Μύρισε...πρωτάθλημα στη Λιβαδειά από την τσαμπουκαλεμένη ΑΕΚ!

Μύρισε...πρωτάθλημα στη Λιβαδειά από την τσαμπουκαλεμένη ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτές είναι οι νίκες που δίνουν πρωτάθλημα. Κόντρα σε θεούς και δαίμονες, με απαγορεύσεις μετακινήσεων, κλεισμένα εκδοτήρια και όλον τον μηχανισμό απέναντι, η ΑΕΚ πέτυχε την πιο τσαμπουκαλεμένη νίκη της χρόνιας. Μπήκε με πάθος και ψυχή, με μυαλό και ποιότητα και καθάρισε με 2-0 τον Κομπότη και δεν αφήνει σε κανέναν ούτε καν να πιστέψει πως θα πάρει την κορυφή από την ΑΕΚ. Τεράστια εμφάνιση από τους φοβερούς Λιβάγια και Αραούχο, μαγεία ο Σιμόες, σούπερ και με…ασίστ ο Τσιντώτας.

Ο Χιμένεθ διατήρησε για ακόμα ένα παιχνίδι την – επιτυχημένη – συνταγή του 3-5-2. Στην άμυνα έτσι και αλλιώς δεν υπήρχαν πολλά διλήμματα, με τον Τσιγκρίνσκι να διευθύνει και τους Βράνιες, Μπακάκη στα πλευρά του. Η διαφοροποίηση αφορούσε την επίθεση, όπου ο Λιβάγια ήταν εκείνος που ανέλαβε ελεύθερο ρόλο, έχοντας πάνω του την οργάνωση του παιχνιδιού, το μοίρασμα της μπάλας, την ελευθερία κινήσεων μέσα στο γήπεδο, πίσω από το δίδυμο των Λάζαρου και Αραούχο (και οι τρεις άλλαζαν πολλές φορές θέσεις).

Η ΑΕΚ μπήκε φουριόζα και θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό στο παιχνίδι, όταν ο Λιβάγια έβγαλε τον Λάζαρο τετ α τετ με τον Επασί, αλλά ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού έδειξε αντανακλαστικά και κράτησε το μηδέν. Η Ενωσηυ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο πρώτο 20λεπτο ήταν καταιγιστική. Με απόλυτη κατοχή της μπάλας και τον Αραούχο να είναι η αιχμή της επίθεσης, η ΑΕΚ έψαξε το γκολ, αλλά σταμάτησε στο…πούλμαν που είχε στήσει ο Ανιγκό με εννιά παίκτες στα όρια της περιοχής του.

Οι “κιτρινόμαυροι” αναπτύσσονταν κυρίως από τα αριστερά, όπου ο Λόπες ήταν ιδιαίτερα κινητικός και έπαιρνε πολλές πρωτοβουλίες. Εξαιρετικός και ο Σιμόες που έκοβε και έραβε στη μεσαία γραμμή. Η ΑΕΚ φόρτσαρε ξανά στο τελευταίο 5λεπτο του ημιχρόνου, πίεσε και έκανε φάσεις για να βρει το γκολ, αλλά ο Λεβαδειακός μπόρεσε να κρατήσει το μηδέν και να πάει με λευκή ισοπαλία στα αποδυτήρια.

Η ΑΕΚ μπήκε με ανάλογη διάθεση και στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί η κεφαλιά του Γαλανόπουλου στο 50′ να πέρασε δίπλα από το δοκάρι, αλλά μετά από δύο λεπτά, κρύφτηκε η μπάλα από το γήπεδο. Λιβάγια και Αραούχο εξαφάνισαν το τόπι, πέρασαν όποιον τόλμησε να βρεθεί στο διάβα τους και ο Κροάτης τελείωσε μαγικά με υπέροχο πλασεδάκι. Η Ενωση θα μπορούσε μέχρι και να καθαρίσει το ματς, όταν ο Αραούχο εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Μεντί και βγήκε τετ α τετ με τον Επασί, που όμως σταμάτησε τον Αργεντινό.

Ο Ανιγκό ήταν αναγκασμένος να βάλει και έναν επιθετικό στο ματς και έριξε άμεσα στο γήπεδο τον Γιακουμάκη, ενώ πριν κλείσει μια ώρα αγώνα μετέτρεψε τον σχηματισμό του σε 4-2-3-1, ρίχνοντας στο ματς και τον Σουμπίνιο. Η αντίδραση του Χιμένεθ ήταν άμεση με τη μετατροπή της διάταξης της ΑΕΚ σε 4-4-2, με τους Γκάλο και Μπακάκη στα άκρα της άμυνας, τους Λάζαρο και Λόπες στη μεσαία γραμμή και τον Λιβάγια πίσω από τον Αραούχο.

Βέβαια, ήταν επόμενο πως η διάθεση του Λεβαδειακού να ανοιχτεί και η ΑΕΚ θα έβρισκε χώρους. Οταν μάλιστα ο Τσιντώτας είδε το τεράστιο κενό στην άμυνα των γηπεδούχων και με φοβερή πάσα ακριβείας 50 μέτρων έβγαλε τον Λιβάγια απέναντι στον Επασί, μπορεί ο Κροάτης να μην σκόραρε, αλλά ο Αραούχο ήταν εκεί για να τελειώσει το παιχνίδι πριν την ώρα του.

Στο διάστημα που απέμενε, η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Εχασε μεγάλες ευκαιρίες με Λάζαρο και Γαλανόπουλο, είδε δοκάρι με τον Μπακασέτα, αλλά συνολικά δεν είχε κανένα πρόβλημα να διατηρήσει το προβάδισμα της και να στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή του πρωταθλήματος, παρά το δοκάρι του Ιωαννίδη στην τελευταία φάση του ματς!

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Σιμόες (77′ Κονέ), Λιβάγια (88′ Αϊντάρεβιτς), Γαλανόπουλος, Λόπες, Χριστοδουλόπουλος (73′ Μπακασέτας), Αραούχο

Λεβαδειακός (Ζ. Ανιγκό, 3-5-2): Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Μεντί, Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Ομπιάρα, Ζαραδούκας (59′ Σουμπίνιο), Μπελγκαζουανί (87′ Ιωαννίδης), Νιάσε (55′ Γιακουμάκης), Γιουσούφ

Ο Κομίνης χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Γαλανόπουλο (72′), Μεντί (36′), Ζαραδούκα (48′), Μητρόπουλο (64′), Τριποτσέρη (90’+)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X