Η τέχνη της αυτοκαταστροφής

«Μπλόκο» για την ΑΕΚ στη Λάρισα με…πιστολιά από τον Σκουλά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι αλήθεια, πως πάντα οι ώρες που ακολουθούν μια αγωνιστική αποτυχία είναι δύσκολες. Ειδικά στην ΑΕΚ, που ακόμα ψάχνει να βρει τις ισορροπίες της. Κάθε αποτυχημένο αποτέλεσμα, κάνει τον γίγαντα να κλυδωνίζεται και να μοιάζει με πήλινα πόδια. Αρχίζει το ανάθεμα επί παντός επιστητού: για τον Μελισσανίδη που δεν μπορεί να προστατεύσει την ομάδα και δεν κάνει κινήσεις, για τον Χιμένεθ που παλαβώνει και τα διαλύει όλα, για τους παίκτες που είναι κατώτεροι των απαιτήσεων, για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν καταστάσεις.

Παράνοια. Να προσπαθείς να πείσεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Και το κράξιμο, το σανό (που βλέπω να φοριέται πολύ τελευταία) και οι εξυπνάδες να δίνουν και να παίρνουν. Αλλά για εμένα αυτά δεν μετρούν. Ο οπαδός δικαιούται να τρελαίνεται, να ζει και να πεθαίνει με το κάθε αποτέλεσμα, να ζητά πάντα το καλύτερο. Και όταν δέχεται και το επικοινωνιακό τσουνάμι, την ανυπαρξία της ΑΕΚ και την απίστευτη φοβικότητα που εμφανίζεται από κάθε πλευρά, να παλαβώνει και να βάλει κατά πάντων.

Η ΑΕΚ έχασε με κάτω τα χέρια στη Λάρισα. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη σωρεία λαθών που έγιναν πριν και μετά το παιχνίδι. Είναι απίθανο, πως ολόκληρος κολοσσός όπως η ΑΕΚ, μπλοκάρει και δεν βρίσκει λύσεις, εάν δεν κουνήσει το χέρι του ο Μελισσανίδης. Εάν δεν πάει κοντά, να δει προπονήσεις, να μιλήσει με προπονητή και παίκτες, να εξηγήσει στους ενδιάμεσους τι θέλει, χάνεται ο προσανατολισμός.

Θαρρείς και θα έπρεπε κάποιος τον Μελισσανίδη για να κατανοήσει πως το ματς στη Λάρισα θα ήταν ροντέο. Πως ο Κούγιας θα φανάτιζε ποδοσφαιριστές και προπονητή και θα έκανε τα πάντα για να κερδίσει την εύνοια του μεγάλου αφεντικού. Υπάρχουν δύο χαρακτηριστικές σκηνές, που καταδεικνύουν την καψούρα της Λάρισας: 1) η φάση του γκολ του Ολυμπιακού στη Λάρισα, με την άμυνα των γηπεδούχων να είναι σχεδόν στη σέντρα, όταν με την ΑΕΚ οριακά ξεμυτούσαν από την περιοχή και 2) η αγωνιώδης εντολή του Φυντάνη να γυρίσουν πίσω και να ρίξουν ρυθμό στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν βγήκαν 1-2 φορές από το καβούκι τους και άφησαν παράλληλα χώρους πίσω.

Τι έκανε η ΑΕΚ; Πήγε πλήρως απροετοίμαστη. Πέραν των – δεδομένων και σημαντικών – μεγάλων αγωνιστικών λαθών του Χιμένεθ, υπήρχε τραγική αντιμετώπιση του ματς. Μπλαζέ συμπεριφορά, άνευροι παίκτες και ελλιπές σχέδιο για να σπάσει το ταμπούρι. Είναι εύκολο; Όχι. Ακόμα και τα κορυφαία κλαμπ του πλανήτη, ζορίζονται σε κλειστές άμυνες. Θεωρητικά, τα ταμπούρια σπάνε από τα άκρα ή από ατομική ενέργεια. Η ΑΕΚ το έψαξε, αλλά δεν βρήκε λύση.

Παρένθεση για το αγαπημένο θέμα κάθε γκέλας: μεταγραφές! Χρειάζεται η ΑΕΚ; Ναι. Η απάντηση είναι πάντα καταφατική. Κάθε ομάδα, ακόμα και η Μπαρτσελόνα ή η Ρεάλ, ψάχνουν τρόπο ενίσχυσης και βελτίωσης. Θα έδινε τη λύση ένας εξτρέμ; Ισως. Δεν μπορεί ποτέ να ξέρει κανείς. Αλλά εδώ δεν χώρεσε στην 11άδα ο Μασούντ και ο Λόπες.

Για να μη μακρηγορώ: εάν βρεθούν οι παίκτες που θα ταιριάζουν στο παιχνίδι, να γίνουν οι προσθήκες. Ειδικά στη θέση του αριστερού μπακ, για να πάψει αυτή η κωμωδία με τον Μπακάκη αριστερά. Αφού ο προπονητής δεν υπολογίζει τον Λόπες για μπακ, ας πάρει η ΑΕΚ κάποιον με αμυντική ισορροπία, που θα μπορεί και να σεντράρει με το αριστερό και να τελειώνουμε.

