Λιβάγια: «Αν πάρουμε τα μικρά παιχνίδια θα πάρουμε το πρωτάθλημα»

Φτιάξε μας και άλλο παικτάρα, τους ξέρανες με τα...μάγια σου
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την πίστη του πως η ΑΕΚ θα διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και θα το κατακτήσει εφόσον εξασφαλίσει τις νίκες στα ματς με τους «μικρούς», εξέφρασε ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης φορ της ΑΕΚ μίλησε στο aek365.com για το δύσκολο ξεκίνημα στην Ελλάδα, τη σχέση του με τον κόσμο και όσα θέλει για το μέλλον.

-Ας ξεκινήσουμε με το πώς ήρθες στην Ελλάδα και την ΑΕΚ. Ήταν μια έκπληξη με δεδομένο ότι είχες πίσω σου μια καλή χρονιά με τη Λας Πάλμας με πολλές συμμετοχές και σημαντικά γκολ. Πώς προέκυψε να αποχωρήσεις;

“Ξεκίνησα πολύ καλά. Έπαιζα μόνιμα και είχα πετύχει κάποια γκολ όμως στο τέλος της σεζόν ήρθε η αποβολή και η τιμωρία μου με πέντε αγωνιστικές. Νωρίτερα και χωρίς λόγο είχαν αρχίσει να με αφήνουν στον πάγκο για 3-4 παιχνίδια συνεχόμενα. Αυτό που με πείραξε πάρα πολύ ήταν ότι κανείς δεν ήρθε να μου μιλήσει ούτε από το τεχνικό τιμ ούτε από τη διοίκηση. Να μου πουν: «Μάρκο δεν παίζεις για αυτό τον λόγο». Κανείς δεν μου εξήγησε και αυτό με απογοήτευσε πάρα πολύ. Τελικά στο τέλος ο προπονητής μου μίλησε και μου είπε ότι με υπολογίζει αλλά δεν θα είμαι η πρώτη επιλογή του. Δεν  μπορούσα να το αποδεχθώ όμως. Είναι λογικό να μην είσαι βασικός όταν δεν παίζεις καλά. Όταν όμως παίζεις και σκοράρεις δεν μπορεί ξαφνικά να μην είσαι η βασική επιλογή. Όταν λοιπόν ήρθε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για εμένα. Ήθελα να έρθω και να παίξω μπροστά σε αυτό το κοινό. Να νιώθω τον παλμό και την αναγνώριση του. Στη Λας Πάλμας το κοινό δεν είναι έτσι, δεν είναι όπως στα Βαλκάνια κι εμένα η φιλοσοφία μου είναι βαλκανική. Δεν είναι κάτι που μπορώ ή θέλω να αλλάξω. Μίλησα λοιπόν και με τον Αραούχο, μου είπε τα καλύτερα για την ΑΕΚ και πήρα την απόφαση μου. Ξέρετε αρχικά ο πρόεδρος της Λας Πάλμας ζητούσε πάρα πολλά χρήματα και ο μάνατζερ μου μού είπε ότι με αυτό το ποσό που ζητούν δεν μπορείς να πας στην ΑΕΚ. Τότε τους ξεκαθάρισα πως δεν επιστρέφω στην ομάδα και τους είπα πως πρέπει να τα βρουν με την ΑΕΚ. Πίεσα όσο γινόταν από την πλευρά μου για να γίνει η μεταγραφή”

-Τώρα βέβαια στην Ισπανία γράφουν ό,τι λείπετε εσύ και ο Αραούχο. Βλέπουν ότι σκοράρετε ενώ η Λας Πάλμας έχει μεγάλο θέμα στην επίθεση.

“Ο πρόεδρος της Λας Πάλμας είναι περίεργος αλλά τι να κάνεις, αυτός είναι ο πρόεδρος. Αποφάσισαν να κάνουν τόσες πολλές αλλαγές. Δεν γίνεται να αλλάζεις 6-7 βασικούς παίκτες και να παίρνεις μόνο δανεικούς και ελεύθερους. Πρέπει να αγοράσεις 3-4 καλούς παίκτες αν θες να στοχεύσεις πιο ψηλά. Δεν μπορείς να αλλάζεις 3-4 προπονητές μέσα στη χρονιά. Είναι δύσκολη περίοδος για την Λας Πάλμας, και αν δεν ενισχυθούν τον Ιανουάριο θα έχουν μεγάλα προβλήματα”.

