Ο Μανόλο τα έχει 100 (τα παιχνίδια)

Ο Μανόλο τα έχει 100 (τα παιχνίδια)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι αμφιλεγόμενος, αλλά και ανοιχτός σαν βιβλίο. Εκρηκτικός και παράλληλα χαμογελαστός και καλοσυνάτος. Μπορεί να τσακωθεί με τα ball boys και τα… σημαιάκια του κόρνερ, αλλά μετά θα το μετανιώσει. Μπορεί να δεχθεί έξι γκολ σε ένα παιχνίδι και μετά από 5 χρόνια να υποστηρίξει ότι σε εκείνο το παιχνίδι συνέβησαν «περίεργα πράγματα». Μπορεί να σηκώσει το μεσαίο δάχτυλο στους οπαδούς, να αδιαφορήσει για πιθανή συγγνώμη και στη συνέχεια να μιλήσει για την άρρωστη μητέρα του και τον θυμό του, που τον καθοδηγεί κάποιες φορές σε λάθος δρόμους.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα σύντομο flash back στην καριέρα του Μανόλο Χιμένεθ στα προηγούμενα 99 παιχνίδια του ως πρώτου προπονητή της ΑΕΚ. Μία καριέρα γεμάτη ένταση και πάθος, κριτική και μηδενισμό, αλλά με ένα μοναδικό και ιδιαίτερο δέσιμο με την ΑΕΚ. Ενας δεδομένα καλός προπονητής, που, έχει καταφέρει να βάλει την ΑΕΚ στις ράγες του πρωταθλητισμού και την οδηγεί στην ευρωπαϊκή επιστροφή της. Μία προσωπικότητα που έχει μάθει να ζει στην αμφισβήτηση και το «ναι μεν, αλλά» και που έχει δημιουργήσει αμυντικούς μηχανισμούς διαφορετικούς από ό,τι έχουμε συζητήσει.

Με τα καλά του και τα κακά του ο Χιμένεθ γράφει ιστορία για την ΑΕΚ. Ο 53χρονος τρελο-Ισπανός γίνεται ο τρίτος 100άρης προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ κόντρα στον Πλατανιά. Ένα επίτευγμα διόλου αμελητέο, το οποίο συνοδεύεται με αρκετά σημαντικά νούμερα και στοιχεία, που θα δείτε παρακάτω…

ΑΓΩΝΕΣ: 99

ΝΙΚΕΣ: 52

ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 21

ΗΤΤΕΣ: 26

ΓΚΟΛ Υ/Κ: 157 / 90

ΤΙΤΛΟΙ: 1 Κύπελλο Ελλάδος (2010/11)

ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ…

* Ο Χιμένεθ γίνεται ο 3ος προπονητής στην ιστορία της ΑΕΚ με 100 παιχνίδια μετά τους Ντούσαν Μπάγεβιτς (316 ματς) και Φερνάντο Σάντος;

* Ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα που έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές (12) ως προπονητής της ΑΕΚ, με απολογισμό 7 νίκες, 1 ισοπαλία, 4 ήττες.

* Η μεγαλύτερη νίκη του στον πάγκο της ΑΕΚ είναι το φετινό 7-0 επί του Απόλλωνα Λάρισας, για του Κύπελλο Ελλάδος.

* Η μεγαλύτερη ήττα του με την Ενωση ήταν το 6-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τη σεζόν 2010-11.

* Ο προπονητής που έχει αντιμετωπίσει περισσότερες φορές στην Ελλάδα είναι ο Μάκης Χάβος. Σε 7 παιχνίδι είχε 4 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες.

* Συνολικά 6 φορές βρέθηκε αντίπαλος με τους Ουζουνίδη (2 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες)

* Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ο μοναδικός προπονητής που αντιμετώπισε και στην Ελλάδα και την Ισπανία. Σε συνολικά 6 παιχνίδια, ο Μανόλο έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες!

Πηγή: to10.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X