Αρχηγός με τα όλα του

Αρχηγός με τα όλα του
Photo Credits: INTIME

Αποτελεί συνήθεια στο μπάσκετ, πως οι ξένοι παίκτες είναι εκείνοι που έρχονται για να κάνουν τη διαφορά. Ωστόσο, εάν κάποιος προσέξει περισσότερο, θα δει πως όλες οι ελληνικές ομάδες που πρωταγωνίστησαν διαχρονικά, είχαν σπουδαία ελληνική βάση: από τη σπουδαία ΑΕΚ του Σάκοτα, μέχρι τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό των επόμενων ετών, η διαφορά γινόταν από τους Ελληνες. Η ΑΕΚ χτίζει μεθοδικά το μέλλον της, αλλά επί του παρόντος βρίσκει σημείο αναφοράς στον Ντούσαν Σάκοτα.

Στην πιο ώριμη σεζόν της καριέρας του, ο αρχηγός είναι εκείνος που κάνει τη διαφορά σε όλα τα επίπεδα. Μόνο τυχαίο δεν είναι, ότι παρά την ύπαρξη σπουδαίων σκόρερ όπως ο Χάρις, ο Γκριν και ο Μπάρλοου, ο Σάκοτα παραμένει η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση της ΑΕΚ. Πρώτος σκόρερ με 12,5 πόντους ανά μέσο όρο, τέταρτος ριμπάουντερ, δεύτερος μπλοκέρ, τέταρτος σε κερδισμένα φάουλ, δεύτερος στο σύστημα αξιολόγησης!

Ο φετινός Σάκοτα είναι ακόμα πιο πολυδιάστατος και χρήσιμος για το παιχνίδι της ΑΕΚ. Δεν είναι απλά εκείνος που έχει το πιο αξιόπιστο περιφερειακό σουτ, αλλά πλέον απειλεί με συνέπεια και από κοντά. Οι προσπάθειες του είναι μοιρασμένες μέσα και έξω από τη ρακέτα και από κοντά είναι πολύ πιο καλά τα ποσοστά ευστοχίας του. Γκρίζα ζώνη παραμένει η άμυνα, αλλά και εκεί η προσπάθεια του Σάκοτα είναι μεγάλη για να μην υπάρχουν κενά, παρά την αδυναμία με δυνατότερα «τεσσάρια».

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X