-Δεν σε προβλημάτισε το επίπεδο του ελληνικού Πρωταθλήματος με δεδομένο ότι έπαιζες στην ισπανική Λίγκα;

“Μπορεί γενικά το επίπεδο να μην είναι το ίδιο όμως η ΑΕΚ είναι μια ομάδα πολύ οργανωμένη, μια ομάδα που παίζει στην Ευρώπη. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα το γεγονός ότι θα είχα την ευκαιρία να παίξω σε ευρωπαϊκά ματς. Αυτό δεν θα μπορούσα να το κάνω με τη Λας Πάλμας. Σίγουρα το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει την ποιότητα του ισπανικού όμως είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα με ομάδες που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Δεν θέλω να λέω στην κόρη μου ή τον γιό μου ότι έπαιζα στην Ισπανία και να μην με έχουν δει ποτέ. Εδώ παίζω στο Europaαπέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους και επιπλέον έχω την ευκαιρία να κερδίσω τίτλους. Ήταν μια πολύ καλή επιλογή η ΑΕΚ, είμαι πολύ ευτυχισμένος”.

-Ποιές ήταν οι πρώτες σου εντυπώσεις από τον σύλλογο αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο;

“Από την πρώτη στιγμή ήμουν ενθουσιασμένος με ό,τι συνάντησα. Βρήκα ένα οργανωμένο κλαμπ, με ένα ωραίο προπονητικό κέντρο και στελέχη που ήταν έτοιμα να με βοηθήσουν. Βρήκα ποιοτικούς συμπαίκτες και ένα κλαμπ που έφτιαχνε το δικό του γήπεδο και επένδυε στο μέλλον του. Η ΑΕΚ έχει μια πολύ νεαρή ομάδα, να σκεφτούμε ότι ο Τσιγκρίνσκι είναι ο μεγαλύτερος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον σύλλογο. Όσο για το πρωτάθλημα, υπάρχoυν 4-5 ποιοτικές ομάδες. Η διαφορά είναι στο τρόπο παιχνιδιού, στο πώς σε αντιμετωπίζουν οι αμυντικοί. Στην Ισπανία υπάρχει ποιότητα, εδώ δύναμη. Δεν έχω πρόβλημα με τις κλοτσιές, ο αμυντικός θα κάνει τη δουλειά του αλλά κάποιες φορές παίζουν άσχημα. Παίζουν με τα χέρια και οι διαιτητές δεν μας προστατεύουν. Πας να κάνεις μια κίνηση και σε κρατούν αλλά δεν δίνεται φάουλ. Για αυτό βλέπετε καμιά φορά εμένα ή τον Αραούχο να μιλάμε σε κάποιον διαιτητή και να του εξηγούμε ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό. Ξέρω ότι κάποιοι αμυντικοί θέλουν να μας εκνευρίσουν αλλά πλέον έχω αρχίσει και το συνηθίζω. Δεν μπορούν πια”.

-Η αρχή ήταν δύσκολη με τα γκολ να μην έρχονται σε αντίθεση με την κριτική που γινόταν εύκολα. Εσύ όμως έδειχνες ήρεμος. Δεν εκβίαζες το γκολ και φαινόταν πάντα να ψάχνεις μια σωστή πάσα.

“Είμαι επιθετικός και ξέρω ότι όλοι περιμένουν από εμένα να σκοράρω. Στην ΑΕΚ βέβαια δεν παίζω στην κορυφή αλλά λίγο πιο πίσω, περισσότερο ως δεύτερος επιθετικός. Στην αρχή ήταν δύσκολο γιατί είχα να αγωνιστώ αρκετό καιρό, ουσιαστικά δεν είχα παίξει για τρεις μήνες. Ήθελα χρόνο λοιπόν αλλά έπρεπε και να μάθω τους συμπαίκτες μου και τον τρόπο παιχνιδιού μας. Είναι σημαντικό να ξέρεις πως κινούνται οι συμπαίκτες ειδικά όταν έχεις έναν πιο δημιουργικό ρόλο. Τελικά ξεκίνησα και να σκοράρω και ελπίζω ότι δεν θα σταματήσω”.