Επιστρέφω στα της Λάρισας. Η ΑΕΚ πέρασε στα ψιλά τον ορισμό κάποιου Σκουλά. Ακουσα και διάφορους εξυπνακισμούς, πως δεν θα υπήρχε ζήτημα. Η ΑΕΚ δεν θέλει να ασχολείται με τη διαιτησία, ειδικά μετά τη Λαμία. Αφήνει πεδίο δόξης ελεύθερο σε όλους να κάνουν το παιχνίδι τους και εκείνη πάει με την μπάλα χαμηλά. Δικαιώνεται; Όχι. Διότι, μπορεί να μην έχει υπάρξει σφάξιμο, αλλά τα σπόρια – κρίσιμα φέτος – έχουν χαθεί προ πολλού.

Μπαίνει ο Σκουλάς και δεν δίνει τίποτα. Η προπαγάνδα στήνει ιστορία για τη δήθεν αποβολή του Αραούχο. Ουδείς κοιτάζει πως ο παίκτης της Λάρισας έχει κάνει πέντε φάουλ στον Αραούχο και δεν βλέπει ούτε κάρτα. Κάνουν πως δεν βλέπουν πως τον βγάζει από πάνω του για να μην τον γκρεμίσει. Ξέρετε ποιο είναι το χειρότερο; Πως αυτό το επικοινωνιακό νταραβεράκι, πως η ΑΕΚ πήρε μαϊμού πέναλτι με τον ΠΑΣ, πως χαρίστηκε η αποβολή του Αραούχο, όλα αυτά που στήνουν εντέχνως από πάνω και από κάτω, επηρεάζουν την ίδια την ΑΕΚ.

Τελείωσε το ματς χθες, με το κομμένο τετ α τετ του Λιβάγια με ανύπαρκτο οφσάιντ και μια φάση που είναι πέναλτι. Σίγουρα, 200% πάνω από ό,τι αυτό που δόθηκε στον Φορτούνη. Τι κάνει η ΑΕΚ; Τίποτα. Κουβέντα. Μόνο εδώ στο enwsi,gr, υπήρχαν οι αναφορές στη διαιτησία. Εβλεπα τους παίκτες να διαμαρτύρονται στον Σκουλά και κατάλαβα πως δεν είδα άλλο ματς. Είδα το πρωτοσέλιδο της Ωρας έπειτα και κατάλαβα πως δεν παρανόησα.

Ο Ολυμπιακός εδώ και μέρες εξύφαινε την ιστορία με τον Καραντώνη. Τα πρωτοπαλίκαρα της κόκκινης ιστορίας, έλεγαν πως θα είναι δύσκολη διαιτησία και δεν πρόκειται να δώσει τίποτα. Μέχρι και καλό αποτέλεσμα της Ξάνθης – με τις πέντε απουσίες βασικών που αποφασίστηκε να εκτίσουν στο Καραϊσκάκης – προέβλεπαν. Και τι έγινε; Ο Καραντώνης έκανε όλη τη δύσκολη δουλειά.

Οσο έγραφα αυτές τις γραμμές, έβλεπα το ρεπορτάζ από το ματς του Ολυμπιακού. Ακουγα για τις μαγικές αλλαγές του Γκαρθία, το πώς έχει αλλάξει την ομάδα, τον ενθουσιασμό που υπάρχει. Κανείς δεν έκανε τον κόπο να ασχοληθεί με τον Καραντώνη και το μαϊμουδένιο πέναλτι που δόθηκε. Ουδείς καταπιάστηκε με την επιλογή της Ξάνθης να κατέβει δίχως πέντε βασικούς στο Καραϊσκάκης. Μόνο με τη φοβερή και τρομερή μπάλα του Ολυμπιακού.

Είναι γεγονός πως η ΑΕΚ δεν έπαιξε καλά. Δεν εκμεταλλεύθηκε την υπεροχή της, δεν έκανε πολλές φάσεις, εγκλωβίστηκε. Κατέρρευσε και το παραμυθάκι πως ο Χιμένεθ είναι καλύτερο να λείπει από κάποια ματς για να μη μεταφέρει νευρικότητα στην ομάδα. Ο Ισπανός επέμεινε σε εμμονικές λύσεις, άργησε να βάλει τον Μασούντ, είδε περίεργο όνειρο με τον Κλωναρίδη, ήταν κωμικοτραγικό αυτό με τον Γιακουμάκη. Λάθη, που βαραίνουν τον προπονητή. Και όσους είναι κοντά του και θα έπρεπε να τον βοηθήσουν να ξεμπλοκάρει σε θέματα που δείχνει κολλήματα.

Με αυτά και με αυτά, με όλα τα ζητήματα και τα λάθη, η ΑΕΚ είναι τέλος Γενάρη μέσα σε όλα. Είναι μέσα στο πρωτάθλημα, μέσα στο κύπελλο, μέσα στην Ευρώπη. Στο δικό μου μυαλό, η ΑΕΚ έτσι και αλλιώς θα έπρεπε να κάνει υπερβάσεις για να φτάσει στον τίτλο. Να πάρει αποτελέσματα στις έδρες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Μπορεί; Αναμφίβολα. Θα το κάνει; Θα φανεί στο γήπεδο.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε όλοι μας, ο καθείς από τη δική του πλευρά, είναι να βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Να μην επαναπαυόμαστε, να μην βγάζουμε τα μάτια μας, να μη δείξουμε αυτή τη φοβερή ικανότητα στην αυτοκαταστροφή. Η ΑΕΚ έβαλε ακόμα πιο δύσκολα στον εαυτό της, η ΑΕΚ θα βρει τη λύση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X