο κόντρα στην Τρέπκα από το Κόσσοβο την οποία φιλοδώρησε με 35-19 και 40-30. Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για φύση επιθετική ομάδα που σκοράρει με ευκολία, αλλά στην άμυνα δεν εντυπωσιάζει. Στο πρωτάθλημα της είναι στην 3η θέση με 39 πόντους (13-0-5) πίσω από Στεάουα (43) και CSM Bουκουρεστίου (40). Έχει στο ρόστερ της τον Σέρβο πίβοτ Νέναντ Σάβιτς και έναν Μολδαβό πλέι μέικερ τον Ρομάν Ζακασιούριν.

Πηγή: e-handball.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X