-Χρειάστηκε χρόνο ώστε ο Μανόλο να καταλάβει το παιχνίδι σου;

“Έχω μιλήσει και μιλάω πάρα πολύ μαζί του και έτσι ήταν εύκολο. Για αυτόν το σημαντικότερο είναι να μην χάνω την μπάλα ώστε να μην δημιουργούνται προϋποθέσεις για αντεπίθεση. Μας το τονίζει συνέχεια τόσο σε εμένα όσο και στον Αραούχο. Επίσης θέλει πίεση από εμάς ψηλά όταν δεν έχουμε την μπάλα”.

-Αυτό που βλέπουμε στο παιχνίδι σου και δεν το συναντάς συχνά σε κυνηγούς, είναι ότι ψάχνεις πολύ την πάσα. Είναι σαν κάποιες φορές να προτιμάς μια ασίστ από ένα γκολ.

“Είναι ίσως γιατί μου μείνει από παιδί (γέλια). Όταν ξεκίνησα το ποδόσφαιρο αγωνιζόμουν ως δεκάρι. Όταν ήμουν 16 ετών σε ένα ματς με τις μικρές ομάδες της εθνικής Κροατίας δεν είχαν επιθετικό. Ο προπονητής λοιπόν με έβαλε στην κορυφή και πέτυχα τέσσερα γκολ. Από τότε δεν έπαιξα ξανά ως επιτελικός. Γενικά πάντως μου αρέσει να παίζω όμορφο ποδόσφαιρο. Οι συνεργασίες, τα ένα-δύο, οι σωστές πάσες, οι όμορφες κινήσεις στο χώρο. Αυτό είναι για εμένα το ποδόσφαιρο. Δεν μου αρέσει το ποδόσφαιρο με τις μακρινές μπαλιές”.

-Θεωρείς ότι αυτή σου η αγωνιστική φιλοσοφία επηρεάζει σταδιακά και το παιχνίδι των συμπαικτών σου;

“Νομίζω ότι είναι καθαρά θέμα ποιότητας της ομάδας και παικτών που θέλουν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Έχουμε για παράδειγμα τον Αραούχο, τον Λάζαρο, τον Σιμόες. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες και έναν προπονητή που θέλει αυτό το ποδόσφαιρο. Μας ζητά να κινούμαστε στο χώρο, να παίζουμε σωστά. Αν όμως δεν έχεις τέτοιους παίκτες δεν μπορείς να παίξεις έτσι. Στην ΑΕΚ όμως διαθέτουμε την ποιότητα να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο. Υπάρχουν ομάδες που καταφεύγουν στις μακρινές μπαλιές και δεν μπορούν να δημιουργήσουν σωστά. Βέβαια στην Ελλάδα είναι δύσκολο κάποιες φορές γιατί οι αντίπαλοι περιμένουν όλοι πίσω και αμύνονται μαζικά”.

-Η σχέση σου με τον Αραούχο αλλά και η συνεργασία σας μέσα στο γήπεδο πως είναι;

“Μου αρέσει πολύ να παίζω μαζί του. Είναι εξαιρετικός παίκτης και ξέρει πολύ καλά πώς να παίζει τη θέση. Γνωρίζουμε ο ένας τον άλλο, πότε πρέπει να κάνουμε κίνηση, πότε να πασάρουμε. Μου αρέσει πάρα πολύ να παίζω μαζί του. Στη Λας Πάλμας δεν είχαμε πολλές ευκαιρίες να το κάνουμε καθώς έπαιζαν με έναν επιθετικό. Ως χαρακτήρας είναι εξαιρετικός παρά τα όσα έλεγαν στη Λας Πάλμας. Εκεί λένε για όλους. Όλο κάτι φταίει. Εδώ παίζει εξαιρετικά και έχει βρει την ηρεμία του. Μπορεί κάποιες φορές να μην σκοράρει αλλά βοηθά πάρα πολύ. Ο Σέρχιο είναι πολύ ευτυχισμένος εδώ και θέλει να μείνει”.

