Ναι στην ένταση, όχι στην νευρικότητα

Ναι στην ένταση, όχι στην νευρικότητα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το καλύτερο «φάρμακο» μετά από «πατατράκ» σαν αυτό με τον Ατρόμητο, είναι να έχεις γρήγορα ματς. Έστω και για το Κύπελλο, έστω με τον Απόλλωνα Λάρισας, έστω με πειραματική ενδεκάδα. Από το να φτάνει Πέμπτη κι ακόμη να ασχολείσαι με το τι έγινε την Δευτέρα, είναι πολύ καλύτερα.

Αν είναι και να βοηθηθούν κάποιοι παίκτες να πάρουν τα πάνω τους, ακόμη καλύτερα. Αν και πιστεύω πως πλέον με το παρών ρόστερ, στο μυαλό του Μανόλο Χιμένεθ τα πράγματα είναι λίγο πολύ δεδομένα, για τον ρόλο που έχει κάθε παίκτης. Εξαίρεση βέβαια αυτοί που δεν έχουν παίξει ακόμη λόγω τραυματισμών ή ανετοιμότητας, όπως Γιακουμάκης και Κονέ.

Το καλό ήταν πως η ομάδα είχε ένταση στο παιχνίδι της, αλλά αν δεν συνέβαινε κι αυτό θα ήταν πραγματικά ανησυχητικό. Δηλαδή αν μετά από τις αποτυχίες στο πρωτάθλημα και την ήττα από τον Ατρόμητο, κατέβαιναν … για βόλτα στο Αλκαζάρ, θα ήταν ανησυχητικό.

Απλά ο Απόλλωνας Λάρισας, ήταν ο άτυχος, που βρήκε απέναντι του την ΑΕΚ σε κατάσταση να έχει ανάγκη και καλή εμφάνιση και ανάλογο αποτέλεσμα και κυρίως με τους παίκτες να έχουν πλήρη επίγνωση, γι’ αυτή την ανάγκη.

Δεν θέλω να πάω σε επιμέρους σχόλια για την εικόνα παικτών, γιατί το ματς όπως εξελίχθηκε πρώτον δεν είναι ενδεικτικό και δεύτερον, για περιπτώσεις όπως του Τρίστασον για παράδειγμα, δεν γίνεται να κάνεις κρίσεις για παίκτες χωρίς καθόλου αγωνιστικό ρυθμό. Είναι άδικο, ειδικά για τον Ισλανδό που εκτός από τον αγωνιστικό ρυθμό που δεν έχει, ξέρει εδώ και καιρό πως δεν έχει καθόλου και την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Στεναχωριέσαι βέβαια λίγο, γιατί βλέπεις παιδιά με καλά στοιχεία, που δείχνουν πως θέλουν να βοηθήσουν, αλλά… Τέλος πάντων.

Και δεν μπορούμε να κρίνουμε αυτή την στιγμή αν αυτό συμβαίνει δίκαια ή άδικα. Αναγκαστικά, λόγω της εικόνας που έχει μόνο αυτός, από τις προπονήσεις, πρέπει να δεχτούμε τη γνώμη του Μανόλο. Μέχρι τουλάχιστον να αποφασίσει ο ίδιος να δώσει ευκαιρία να αλλάξει η γνώμη του. Αν το αποφασίσει ποτέ.

Κουβέντα θα γίνει σίγουρα και για τον Αραούχο. Νομίζω πως ούτε για τον Αργεντινό ωφελεί. Κι αυτό γιατί και σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δεχτούμε την άποψη του Χιμένεθ (για να πω την αλήθεια την συμμερίζομαι κιόλας) πως επειδή την αξία του ποδοσφαιριστή την ξέρουμε, μόνο μέσα στο γήπεδο θα βρει πάλι τον τρόπο να βγάλει αυτή την αξία.

Κι αυτό φάνηκε και χθες. Έτρεξε, κόπιασε πάλι, είχε ορθόδοξες και ανορθόδοξες επιλογές, αλλά στο τέλος κατάφερε να βρει δίχτυα κι αυτός.

Αρκετοί σημαντικοί παίκτες πήραν ανάσες ενόψει της τριάδας των πολύ δύσκολων αγώνων που έρχονται μέσα σε οκτώ μέρες, ενώ και κάποιοι βασικοί που ξεκίνησαν χθες, είχαν την ευκαιρία να γίνουν αλλαγή γρήγορα, με την τροπή που πήρε το ματς.

Το σημαντικό είναι μέσα κι από αυτό το ματς, να επιστρέψει λίγο ( ή μάλλον πολύ…) η ψυχολογική ισορροπία. Και των παικτών, αλλά κυρίως του προπονητή.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της συζήτησης στο περιθώριο της προπόνησης την Τρίτη άλλωστε, ήταν η επισήμανση στον Μανόλο από πλευράς των ποδοσφαιριστών, πως χρειάζεται και λίγο περισσότερη ηρεμία από τον πάγκο.

Επισήμανση που δεν προκαλεί εντύπωση, γιατί είναι κάτι εμφανές ακόμη και από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αγώνων της ΑΕΚ.

Είναι άλλο πράγμα να δίνεις ένταση στην ομάδα, να προσπαθήσεις να τους ξυπνήσεις κι άλλο οι νευρικές αντιδράσεις χωρίς ιδιαίτερο νόημα.

Τα λέγαμε και μετά το ματς με την Ξάνθη ειδικά, που πραγματικά έδειχνε πολύ ξεκάθαρο το πώς περνούσε αυτή η νευρικότητα στην ομάδα.

ΥΓ: Πήρε το μάτι μου κάπου, πως ο ΟΣΦΠ είτε σκέφτεται να κάνει, είτε έκανε ήδη, καταγγελία και για τον Σιμόες, για τα ματς με την Ξάνθη, για κάποια φάση που υποστηρίζουν πως έπρεπε να τιμωρηθεί από τον διαιτητή.

Φυσικά όλο αυτό εντάσσεται σε μια εκστρατεία από πλευράς ΟΣΦΠ, που περισσότερο βγάζει πανικό …και κακία. Αλλά κυρίως εκφράζει μια γενικότερη ψυχολογία, από την οποία δεν έχει καταφέρει να μείνει ανεπηρέαστη και η ομάδα τους.

Κι αυτό βγαίνει και στην εικόνα που έχουν στο γήπεδο, η οποία κι απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν αξιοθρήνητη. Ανεξάρτητα από το αν η ΑΕΚ δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και να ξεφύγει όσο θα μπορούσε, η εικόνα του ΟΣΦΠ δεν αλλάζει.

Ανεξάρτητα από το αν εύλογα φοβόμαστε ήδη πως μπορεί αυτή η ανεπάρκεια της Ένωσης όταν είχε την ευκαιρία, να …τους αναστήσει, αυτό που βλέπουμε όλοι μέχρι τώρα, δεν αλλάζει.

Και δεν αλλάζει ούτε με καταγγελίες, ούτε με κραυγές, ούτε με απειλές. Παραμένει αξιοθρήνητη. Όχι μόνο σαν νοοτροπία και εικόνα ομάδας. Γιατί δεν φταίει μόνο αυτό. Είναι και το επίπεδο ποιότητας χαμηλό. Κι έρχεται και δένει το γλυκό, με τη μιζέρια που εκφράζει η πολιτική της ομάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X