Ζωντανή η ΑΕΚ στην πρόκριση, πέρασε με τρομερό Χάντερ από τη Λουμπλιάνα!

Ζωντανή η ΑΕΚ στην πρόκριση, πέρασε με τρομερό Χάντερ από τη Λουμπλιάνα!
Photo Credits: INTIME

Επειτα από την ήττα μαχαιριά από τη Στρασμπούρ την περασμένη εβδομάδα, η ΑΕΚ ξέρει πως δεν καθορίζει την τύχη της στο Champions League. Αυτό που έπρεπε να κάνει η Ενωση ήταν να πάρει τα δικά της παιχνίδια και να ελπίζει. Όπως και έγινε, με την ΑΕΚ να περνά από τη Λουμπλιάνα επικρατώντας της Ολίμπια με 80-71, αποτέλεσμα που την κρατά ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση. Η ΑΕΚ δεν έπαιξε καλά, είχε μεγάλο εκνευρισμό και πολλά λάθη, αλλά κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε. Φοβερό ματς από τον Χάντερ, που ξεχάστηκε πολύ ώρα στον πάγκο, εξαιρετικοί οι Λαρεντζάκης, Βασιλόπουλος, μαγική ατμόσφαιρα στην εξέδρα από τους Ενωσίτες.

Ο Σάκοτα κράτησε τον Χάρις στον πάγκο, ξεκίνησε με τον Μπάρλοου στην πεντάδα, αλλά η ΑΕΚ έβρισκε λύσεις. Ο Μαυροειδής ήταν δύναμη κάτω από τα καλάθια, ειδικά όσο τον «τάιζαν», ενώ πολύ θετικό ήταν το ξεκίνημα του Λαρεντζάκη. Η ΑΕΚ έχτισε διαφορά πέντε πόντων, αλλά έπειτα σα να…έφυγε από το γήπεδο. Το ένα λάθος διαδέχονταν το άλλο, η Ενωση έφτασε τα εφτά στο πρώτο δεκάλεπτο και η Ολίμπια μπήκε ξανά στο παιχνίδι.

Όταν η ΑΕΚ σταμάτησε να κάνει πλάκα και βρήκε σχήμα με τους Χάντερ (εξαιρετικός επιθετικά με τέσσερις πόντους), Γκριν, Χάρις, Βασιλόπουλο και Λαρεντζάκη, η κατάσταση βελτιώθηκε. Η Ενωση ροκάνισε τη διαφορά και κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο προηγούμενη με δύο πόντους (20-18). Οσα πέτυχε με κόπο η ΑΕΚ στο φινάλε του δεκαλέπτου, το ξόδευε στο δεύτερο.

Κακό, άναρχο μπάσκετ, μια ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Τα λάθη ήταν παιδαριώδη και η ΑΕΚ έφτασε τα 11 σε 15’, οι επιθέσεις παρέπεμπαν σε ομάδα γειτονιάς και σκόραρε μόνο ένα καλάθι σε πέντε αγωνιστικά λεπτά! Η εικόνα της Ενωσης ήταν απελπιστική και μόνο χάρη στα λάθη της Ολίμπια η διαφορά δεν άνοιγε, αν και έφτασε ως τους οκτώ πόντους.

Η αφύπνιση των Χάρις και η σταθερά καλή παρουσία του Χάντερ έβαλαν την ΑΕΚ ξανά σε απόσταση βολής. Παρά τον απίστευτο αριθμό των 14 λαθών και το μπάσκετ αλάνας, το 1/5 τρίποντα και τον ανεπαρκή τρόπο στην οργάνωση του παιχνιδιού, η Ενωση κατάφερε (γιατί περί κατορθώματος πρόκειται), να κλείσει το ημίχρονο μόνο στο -3 (36-33).

Η ΑΕΚ είχε μεγάλο εκνευρισμό στο παιχνίδι της, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Ο Τζέιμς (άφαντος στο πρώτο 20λεπτο) μπήκε στο παιχνίδι, ο Χάρις πήρε προσπάθειες, αλλά κάτι έλειπε για να περάσει μπροστά στο σκορ και ήταν το μακρινό σουτ. Όταν το βρήκε με τον Λαρεντζάκη (είχε και τα δύο εύστοχα «κιτρινόμαυρα» τρίποντα στο ματς), πήρε και προβάδισμα με 48-47, 4:50 πριν το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Η ΑΕΚ «έσφιξε» την άμυνα, περιόρισε τα λάθη, έβαλε λίγη δημιουργικότητα στο παιχνίδι της και περνώντας την μπάλα κοντά στο καλάθι είχε σταθερά προβάδισμα. Εάν μάλιστα είχε στοιχειώδη ευστοχία από τις βολές, θα μπορούσε να τελειώσει το ματς.  Ωστόσο, τα φαλτσοσφυρίγματα κρατούσαν την Ολίμπια στο παιχνίδι και οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με την Ενωση στο +3 (57-54), με τους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν επιμέρους 24-18 σε αυτό το διάστημα.

Στο τελευταίο κομμάτι του ματς η ΑΕΚ είχε αποφασιστικότητα. Ο Σάκοτα έπαιξε με δύο οργανωτές, Γκριν και Ξανθόπουλο για να αντέξει στην πίεση των Σλοβένων. Ο Χάντερ κυριαρχούσε κάτω από το καλάθι, οι Γκριν και Βασιλόπουλος έδιναν λύσεις από μακριά, ο Τζέιμς ανέβηκε κατακόρυφα και η ΑΕΚ έφτασε στο +13 (69-56). Η Ενωση είχε απαντήσεις στην πίεση των Σλοβένων και μολονότι στην άμυνα δεχόταν εύκολους πόντους. Αλλά ο Χάντερ ήταν απίστευτος και με τρομερή εμφάνιση οδήγησε την ΑΕΚ στην επικράτηση.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 36-33, 54-57, 71-80

ΑΕΚ (Ν. Σάκοτα): Τζέιμς 5, Γκριν 16, Χάρις 8, Ξανθόπουλος 2, Βασιλόπουλος 7, Ατιτς 2, Λαρεντζάκης 10, Μπάρλοου, Μαυροειδής 8, Χάντερ 20, Καββαδάς 2

Ολίμπια Λουμπλιάνας (Ζ. Μάρτιτς): Καστράτι 7, Ραντούλοβιτς 2, Τράτνικ 4, Ολιβερ 13, Σπαν 14, Μπατζίμ 7, Μόργκαν 5, Μπατλ 2, Χρόβατ 15, Μπέγκιτς, Σάνον 2

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X