Με Βασιλόπουλο στον τελικό Κυπέλλου η ΑΕΚ -Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ

Με Βασιλόπουλο στον τελικό Κυπέλλου η ΑΕΚ -Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΚ
Photo Credits: INTIME

Τις τελευταίες ώρες προέκυψε θέμα με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ, στο κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου. Κι αυτό γιατί ο διεθνής φόργουορντ αγωνίστηκε στον ημιτελικό του θεσμού ως παίκτης του Άρη, κάτι το οποίο δημιουργούσε εμπόδιο στην παρουσία του στον τελικό Κυπέλλου.

Η ΕΟΚ ερεύνησε το περιστατικό, ώστε να πάρει απόφαση σχετικά με τη συμμετοχή του Έλληνα φόργουορντ στον τελικό του Κυπέλλου. Ο «Βασιλό», όμως θα τεθεί κανονικά στη διάθεση του Ντράγκαν Σάκοτα για το μεγάλο παιχνίδι, καθώς έπειτα από έρευνα πήρε το… πράσινο φως για να αγωνιστεί στην αναμέτρηση στο κλειστό «Δύο Αοράκια».

Η Ελληνική Ομοσπονδία γνωστοποίησε και το σκεπτικό της απόφασης. όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΟΚ στην ανακοίνωσε που εξέδωσε το βράδυ της Παρασκευής, “η συμμετοχή καλαθοσφαιριστών της περίπτωσης του Βασιλόπουλου στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας που κατέχουν νόμιμα αθλητικό δελτίο, δεν απαγορεύεται από οιαδήποτε άλλη διάταξη“.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με το δικαίωμα του καλαθοσφαιριστή της ομάδας της  Κ.Α.Ε  Α.Ε.Κ. Παναγιώτη Βασιλόπουλου να συμμετάσχει στον τελικό αγώνα του Κυπέλλου  Ελλάδας με την αντίστοιχη ομάδα της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, η συμμετοχή αυτή είναι νόμιμη, καθώς στον καλαθοσφαιριστή έχει εγκριθεί το επαγγελματικό του συμβόλαιο από τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και βάσει αυτού έχει εκδοθεί το αθλητικό του δελτίο από την Ε.Ο.Κ και συμμετέχει και στους αγώνες της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.

Η συμμετοχή καλαθοσφαιριστών της περίπτωσης του Βασιλόπουλου στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας που κατέχουν νόμιμα αθλητικό δελτίο, δεν απαγορεύεται από οιαδήποτε άλλη διάταξη.

Επίσης, λαμβάνεται υπόψην πως ειδικά για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας που συμμετέχουν ομάδες Κ.Α.Ε. Α1 Εθνικής Κατηγορίας έχει συμφωνηθεί ότι εφαρμόζεται ο κανονισμός που ισχύει στους αγώνες του ΕΣΑΚΕ“.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X