Οι 16 ήρωες του 2006: Ξέρω που είσαι… τώρα

Οι 16 ήρωες του 2006: Ξέρω που είσαι… τώρα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

21 Νοεμβρίου 2006-2 Νοεμβρίου 2017. Οι ίδιες ομάδες στο ίδιο γήπεδο, μα άλλες γενιές στο χορτάρι πια.

Η ΑΕΚ τότε  σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ κέρδισε την σπουδαία Μίλαν του Ντίντα, του Μαλντίνι, του Κοστακούρτα, του Ζέεντορφ, του Πίρλο, του Κακά και του Ιντζάγκι. Μια ομάδα που την ίδια χρονιά σήκωσε το Champions League! Οι 16 «κιτρινόμαυροι» ήρωες πλέον ζουν… σε άλλα μέρη, σε άλλα πόστα. 11 χρόνια μετά από εκείνο το βράδυ, μόλις 3 είναι στην ΑΕΚ από διαφορετική θέση πια.

Και σας παρουσιάζουμε που είναι ο καθένας από τους 16 πρωταγωνιστές εκείνης της βραδιάς.

Η βασική 11αδα:

Στέφανο Σορεντίνο: Παίζει ακόμη ποδόσφαιρο και ας έφτασε στα 38 του. Αλλά παραμένει σε κορυφαίο επίπεδο ο αγαπημένος Στέφανο. Παίζει στο Καμπιονάτο και δη με τη Κιέβο. Νωρίτερα είχε περάσει και από την Παλέρμο.

Μπρούνο Τσιρίλο: Σταμάτησε το 2015 το ποδόσφαιρο, έχοντας παίξει με την ΑΕΚ και στην Γ’ εθνική και εν συνεχεία αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά ως μάνατζερ παικτών. Αρκετοί νεαροί Ελληνες έχουν πάει μέσω του Μπρούνο σε χαμηλές κατηγορίες της Ιταλίας.

Τραϊανός Δέλλας: Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2012 και ένα χρόνο μετά έγινε προπονητής-κασκαντέρ της ΑΕΚ. Επί Μελισσανίδη παρέμεινε στον πάγκο της, και τελικά ανέβασε την Ενωση από τη Γ’ εθνική στην Super League και από το 2015 που έφυγε πήγε στον Ατρόμητο. Τώρα… φλερτάρει με τον Πλατανιά.

Σωκράτης Παπασταθόπουλος: Ηταν 18 ετών εκείνο το μεγάλο βράδυ του ΟΑΚΑ. Τώρα 29 ετών, πιο ώριμος από ποτέ. Είναι ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής, μέσα στους κορυφαίους στόπερ της Ευρώπης και αρχηγός στην Ντόρτμουντ. Αναμφίβολα έχει κάνει σπουδαία πράγματα έκτοτε και με την Εθνική ομάδα και με συλλόγους…

Σταύρος Τζιωρτζιόπουλος: Το 2013 έβαλε τέλος στην ποδοσφαιρική καριέρα του και ασχολήθηκε έκτοτε με τις μικρές ηλικίες. Πλέον είναι προπονητής στην Κ14 της ΑΕΚ, την οποία ανέλαβε πρόσφατα.

Ακης Ζήκος: Την επόμενη σεζόν από εκείνο το ματς σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ακολούθως ασχολήθηκε με το μάνατζμεντ και εν συνεχεία με τον αθλητισμό σε μικρές ηλικίες σε σχολεία και Ακαδημίες. Το 2013 για περίπου 1 χρόνο και ξανά το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε τη διεύθυνση των Ακαδημιών της ΑΕΚ σε ένα τεράστιο project για την χώρα μας.

Έμερσον: Ηταν ήδη 34 σε εκείνο το ματς και κουβαλούσε μεγάλη εμπειρία στα… πόδια του. Πλέον στα 45 του ο Βραζιλάνος (τότε αμυντικός μέσος) επέστρεψε στην πατρίδα του και έπαιξε showbol (ποδόσφαιρο κλειστού χώρου) με την Φλαμένγκο.

Γκουστάβο Μαντούκα: Μετά την ΑΕΚ πέρασε μια 5ετία στον ΑΠΟΕΛ και… ρίζωσε στην Κύπρο, όπου μεγάλωσε την οικογένεια του. Εργάστηκε στην κυπριακή ομάδα και ως τεχνικός διευθυντής.