-Στην ΑΕΚ συνυπάρχουν πολλοί δυνατοί και έντονοι χαρακτήρες. Για παράδειγμα ο Βράνιες, ο Μανόλο Χιμένεθ αλλά και εσύ. Ξέρεις κάποιοι μιλάνε για μια ομάδα “τρελών” που τα έχουν βρει μεταξύ τους. Πώς λειτουργεί η συνύπαρξη με τόσο ισχυρούς χαρακτήρες;

“Ναι, στο παιχνίδι είμαστε πολύ έντονοι. Το ζούμε με πάθος. Στα αποδυτήρια όμως και στην καθημερινότητα το κλίμα είναι εξαιρετικό. Όλοι κάνουν αστεία και περνάμε εξαιρετικά. Στο γήπεδο αλλάζουμε γιατί όλοι είμαστε “τρελοί” με το ποδόσφαιρο και όλοι θέλουμε να κερδίζουμε. Αυτό εγώ το θεωρώ καλό, το χρειάζεται μια ομάδα. Η ΑΕΚ είναι μια δυνατή, δεμένη οικογένεια και θα συνεχίσει να είναι έτσι”.

-Πώς βλέπεις την κούρσα του Πρωταθλήματος; Ποια είναι άποψη σου για τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό;

“Νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είχε τις καλύτερες συνθήκες στον πρώτο γύρο. Δεν έπαιζε στην Ευρώπη και ήταν ξεκούραστος. Με δεδομένη την κούραση μας και τους τραυματισμούς θα μπορούσε να μας… σκοτώσει αλλά δεν το έκανε. Για να είμαι ειλικρινής δεν μου αρέσει το πώς παίζει. Θεωρώ πως στο τέλος θα είναι μια κούρσα για εμάς και τον Ολυμπιακό. Πρέπει να κερδίζουμε όλα τα θεωρητικά “μικρά” παιχνίδια. Αν το πετύχουμε αυτό τότε θα πάρουμε το Πρωτάθλημα. Εκεί πιστεύω θα κριθεί. Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό πρέπει να είναι οδηγός. Τους κερδίσαμε χωρίς να κάνουν ούτε μια ευκαιρία”.

-Είναι αλήθεια ότι στα τελευταία εκτός έδρας ματς βλέπουμε μια άλλη ΑΕΚ. Στην αρχή υπήρξαν προβλήματα.

“Ναι τους πρώτους μήνες δεν παίζαμε καλά εκτός αλλά αυτό έχει αλλάξει. Βέβαια παίζει ρόλο και η τύχη. Στην Ξάνθη σκόραραν ένα τρομερό φάουλ και τελικά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Το σημαντικό είναι να κερδίζεις ακόμα και όταν δεν παίζεις καλά. Με τη Λαμία για παράδειγμα δεν ήμασταν καλοί αλλά πήραμε τη νίκη. Καμία ομάδα δεν παίζει τέλεια σε όλα τα ματς. Ακόμα και η Μπαρτσελόνα σε κάποια ματς είναι κακή, κερδίζει όμως, προχωράει και κανείς δεν θυμάται τι έγινε”.

-Ψυχολογικά η ομάδα έχει αυτό που χρειάζεται για να αντέξει ως το τέλος την πίεση του πρωταθλητισμού;

“Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας αλλά πιστεύω ότι η ομάδα έχει αυτό που χρειάζεται για να κερδίσει το Πρωτάθλημα. Αν δεν έχουμε νέους σοβαρούς τραυματισμούς και έρθουν κάποιοι παίκτες που θα μας βοηθήσουν τότε νομίζω ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να πάρουμε τον τίτλο”.

-Η ομάδα έβγαλε αντίδραση στις σοβαρές απώλειες του Μάνταλου και του Γιόχανσον. Είναι σαν να παίζετε και για αυτούς.

“Ναι συμφωνώ απόλυτα. Ήταν μεγάλες απώλειες και μας έκαναν να σκεφτούμε πως τώρα πρέπει να κάνουμε περισσότερα ώστε να καλύψουμε το κενό. Όλοι δίνουν το 100% για την ομάδα. Μόνο έτσι άλλωστε θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε δύο τόσο σοβαρές απώλειες βασικών παικτών. Είναι αποτέλεσμα ίσως και της εξαιρετικής σχέσεις που έχουμε όλοι, Έλληνες και ξένοι. Νιώθω ότι είμαι πολλά χρόνια με αυτά τα παιδιά”.

