Αθλητική δικαιοσύνη: Τα έκανε και πάλι θάλασσα!

Χιμένεθ: «Οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους» (VIDEO)

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το να μην είσαι κατευθυνόμενος (όπως πιθανόν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια με τους διορισμένους συνταξιούχους δικαστικούς και δικηγόρους), δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα είσαι πάντα και σωστός.

Έχει συμβεί κι άλλες φορές με τους τακτικούς δικαστές, συνέβη και τώρα με την περίπτωση της τιμωρίας του Μανόλο Χιμένεθ.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν με την πρωτόδικη απόφαση. Ανεξάρτητα αν η επιχειρηματολογία της ΑΕΚ ήταν σωστή ή λάθος ή αν ορθώς έπεισε την πρόεδρο του οργάνου της λίγκας, η ουσία ήταν ότι επιβλήθηκε μια ποινή αποκλεισμού 15 ημερών, ενώ ο πειθαρχικός κώδικας προέβλεπε μίνιμουμ 1 μήνα.

Και ενώ η πρωτόδικη απόφαση βγήκε στις 24 Νοεμβρίου, ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας χρειάστηκε 11 ολόκληρες μέρες, και συγκεκριμένα στις 5/12, για να ασκήσει έφεση! Με τον Χιμένεθ να έχει σχεδόν ήδη εκτίσει την ποινή του!

Και έρχεται η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και αντί να ορίσει άμεσα μια δικάσιμο, την ορίζει 10 μέρες μετά, στις 15 Δεκεμβρίου!

Και ενώ έχει λάβει το υπόμνημα της ΑΕΚ από την περασμένη Δευτέρα (18/12), χρειάζεται άλλες 4 μέρες για να βγάλει απόφαση για μια αδιανόητα απλή υπόθεση! Μια υπόθεση μικρής σημασίας ουσιαστικά, με την έννοια ότι δεν διακυβεύονταν ποινές έδρας ή αφαιρέσεις βαθμών.

Και τι απόφαση βγάζει! Αντί να επιβάλει το μίνιμουμ της ποινής του 1 μήνα, επιβάλει στον Χιμένεθ τριπλάσια ποινή από την πρωτόδικη, 45 ημερών, με αποτέλεσμα η τιμωρία του Ισπανού τεχνικού να φτάνει τελικά τους 7 αγώνες!

Γιατί το κάνει αυτό; Είναι απλό: Αν έβαζε επιπλέον 15 μέρες ώστε συνολικά να έβγαινε 1 μήνας, το μεγαλύτερο μέρος της ποινής θα έπεφτε πάνω στις γιορτές. Και για να μην τους πουν ότι γελοιοποιούν την απόφαση και για να πέσει η ποινή πάνω σε αγωνιστική δράση, του έβαλαν 30 μέρες επιπλέον…

Αν μάλιστα, έβγαζαν χθες (Πέμπτη 21/12) την απόφαση (όπως έκαναν με όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις που εκκρεμούσαν), τότε ο Χιμένεθ θα γλίτωνε και έναν αγώνα και θα καθόταν στον πάγκο της ομάδας του με την Λάρισα στις 20 Ιανουαρίου. Τώρα, θα λείπει και από αυτόν…

Με λίγα λόγια, πήγαν να διορθώσουν το λάθος της πρωτόδικης απόφασης, κάνοντας άλλα λάθη και καθυστερώντας χαρακτηριστικά.

Η εμπιστοσύνη στους τακτικούς δικαστές ασφαλώς και δεν αναιρείται. Όμως στο νοσηρό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, η αθλητική δικαιοσύνη οφείλει να λειτουργεί με τρόπο που δεν θα τροφοδοτεί κι άλλο την ήδη γιγαντωμένη καχυποψία των φιλάθλων.

Πηγή: sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X