Ντάνιελ Τόζερ: Σπουδαία τεχνική με την μπάλα στα πόδια ο Ούγγρος μεσοεπιθετικός, πολύ χαρισματικός, αλλά η καριέρα του δεν είχε ανάλογη… πορεία μετά το 2006 και το πέρασμα του από την ΑΕΚ. Πλέον αγωνίζεται μετά την Τσάμπιονσιπ στην πατρίδα του με την φανέλα της Ντέμπρετσεν. Και φέτος έχει βάλει 5 γκολ σε 14 ματς.

Ζούλιο Σέζαρ: Ο χρυσός… καράφλας εκείνης της ιστορικής βραδιάς. Δεν σταματά να παίζει ποδόσφαιρο στην πατρίδα του σε ερασιτεχνικό επίπεδο, ενώ γυμνάζεται συνεχώς και έχει δημιουργήσει και μια Ακαδημία με τα χρώματα και το σήμα της ΑΕΚ στο Ρίο. Στα social media όταν ποστάρει, συνήθως είναι… ΑΕΚ

Νίκος Λυμπερόπουλος: Σε εκείνο το ματς ο «Λύμπε»… έκανε άκρη για να εκτελέσει το φάουλ-γκολ ο Ζούλιο Σέζαρ και τελικά η ΑΕΚ έγραψε ιστορία. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2012, έγινε μάνατζερ και τώρα για 2η φορά είναι τεχνικός διευθυντής (με αυξημένες αρμοδιότητες πια στην επιστροφή του) στην ΑΕΚ, ενώ πέρυσι πέρασε και από τον Παναθηναϊκό. Σπουδαία προσωπικότητα για την οικογένεια της ΑΕΚ.

Οι αλλαγές:

Ηλίας Κυριακίδης: Σταμάτησε το περασμένο καλοκαίρι το ποδόσφαιρο με την φανέλα του αγαπημένου του Ιωνικού στα 32 του και λίγο καιρό μετά τον πήρε στην Παναχαϊκή ο Κώστας Κατσουράνης ως βοηθό του προπονητή Σωκράτη Οφρυδόπουλου στην προσπάθεια ανόδου στην Super League. Από τα καλύτερα και πιο ήσυχα παιδιά, που είχε ταλέντο αλλά δεν έφτασε στο ταβάνι του.

Βαγγέλης Μόρας: Μετά από εκείνη την σεζόν και για 10 χρόνια έπαιζε στην Ιταλία σε πολλές ομάδες, με μια καριέρα που σπανίζει για Ελληνα στόπερ σε μια χώρα που βγάζει με το… τσουβάλι αμυντικούς. Το καλοκαίρι επαναπατρίστηκε και βρίσκεται στο Αγρίνιο ως ηγέτης της άμυνας του Παναιτωλικού.

Περπαρίμ Χετεμάι: Όπως και τότε, έτσι και τώρα είναι συμπαίκτης με τον Σορεντίνο στην Κιέβο. Έπαιξε και στην Ολλανδία με την Τβέντε και πλέον… 30αρισε.

Προπονητής:

Λορένσο Σέρα Φερέρ: Από τα λίγα καλά που πέτυχε σε εκείνο το πέρασμα του στην ομάδα, είναι εκείνο το ματς με την Μίλαν. Είναι πλέον 64 ετών, ασχολήθηκε μετά την ΑΕΚ με τα ξενοδοχεία του στην Ανδαλουσία, ενώ από το περασμένο καλοκαίρι είναι αντιπρόεδρος στην αγαπημένη του Μπέτις (Primera Division), όπου είχε εργαστεί δις ως προπονητής της.

Πρόεδρος

Ντέμης Νικολαΐδης: Πρόεδρος σε εκείνο το μεγάλο ευρωπαϊκό βράδυ της ΑΕΚ και ιστορικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τελικά το 2008 αποχώρησε από την ΠΑΕ και έκτοτε δεν αναμείχθηκε ξανά. Ανοιξε εταιρία μάνατζμεντ, πέρυσι είχε εκπομπή σε αθλητικό ραδιόφωνο, ενώ ασχολείται εκτενώς με τα επαγγελματικά της συζύγου του το τελευταίο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X