-Ο Μάνταλος είναι πάντα μαζί σας.

“Ο Πέτρος είναι ένας πραγματικός αρχηγός”.

-Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις συνέχεια ματς και μάλιστα τόσο απαιτητικά;

“Είναι σίγουρα πολύ δύσκολο ειδικά για παίκτες όπως εγώ που δεν το είχαμε συνηθίσει. Απαιτεί μεγάλη προσπάθεια και μεγάλη συγκέντρωση. Ξεκινήσαμε από πολύ νωρίς με τα παιχνίδια απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, στα οποία δεν ήμασταν στο 100%. Ήταν μια ομάδα που έπαιζε έξυπνα, μια ομάδα έμπειρη που η άμυνα της παίζει πάρα πολλά χρόνια μαζί. Θεωρώ ότι τότε ήμασταν στο 70% και αν παίζαμε τώρα τότε ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Μετά ακολούθησε η Μπριζ και μια σειρά από δύσκολα παιχνίδια”.

-Είναι αυτός ίσως ο λόγος που η ομάδα παρουσιάζει κάποια κενά διαστήματα; Το είδαμε τη Ριέκα, με τον Ολυμπιακό και φυσικά το πολύ κακό παιχνίδι στην Τρίπολη.

“Παίζει σίγουρα ρόλο αλλά είναι ίσως και θέμα ψυχολογίας. Στο ματς με τη Ριέκα στο ΟΑΚΑ, για παράδειγμα, υπήρχε μεγάλο άγχος γιατί ξέραμε ότι ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο με νίκη παίρναμε την πρόκριση. Νομίζω όμως ότι αυτά τα κακά διαστήματα είναι και κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες στον κόσμο. Είδατε όμως ότι ενώ σε κάποια ματς βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αντιδράσαμε και δεν χάσαμε. Αυτό είναι κάτι που δεν το έχουν πολλές ομάδες. Όταν βρίσκεται πίσω στο σκορ με 2-0 μπορεί στο τέλος να δεχθείς πέντε γκολ. Είναι πολύ σημαντικό τις κακές μέρες να μην χάνεις”.

-Επόμενος αντίπαλος στο Europa η Ντιναμό. Οι Ουκρανοί μιλάνε για καλή κλήρωση και κάποιοι εμφανίζονται σίγουροι για την πρόκριση.

“Η ΤΣΣΚΑ ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από αυτούς. Η Ντιναμό πιστεύω ότι είναι ομάδα που μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε και η πρόκριση είναι ανοιχτή. Έμαθα πως ίσως φύγει και ο Βίντα (Κροάτης κεντρικός αμυντικός) για την Μπεσίκτας και αν γίνει αυτό θα τους αποδυναμώσει αμυντικά. Αν παίξουμε όπως μπορούμε και δεν τους επιτρέψουμε να σκοράρουν εδώ τότε έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να περάσουμε. Είναι πολύ κρίσιμο το πρώτο παιχνίδι. Εκεί άλλωστε χάθηκε και η πρόκριση με την ΤΣΣΚΑ”.

-Ο κροατικός Τύπος ασχολείται συνέχεια με τα επιτεύγματα σου εδώ και πολλοί γράφουν πως πρέπει να κληθείς στην εθνική ομάδα. Έχεις μιλήσει με κάποιον;

“Δεν έχω μιλήσει με τον Ντάλιτς (προπονητής) και δεν είναι κάτι που με αγχώνει. Ξέρω ότι γράφουν για εμένα αλλά δεν είναι κάτι που το σκέφτομαι. Θέλω να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου. Τον Μάρτιο θα δώσουν κάποια φιλικά και τότε θα δούμε αν θα έρθει κάποια κλήση. Βέβαια μέχρι τότε τα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει δέκα φορές οπότε δεν αγχώνομαι για αυτό το θέμα.

-Πριν από λίγο καιρό δήλωσες ότι στην ΑΕΚ έχεις νιώσει όπως πουθενά αλλού…

“Είναι αλήθεια, ναι. Είναι λίγο δύσκολο να το εξηγήσω, είναι κάτι που νιώθω. Εδώ βρήκα ηρεμία. Είναι το κλίμα στην ομάδα, η οργάνωση, η αγάπη του κόσμου. Είναι η καλύτερη ομάδα που έχω παίξει ποτέ μου, είναι μια οικογένεια, όπως είπα και πριν. Όλοι είναι χαρούμενοι και δουλεύουν με όρεξη. Ένα νεαρό γκρουπ παικτών που είναι ευτυχισμένο. Για όλα αυτά είμαι πολύ ευτυχισμένος που ήρθα εδώ”.

