Η αναγκαιότητα ενίσχυσης με δύο χαφ, αλλά και της «επιστροφής» Πατίτο

Η αναγκαιότητα ενίσχυσης με δύο χαφ, αλλά και της «επιστροφής» Πατίτο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν ήδη ονόματα που «παίζουν» για την ΑΕΚ ως μεταγραφικοί στόχοι ενόψει Ιανουαρίου. Υπάρχει παράλληλα και μια… διχογνωμία για τις θέσεις, που έχει η «Ένωση», μεγαλύτερη ανάγκη να ενισχυθεί.

Πρώτα απ’ όλα, να υπενθυμίσω ότι μιλάμε για χειμερινή μεταγραφική περίοδο και όχι για θερινή. Ως εκ τούτου, αφενός η μεταγραφική αγορά δεν είναι τόσο ανοιχτή όσο αυτή του καλοκαιριού κι αφετέρου δεν έχει καμία λογική, μια ομάδα να κάνει ένα… κάρο κινήσεις. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για μια πολύ καλή και «δεμένη» ομάδα, όπως έχει αποδείξει ότι είναι η ΑΕΚ.

Πραγματικά θεωρώ ότι αν η ΑΕΚ δεν είχε «χτυπηθεί» από την απίστευτη ατυχία να χάσει τους Μάνταλο και Γιόχανσον με τόσο σοβαρούς τραυματισμούς, δεν θα ήταν παράλογο, ακόμα κι αν δεν έκανε κάποια μεταγραφή τον Γενάρη. Το πιο λογικό βέβαια θα ήταν να πάρει ένα αριστερό μπακ, για να έχει κάποιον πίσω από τον Λόπες, αφού από τη στιγμή που δεν υπολογίζεται ο Βινίσιους, είναι η μοναδική θέση που η ΑΕΚ δεν έχει… βάθος.

Έτσι όμως όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα και όσο περνάνε τα παιχνίδια και κατέστη ξεκάθαρο και στο ματς με την Ριέκα, η έλλειψη των Μάνταλου και Γιόχανσον είναι εμφανέστατη. Και νομίζω ότι στην ΑΕΚ δεν χρειάζεται να «πονοκεφαλιάσουν» ιδιαίτερα όσον αφορά στις θέσεις που πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα στην επικείμενη μεταγραφική περίοδο.

Οι ενοχλήσεις άλλωστε που νιώθει ο Σιμόες δείχνουν το… δρόμο, αφού ο Πορτογάλος μπορεί να αισθάνεται iron man, αλλά θα είναι ανθρωπίνως αδύνατο να παίζει δίχως σταματημό ως το τέλος της σεζόν και μάλιστα χωρίς το «άλλο μισό» του, στο χώρο της μεσαίας γραμμής της ΑΕΚ, εδώ και 2,5 χρόνια.

Ακόμα και κόντρα στον ουραγό Πλατανιά, δεν το λες εύκολη υπόθεση, να πρέπει η ΑΕΚ να παίξει χωρίς τον Σιμόες. Αλλά προφανώς υπάρχουν οι παίκτες που μπορεί να καλύψουν ένα τέτοιο κενό με τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Σαφώς όμως, αυτό δεν θα μπορεί να γίνεται συνεχώς. Η αναγκαιότητα, λοιπόν, για την απόκτηση μιας χαφάρας, που θα γίνει «αντι-Γιόχανσον» και θα παίζει δίπλα στον Σιμόες, είναι η «νούμερο 1» προτεραιότητα.

Και η «νούμερο 2» είναι ο παίκτης που θα καλύψει το κενό του Μάνταλου ως το τέλος της σεζόν. Ταπεινή μου άποψη είναι ότι εφόσον ο Μασούντ μείνει ελεύθερος από τον Πανιώνιο, είναι ο παίκτης αυτός που μπορεί να έρθει και να ταιριάξει… γάντι στην ΑΕΚ χωρίς καν να χρειαστεί περίοδο προσαρμογής.

Έχει την ποιότητα, έχει την κάθετη πάσα, έχει τη γνώση του πρωταθλήματος, έχει μάθει την ΑΕΚ έστω και ως αντίπαλος και φυσικά θα έχει και πολύ μεγαλύτερο κίνητρο απ’ ότι έχει στον Πανιώνιο.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στην… τρέλα του, αφενός ακόμα κι αυτή «κολλάει» με την… τρέλα που ούτως ή άλλως έχει η φετινή ΑΕΚ και με αυτήν προχωρά και προχωρά καλά και αφετέρου μιλάμε επί της ουσίας, για έναν παίκτη που θα έρθει επί της ουσίας για έξι μήνες.

Επομένως, ακόμα κι αν ξεπεράσει τα όρια – που θεωρώ ότι δεν θα το κάνει σε μια ομάδα που θα του έχει λυμένα, όλα του τα προβλήματα – θα χάσει μόνο ο ίδιος γιατί απλούστατα θα απολέσει και την προοπτική να παραμείνει και του χρόνου.

Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να ενισχυθεί και σε άλλες θέσεις, αλλά ακόμα καλύτερο θα ήταν να μπορούσε να αξιοποιηθεί στο έπακρο, το ήδη υπάρχον έμψυχο υλικό.

Από τη στιγμή για παράδειγμα, που είδαμε μέσα σε επτά αγωνιστικά λεπτά ότι ο Πατίτο εξακολουθεί να είναι ένας παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά από τα άκρα, δεν βρίσκω το λόγο να εξακολουθεί να υφίσταται συζήτηση περί εξτρέμ. Θα ήταν καλό να ίσχυε το ίδιο και για τον Τρίστασον, αλλά φαίνεται ότι τον Ισλανδό δεν τον… βλέπει καν ο Μανόλο. Ομολογώ ότι με τις… περγαμηνές που έχει ο Τρίστασον, δεν μπορώ ακόμα να το «χωνέψω», αλλά δεν είμαι εγώ κάθε μέρα στα Σπάτα…

Εν κατακλείδι και με την ελπίδα ότι τα σκληρά «χτυπήματα» εξαντλήθηκαν με τις περιπτώσεις των Μάνταλου και Γιόχανσον, εκτιμώ πως η ΑΕΚ δεν έχει λόγο να αναλωθεί σε σκέψεις και προβληματισμούς αναφορικά με το τι θα πρέπει να κάνει τον Γενάρη, αλλά ότι θα πρέπει να εστιάσει αποκλειστικά στο πως θα καλύψει τα δύο μεγάλα κενά που της προέκυψαν.

Κι αν βρει κι έναν παίκτη για «μπακ απ» του Λόπες, προκειμένου ο Μπακάκης να επιστρέψει και να μονιμοποιηθεί στη φυσική του θέση, στο δεξί άκρο της άμυνας ώστε να μην τα… φτύσει κι αυτός κάποια στιγμή, θα έχουν γίνει στο 100% όλα αυτά που πρέπει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X