Πάρτε να έχετε, διπλό και φέτος στο εξοχικό μας!

Πάρτε να έχετε, διπλό και φέτος στο εξοχικό μας!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πιο μεγάλη, η πιο τσαμπουκαλεμένη, η πιο τεράστια νίκη όλων των εποχών. Η τεράστια ΑΕΚ, τους ξέρανε ξανά και με τη δεύτερη ανατροπή του αιώνα κατάφερε να κάνει αυτό που έδειχνε χαμένο. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, με την γκολάρα του Τσιγκρίνσκι και το απίστευτο σόλο του Γιακουμάκη στο φινάλε τους έκανε ξανά πλάκα μέσα στο εξοχικό της και πήρε τεράστια νίκη με 2-1.

Ο Χιμένεθ διατήρησε και σε αυτήν την κάθοδο στο Καραϊσκάκης το 4-2-3-1 για να μπορέσει να έχει ισορροπία ανάμεσα σε άξονα και άκρα. Επέλεξε τον Μασούντ σε ρόλο οργανωτή για να μπορέσει να κάνει παιχνίδι και να μοιράζει την μπάλα, κατάφερε να κυριαρχήσει στο κέντρο με την παρουσία του Σιμόες. Το ζήτημα ήταν πως ο Κονέ έκανε πολλά φτηνά λάθη, υπήρχε και πάλι πλήρης αδυναμία να υπάρξει μια σωστή εκτέλεση στατικής φάσης και ο Αραούχο έμενε πολύ απομονωμένος στην επίθεση.

Πάντως, η ΑΕΚ απορρόφησε δίχως κανένα ζήτημα την – αναμενόμενη – πίεση του Ολυμπιακού κατά το πρώτο 10λεπτο. Με τον Σιμόες να είναι παντού και να δίνει λύσεις, τα άκρα με τα δίδυμα Γκάλο-Λάζαρος και Μπακάκης-Μπακασέτας λειτουργούσαν εξαιρετικά και η ΑΕΚ ανέλαβε γρήγορα εκείνη τα ηνία του ματς. Το θέμα είναι πως ενώ είχε κατοχή και κυκλοφορία, ενώ φαινόταν ξεκάθαρα πως είναι καλύτερη ομάδα, δεν μπορούσε να το μετουσιώσει σε φάσεις.

Η ΑΕΚ πίεζε ψηλά, προκαλούσε ασφυξία στην ευάλωτη άμυνα του Ολυμπιακού και κέρδιζε εύκολα κατοχές. Βέβαια, αυτό πολλές φορές άφηνε κενά στην άμυνα, που ο Ολυμπιακός επιχείρησε να εκμεταλλευθεί σε δύο φάσεις: αρχικά στο 25′, με το διαγώνιο σουτ του Οφόε και έπειτα στο 39′, με τον Πάρντο. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις, ο Τσιντώτας ήταν σε εγρήγορση και απομάκρυνε με ασφάλεια. Οι Τσιγκρίνσκι και Βράνιες είχαν βγάλει εκτός ματς τον Μιραλάς, ο Γκάλο καθάρισε τον Φορτούνη, η ΑΕΚ αμυντικά δεν είχε ζητήματα.

Το πρόβλημα ήταν πως θα έφτανε σε τελικές προσπάθειες και φάσεις. Μολονότι η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν ευάλωτη και θα μπορούσε να λυγίσει στην παραμικρή πίεση, η μπάλα δεν έφτανε με οργανωμένο τρόπο και φαινόταν να ξεθυμαίνει στα όρια της περιοχής. Η ΑΕΚ δεν είχε τελική που να απειλεί ουσιαστικά τον Ολυμπιακό και αρκέστηκε απλά σε κατοχή μπάλας, δίχως να εκμεταλλεύεται την υπεροχή της.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός επιχείρησε να πάρει μπάλα και να πιέσει. Είναι αλήθεια πως κατάφερε να βγει από τα καρέ του, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει απειλή στην εστία της ΑΕΚ. Το θετικό για την Ενωση αυτό το διάστημα ήταν η άνοδος του Μασούντ, που σε 2-3 περιπτώσεις πήρε μπάλα και επιχείρησε να προσαρμοστεί με τον Αραούχο, αλλά και πάλι κάτι έλειπε στην τελική προσπάθεια. Η ΑΕΚ πάντως πατούσε καλύτερα και έφτασε στη μεγάλη ευκαιρία του ματς από τη συστημένη σέντρα του Μπακάκη, που δεν αξιοποιήθηκε από την αδύναμη κεφαλιά του Αραούχο.

Ο Γκαρσία επιχείρησε να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό με την είσοδο του Ανσαριφάρντ και τη μετατροπή του σχήματος σε 4-2-3-1 από 4-3-3. Ο Χιμένεθ απάντησε άμεσα, τονώνοντας την επίθεση του με την αντικατάσταση του Αραούχο από τον Λιβάγια. Με την είσοδο του Κροάτη, ο τεχνικός της ΑΕΚ ζήτησε από τον Μασούντ να παίζει πιο κοντά και να γίνεται σαν δεύτερος επιθετικός, ώστε να εκμεταλλευθεί την άρτια τεχνική τους.

Η ΑΕΚ είχε την απίστευτη ευκαιρία με την κεφαλιά του Μασούντ έπειτα από το φάουλ του Λάζαρου, που έβγαλε ο Σισέ πάνω στη γραμμή. Ο Χιμένεθ ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τη μεσαία γραμμή του, τοποθετώντας τον Γαλανόπουλο στη θέση του Κονέ. Η ΑΕΚ θέλησε να μεταφέρει την πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού, που δεν μπορούσε να διαχειριστεί την πίεση. Μέσα από κόντρες, ο Ολυμπιακός είχε την καλή στιγμή του στο δεύτερο ημίχρονο με τον Τσιντώτα να σταματά τον Μάριν, αλλά η αδράνεια στο κόρνερ ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε αφύλαχτος μέσα στην περιοχή και άνοιξε το σκορ.

Στο δεκάλεπτο που απέμενε, ο Χιμένεθ τα έπαιξε όλα για όλα με την είσοδο του Γιακουμάκη για να γεμίσει την περιοχή, με τον Μασούντ να παίζει αριστερά. Ο Γιακουμάκης μπήκε στην περιοχή, έφερε ανακατωσούρα και ο Τσιγκρίνσκι με βολίδα κάρφωσε τον Ολυμπιακό και ισοφάρισε σε 1-1. μέχρι να έρθει ο Γιακουμάκαρος στο φινάλε και να κάνει την απίστευτη ανατροπή με 2-1.

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Κονέ (72′ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας (85′ Γιακουμάκης), Αραούχο (62′ Λιβάγια)

Ολυμπιακός (Ο. Γκαρσία, 4-3-3): Προτό, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σισέ, Κούτρης, Ζιλέ (71′ Ταχτσίδης), Οφόε (58′ Ανσαριφάρντ), Ρομαό, Πάρντο (79′ Μάριν), Μιραλάς, Φορτούνης

Ο Παπαπέτρου έδωσε κίτρινη κάρτα στους Σιμόες (28′), Μασούντ (74′), Μπακάκη (76′), Λιβάγια (90’+), Μποτία (30′), Ρομαό (37′), Ανσαριφάρντ (83′), ενώ αποβλήθηκε στο φινάλε ο Μποτία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X