-Πόσο συμβάλει το γεγονός ότι η οικογένεια σου δείχνει να είναι επίσης ευτυχισμένη εδώ;

“Είναι πολύ ευτυχισμένοι. Τους αρέσει η Ελλάδα και οι Έλληνες. Η πόλη είναι πανέμορφη και οι άνθρωποι φιλικοί. Ο καιρός απίστευτος, είμαστε στον Δεκέμβριο και έχει ήλιο. Η κόρη μου μάλιστα άρχισε να πηγαίνει στο νηπιαγωγείο και μαθαίνει ελληνικά. Έρχεται σπίτι και λέει ελληνικές λέξεις στην μητέρα της και αυτή δεν μπορεί να καταλάβει. Τι είναι αυτό που λες Ελιζαμπέτε, τη ρωτάει. Είναι όλα εξαιρετικά. Η σύζυγος μου κάνει παρέα με τις συντρόφους άλλων ποδοσφαιριστών και γενικά βγαίνουμε πολλές φορές μαζί με συμπαίκτες. Το μόνο πρόβλημα είναι η κίνηση κάποιες φορές αλλά είναι μεγάλη πόλη”.

-Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι μιλάς τέσσερις γλώσσες και δεν είχες κανένα πρόβλημα επικοινωνίας.

“Σίγουρα βοήθησε ότι μιλάω τέσσερις γλώσσες αλλά και το ότι βρήκα εδώ τον Βράνιες και τον Τσόσιτς. Σε κάθε χώρα που παίζω προσπαθώ να μάθω τη γλώσσα. Ξέρω Ιταλικά, Ισπανικά, Αγγλικά, φυσικά Κροάτικα και θέλω να μάθω και Ελληνικά. Είναι βέβαια πολύ δύσκολα αλλά ίσως τελικά να με μάθει η κόρη μου (γέλια)”.

-Έχεις δει το νέο γήπεδο. Σκέφτεσαι τον εαυτό σου να παίζεις εκεί;

“Ναι έχω δει φωτογραφίες. Δεν έχω πάει στο χώρο γιατί όταν έγινε η γιορτή δεν ήμουν στην Ελλάδα. Είναι πανέμορφο. Θα είναι εκπληκτικό να παίξω εκεί και να πετύχω το πρώτο γκολ, έστω να δώσω την πρώτη ασίστ (γέλια). Βλέπω το μέλλον μου στην ΑΕΚ και σε αυτό το γήπεδο”.

-Οπότε το πλάνο σου είναι να μείνεις.

“Ναι φυσικά. Έχω υπογράψει τα πάντα με την ΑΕΚ για τρία χρόνια και αν πληρώσει την οψιόν στη Λας Πάλμας και ενεργοποιήσει τη ρήτρα το θέμα κλείνει. Εκτός αν αλλάξει κάτι τελευταία στιγμή ο πρόεδρος της Λας Πάλμας (γέλια). Δεν νομίζω βέβαια ότι μπορεί”…-

-Αν και είσαι μόλις λίγους μήνες στην ομάδα έχεις ήδη δημιουργήσει μια ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο. Τραγουδούν το όνομα σου και υπάρχει και σχετικό σύνθημα για εσένα. Δεν ξέρουμε αν γνωρίζεις τι λέει.

“Το έχω δει που το γράφουν συνέχεια στο Instagram αλλά δεν ήξερα τι ακριβώς σήμαινε. Είμαι πολύ ευτυχισμένος για τη σχέση με τον κόσμο. Πρώτη φορά στην καριέρα μου ακούω να τραγουδούν το όνομα μου. Νομίζω ότι είναι κάτι που ονειρεύονται όλοι οι ποδοσφαιριστές. Είναι κάτι μαγικό. Θέλω λοιπόν να συνεχίσω έτσι ώστε να τους κάνω ευτυχισμένος και να συνεχίσουν να φωνάζουν το όνομα μου”

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X