ΑΕΚ: «Έγιναν εκτός προελέγχου, χωρίς φθορές και βιαιοπραγίες»

ΑΕΚ: «Έγιναν εκτός προελέγχου, χωρίς φθορές και βιαιοπραγίες»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εκδικάστηκε η υπόθεση των επεισοδίων στο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, με την Ένωση να δίνει μάχη να αποφύγει την βαριά καμπάνα. Από αύριο η απόφαση.

Σε δύο επίπεδα κινήθηκε η απολογία της ΑΕΚ ενώπιον του πειθαρχικού οργάνου της Super League, για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το ΟΑΚΑ πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Το ένα επίπεδο ήταν το ουσιαστικό και το άλλο το νομικό.

Σε ό,τι αφορά το ουσιαστικό κομμάτι, η δικηγόρος της ΑΕΚ, Έλλη Ρίζου και ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου, υποστήριξαν ότι τα επεισόδια –όπως επιβεβαιώνει και η έκθεση της αστυνομίας- έγιναν πέραν του προελέγχου του Σταδίου και όχι στον εν γένει χώρο που αποτελεί ευθύνη της ομάδας.

Τονίστηκε παράλληλα ότι δεν υπήρξαν ούτε βιαιοπραγίες, ούτε φθορές, που είναι τα δύο στοιχεία τα οποία πρέπει απαραιτήτως να συντρέχουν ώστε να επιβληθεί ποινή έδρας και αφαίρεση βαθμών.

Υπογραμμίστηκε επίσης το γεγονός, ότι δεν έγινε καμία σύλληψη από την αστυνομία, ενώ προσκομίστηκε πλήθος στοιχείων και εγγράφων που αποδεικνύουν ότι τα επεισόδια έλαβαν χώρα σε χώρο που δεν αποτελεί ευθύνη της ΑΕΚ (σχεδιάγραμμα ΟΑΚΑ, τοπογραφικό, φωτογραφίες με το χώρο του προελέγχου κ.α.).

Να σημειωθεί ότι στην έκθεσή της η αστυνομία αναφέρει ότι οπαδοί από την θύρα 35 εξήλθαν του προελέγχου και ενώθηκαν με αυτούς που έρχονταν από το μπάσκετ. Για την είσοδο της διμοιρίας των ΜΑΤ στην θύρα 35, ο κ. Λυσάνδρου υπογράμμισε ότι «είναι σαφές πως αυτό δεν συνδέεται με τα επεισόδια», ενώ για την έναρξη του αγώνα που καθυστέρησε, τονίστηκε ότι αυτό δεν έγινε λόγω των ΜΑΤ που μπήκαν στην κερκίδα, αλλά επειδή ο αέρας έφερε μέσα στο γήπεδο τα χημικά που εκτόξευσε η αστυνομία.

Ως μάρτυρας, εξάλλου, κατέθεσε ο υπεύθυνος τέλεσης των αγώνων της ΑΕΚ, Νικόλαος Μπαρούμης.

Σε ό,τι αφορά το νομικό σκέλος, η Έλλη Ρίζου αναφέρθηκε στο περίφημο λάθος που είχε γίνει στον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ, όπου η Προσωρινή Διοίκηση της ομοσπονδίας είχε… ξεχάσει να συμπεριλάβει το άρθρο για επεισόδια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου και είχε μόνο για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Η διόρθωση στον Πειθαρχικό Κώδικα έγινε μετά την έναρξη του πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στις 24 Αυγούστου.

Η κ. Ρίζου επικαλέστηκε το άρθρο 35 του Καταστατικού της ΕΠΟ, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορούν να αλλάξουν οι κανονισμοί μετά την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και αν αλλάξουν, οι καινούργιες διατάξεις πρέπει να ισχύσουν για το επόμενο πρωτάθλημα και όχι γι’ αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Το άρθρο για το οποίο κληθήκαμε, μίλαγε για είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς δεν κατηγορούμαστε γι’ αυτό. Η διάταξη τροποποιήθηκε στις 24 Αυγούστου και πρέπει να ισχύσει για το επόμενο πρωτάθλημα. Δεν ίσχυε, έτσι όπως είναι σήμερα, κατά την έναρξη του πρωταθλήματος. Είναι αδύνατον νομικά να εφαρμοστεί η διάταξη ως έχει, στο φετινό πρωτάθλημα», είπε μεταξύ άλλων η δικηγόρος της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις άλλες πράξεις (λέιζερ, υβριστικά συνθήματα, ρίψεις δύο πυρσών) η ΑΕΚ συνομολόγησε για όλες.

Η απόφαση αναμένεται την Παρασκευή (17/11) ή στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

πηγή sdna

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X