Ένα ρόστερ που μπορεί την υπέρβαση

Ένα ρόστερ που μπορεί την υπέρβαση
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για την ΑΕΚ η απόκτηση του Νίκλας Χουλτ δεν αποτελεί απλώς την τρίτη κίνηση ενίσχυσης του ρόστερ της στη μεταγραφική σεζόν του Ιανουαρίου. Έχει προεκτάσεις, οι οποίες μόνο ως ευνοϊκές μπορούν να χαρακτηριστούν ενόψει της συνέχειας. Καταρχάς, παρά το γεγονός ότι όντως ο προγραμματισμός που έγινε δεν ήταν ο ιδανικός, η Ένωση απέκτησε έναν ικανότατο ποδοσφαιριστή εκεί ακριβώς που “πονούσε”. Στο αριστερό άκρο της άμυνας. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν “πονούσε” μόνο εκεί, αλλά με την προσθήκη του Σουηδού η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και σε άλλες θέσεις.

Για παράδειγμα ο Μιχάλης Μπακάκης θα μπορεί πλέον και πάλι να αγωνιστεί στη θέση του, στο δεξί άκρο της άμυνας. Έτσι δεν θα …καρδιοχτυπάει ο Χιμένεθ με τη συχνή αμυντική αστάθεια του Γκάλο, ενώ θα του δοθεί πλέον η δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες του Μπακάκη και στο δημιουργικό κομμάτι. Την ίδια στιγμή, στην αριστερή πτέρυγα το δίδυμο Χουλτ – Λόπες μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική επιλογή, με τον Σουηδό στην άμυνα και τον Πορτογάλο πιο προωθημένο. Δύο ποδοσφαιριστές με ποιότητα οι οποίοι μπορούν να συνυπάρξουν τόσο σε σύστημα 4-4-2 όσο και σε 4-2-3-1. Στην περίπτωση πάντως που ο Χιμένεθ επιμείνει στους τρεις κεντρικούς αμυντικούς, τότε λογικά ο Λόπες θα έχει το προβάδισμα για να καλύπτει όλη την πτέρυγα (σ’ αυτή την περίπτωση ξανά με τον Μπακάκη ως αριστερό στόπερ).

Αν η ΑΕΚ αποκτούσε και κλασσικό αριστερό εξτρέμ αυτή τη στιγμή θα μιλούσαμε για το πληρέστερο ρόστερ του πρωταθλήματος, αλλά ακόμα κι έτσι η Ένωση διαθέτει μεγάλη ποιότητα στο έμψυχο δυναμικό της. Αλήθεια σκεφτείτε ποιες επιλογές έχει ο Χιμένεθ σε κάθε θέση. Συγκρίνετε με τους άμεσους αντιπάλους και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Αν μη τι άλλο οι άνθρωποι του Δικεφάλου έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα σύνολο, ικανό να κάνει την υπέρβαση, πετυχαίνοντας στο τέλος τον βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν αρκεί ένα ικανό ρόστερ για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η ΑΕΚ έχει τα “όπλα” για να “πολεμήσει” ως το τέλος.

Υ.Γ: Για μένα το “ταξίδι” στο enwsi.gr σταματάει εδώ. Μαζί με τους καλούς μου φίλους Σταύρο Καζαντζόγλου, Κώστα Τσίλη και Θοδωρή Ραλλή κάναμε πολλά όνειρα γι’ αυτή την ιστοσελίδα, όταν βγήκαμε για πρώτη φορά στον διαδικτυακό “αέρα”, την 1η Ιανουαρίου 2013. Από τότε άλλαξαν πάρα πολλά. Εννοείται όχι στη φιλία μας, η οποία παραμένει αναλλοίωτη στον χρόνο.. Κρατάω μόνο τα ευχάριστα. Οφείλω και στους τρεις ένα μεγάλο “ευχαριστώ”, όπως και στον Τάσο Καπετανάκο που ήταν μαζί μας από την πρώτη μέρα. Επίσης θέλω μέσα απ’ την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που συνεργαστήκαμε αυτά τα πέντε και κάτι χρόνια, αλλά και όλους εσάς, τους αναγνώστες του enwsi.gr, που μας συμπεριλάβατε στην καθημερινότητά σας. Να είστε όλοι καλά…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X