Χάρις: «Για τον κόσμο και τον ...Αγγελόπουλο»

Χάρις: «Για τον κόσμο και τον ...Αγγελόπουλο»
Photo Credits: INTIME

Η 17η Φεβρουαρίου είναι μια μέρα που θα περάσει στην ιστορία της ΑΕΚ. Κι αυτό γιατί μετά από 17 ολόκληρα χρόνια η Ένωση κατέκτησε και πάλι το Κύπελλο Ελλάδος. Σε έναν τελικό που ήταν θρίλερ από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα πήρε μεγάλη νίκη με 88-83, κατακτώντας το τρόπαιο για τέταρτη φορά στην ιστορία της.

Για να το πετύχει αυτό, όμως, έπρεπε να λειτουργήσουν πολλά πράγματα σωστά για την Ένωση. Και κυρίως να βρουν ρυθμό τα ατού της, με πρώτο και καλύτερο τον Μάνι Χάρις! Ο Αμερικανός για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν… καυτός και αυτός που οδήγησε την Ένωση εκ του ασφαλούς στην επίθεση, με 17 πόντους. Σε τέτοιο βαθμό, μάλιστα, ώστε να κατακτήσει και το βραβείο του MVP του τελικού.

 

Λίγες στιγμές μετά τον θρίαμβο απέναντι στους Πειραιώτες ο «Michigan Mamba» μίλησε στο SDNA για την μεγάλη βραδιά της ΑΕΚ, εξηγεί τι ήταν αυτό που δούλεψε σωστά ώστε να φτάσει η ομάδα του στο τρόπαιο και δηλώνει ανυπόμονος για την υποδοχή του κόσμου της ομάδας στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».

Στο ξεκίνημα της κουβέντας ο 28χρονος σκόρερ μοιράστηκε το συναίσθημά του, λέγοντας χαρακτηριστικά. «Νιώθω πολύ ωραία. Νιώθω υπέροχα για αυτό που πετύχαμε. Είναι κάτι πολύ όμορφο για την ομάδα, τον κόσμο της, την διοίκηση και όλους όσους απαρτίζουν την ομάδα σε κάθε πόστο. Η επιτυχία αυτή δεν είναι μόνο δική μας, είναι ολόκληρης της ΑΕΚ και αξίζει να την απολαύσουμε. Είναι σπουδαίο το συναίσθημα να κατακτάς ένα τρόπαιο».

 

Το τρόπαιο αυτό επαναφέρει την ΑΕΚ στην ελίτ, για τα καλά, με την σημασία του να είναι τεράστια για την προσπάθεια όλων εντός των τειχών. «Σημαίνει πολλά για μένα. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλω κάθε φορά να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου για την ομάδα. Όλοι, αλλά και εγώ προσωπικά, ξέραμε πόσο παθιασμένος ήταν ο κόσμος με αυτόν τον τελικό, αλλά και πόσο παθιασμένος ήταν και ο πρόεδρος. Κατακτήσαμε το τρόπαιο και ήταν κάτι σπουδαίο, αλλά νιώθω τεράστια χαρά που κάναμε τόσες χιλιάδες ανθρώπους χαρούμενους με την επιτυχία μας. Τους το αφιερώνουμε».

 

Στον τελικό ο Χάρις ήταν εντυπωσιακός, κατακτώντας και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη. Παρ’ όλα αυτά, φρόντισε να αποθεώσει τους συμπαίκτες του για το βραβείο αυτό. «Οι συμπαίκτες μου συνέβαλαν τα μέγιστα για αυτό το βραβείο. Πραγματικά χωρίς αυτούς δεν θα είχα καταφέρει κάτι. Ακούγεται κοινότυπο, αλλά έτσι είναι. Σε μια επιτυχία έχουν όλοι μερίδιο. Θα μπορούσαν να ήταν κι άλλοι συμπαίκτες στη δέση μου, καθώς παίξαμε εξαιρετικά σε άμυνα και επίθεση και ήμασταν 100% προσηλωμένοι στο παιχνίδι. Το άξιζαν όλοι αυτό το βραβείο».

Στα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ ο Χάρις έχει επιστρέψει στον παλιό καλό εαυτό του και όπως επισημαίνει «πριν από τα παιχνίδια αυτά δεν ήμουν ο εαυτός μου. Δεν έπαιζα όπως ήθελα εγώ να παίξω για την ομάδα. Δεν έπαιρνα καλά σουτ, δεν ήμουν καθόλου επιθετικός κατά τη διάρκεια των αγώνων. Τώρα όμως φροντίζω να βγάζω ενέργεια στο παρκέ, να είμαι επιθετικός σε κάθε φάση και να κάνω αυτό που ξέρω καλύτερα. Αυτή η κατάσταση που έχω δημιουργήσει στα τελευταία παιχνίδια μου αρέσει πάρα πολύ».

Η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος, ωστόσο η συνέχεια είναι απαιτητική. Ταυτόχρονα, όμως, ανοίγει και η… όρεξη για κάτι καλό. «Πρέπει να χτίσουμε πάνω στην επιτυχία του Κυπέλλου. Οφείλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε υψηλό επίπεδο και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε άμυνα και επίθεση. Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να ακολουθούμε το πλάνο μας και να είμαστε σκληροί σε κάθε φάση. Ελπίζω να είναι απλώς η αρχή για κάτι ακόμα καλύτερο αυτό το Κύπελλο», ήταν τα λόγια του αναφορικά με τη συνέχεια της σεζόν.

 

Και σε προσωπικό επίπεδο, όμως, τα πράγματα δεν διαφέρουν και πολύ, μιας και ο Χάρις μοιάζει… αχόρταγος για νίκες και επιτυχίες. «Προφανώς και κρατάω πολύ ψηλά τον πήχη. Θέλω ακόμα περισσότερες νίκες, ακόμα περισσότερα τρόπαια και διακρίσεις με την ΑΕΚ. Ξεκάθαρα μπορώ να πω πως αυτός είναι ο στόχος μου ως το τέλος της σεζόν».

 

Για το τέλος η κουβέντα πήγε στην υποδοχή που ετοιμάζει ο κόσμος της ΑΕΚ στην ομάδα, κατά την επιστροφή της στην Αθήνα και ο Χάρις ήταν ξεκάθαρος: «Δεν μπορώ να περιμένω!»

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X