Ζαβαντίας: «Αρρωστάκι του στοιχήματος ο Αβραάμ, έπαιζε δεκαχίλιαρα»!

Ζαβαντίας: «Αρρωστάκι του στοιχήματος ο Αβραάμ, έπαιζε δεκαχίλιαρα»!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα απολογία του παλαιού παίκτη του ΠΑΟΚ, του Πιερικού και της Καβάλας, Δημήτρη Ζαβαντία, που κατηγορείται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, δωροδοκία, διοργάνωση παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, συνεχίστηκε την Παρασκευή (6/10) η δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011,γνωστό και ως Koriopolis.

Μεταξύ όσων είπε, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του στον συγκατηγορούμενό του, Αβραάμ Παπαδόπουλο, που το επίμαχο διάστημα ήταν ποδοσφαιριστής στον Ολυμπιακό και βασικό στέλεχος της Εθνικής ανδρών. Ο Ζαβαντίας ρωτήθηκε από την έδρα για τις συνομιλίες του με τρίτο πρόσωπο και τις αναφορές τους στον Παπαδόπουλο, για τον οποίο θα άνοιγαν κωδικό σε ξένη εταιρία ώστε ο διεθνής ποδοσφαιριστής να παίζει στοιχήματα. Τόνισε συγκεκριμένα:

«Με τον Αβραάμ είχαμε έναν κοινό γνωστό, τον Μίμη Μπενίσκο. Εγώ προσωπικά δεν τον γνώριζα. Μου είπε ο κοινός μας γνωστός ότι ο Αβραάμ ήταν αρρωστάκι με το στοίχημα και να του ανοίξουμε ένα κωδικό για να παίζει. Του ανοίξαμε κωδικό και έπαιζε μεγάλα ποσά. Δέκα χιλιάρικα κάθε φορά, το λιγότερο. Έπαιζε συνέχεια δεκάρικα, ή ακόμα και είκοσι χιλιάρικα»!

Η εισαγγελέας της έδρας ρώτησε τον Ζαβαντία γιατί ο Αβραάμ έπαιζε σε εκείνον και δεν έπαιζε μόνος του, με τον κατηγορούμενο να απαντάει: «Δεν ήθελε να μαθευτεί στο πανελλήνιο ότι παίζει στοίχημα. Προφανώς δεν ήθελε να το γνωρίζει κανείς ότι παίζει και του τα έπαιζα εγώ. Υπήρχε εμπιστοσύνη. Εγώ δεν κέρδιζα τίποτα από αυτά τα στοιχήματα».

Κατά τ’ άλλα, ο Δημήτρης Ζαβαντίας ανέφερε στην απολογία του:

«Όταν με συνέλαβαν το 2011, έβαλα υποθήκη το σπίτι μου για να πληρώσω την εγγύηση. Το μόνο καλό που μου έκανε η υπόθεση αυτή, ήταν ότι έκοψα εντελώς το στοίχημα.

Έπαιζα επαγγελματικά. Έπαιζα και στον ΟΠΑΠ και σε ξένη εταιρία. Στη μία εταιρία έπαιζα έτσι, στην άλλη τα αντίθετα. Είχα το μικρόβιο του τζογαδόρου. Η καταστροφή μου ήρθε όταν άρχισα να παίζω μόνο στον ΟΠΑΠ και σταμάτησα να παίζω τα αντίθετα.

Συμμετείχαν και άλλοι δέκα στα στοιχήματα που έπαιζα. Έπαιζα και για άλλους. Είναι όλοι αυτοί που αναφέρονται στις συνομιλίες μου. Κερδίζαμε στην αρχή, αλλά μας γύρισε μπούμερανγκ, άρχισαν να στραβώνουν τα παιχνίδια και χάναμε.

Λόγω της σχέσης μου με πολλούς ποδοσφαιριστές και πρώην συμπαίκτες, προσπαθούσα να εκμαιεύω πληροφορίες για ματς που θα μπορούσε να γίνει κάτι, π.χ. να μην βάλει όλους τους βασικούς, ή να έχει τραυματίες, ή να είναι μια ομάδα αδιάφορη.

Δεν είχα εγώ την δυνατότητα να χειραγωγήσω παιχνίδι. Δεν έχω κάνει ποτέ κάτι τέτοιο. Στη συνομιλία με τον κουμπάρο μου, Λουκά Αποστολίδη, που ήταν τερματοφύλακας της Κέρκυρας, μου λέει ότι το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου θα έρθει Χ, αλλά μετά μου λέει ότι δεν θα γίνει τίποτα και ότι πάνε να παίξουν κανονικά. Τι πιο εύκολο να του πω να φάει τρία γκολ και να έρθει όβερ;

Σε ποιο ματς από τα χειραγωγημένα έχω στοιχηματίσει και τι κέρδη είχα; Έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι μου. Δεν βρήκαν τίποτα. Το ΣΔΟΕ έλεγξε όλους τους λογαριασμούς μου από το 2000. Και έψαξαν και τους συγγενείς μου. Δεν βρήκαν τίποτα. Βρέθηκαν 79.000 ευρώ από κέρδη από το στοίχημα.

Για το Διαγόρας-Πιερικός 3-0, μου λέει ο Δήμου να δώσει από 4 χιλιάρικα σε 4 παίκτες του Διαγόρα. Νομίζω η διοίκηση του Πιερικού θα τα έδινε. Τελικά δεν έγινε τίποτα, αφού νίκησε ο Διαγόρας.

Για το Διαγόρας-Ατρόμητος 0-1, ο Τσεκερίδης μου λέει ότι πάει να γίνει διπλό και όβερ στα σίγουρα. Δεν επαληθεύτηκαν. Δεν το έστησα εγώ. Κέρδισα μόνο 7.000 για μένα και τους φίλους μου και δεν μου τα πλήρωσε κιόλας η betfair. Και ο Τσεκερίδης μου είπε και ψέματα»!

Εν συνεχεία απολογήθηκε ο μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Θανάσης Ντότσης, που αντιμετωπίζει το ίδιο κατηγορητήριο με τον Ζαβαντία (εκτός από την δωροδοκία):

«Έχασα την άδειά μου ως μάνατζερ. Έπαιζα στοίχημα, καθημερινά. Μίλαγα με γνωστούς από το χώρο μου, ο καθένας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις γνωριμίες του για να κερδίσει. Δεν έπαιζα μόνο για μένα, αλλά και για φίλους».

Ακολούθως, απολογήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής Διαγόρα, Γιώργος Πουλόπουλος:

«Στο Διαγόρας-Ηλιούπολη 1-2 δεν έγινε τίποτα. Μας παρακαλούσαν οι ποδοσφαιριστές της Ηλιούπολης, επειδή έπεφταν στη Γ’ Εθνική. Μας έλεγαν εσείς δεν πάτε για τίποτα, όμως είχαμε στόχο την άνοδο. Για το Διαγόρας-Ατρόμητος 0-1, δεν ξέρω γιατί λένε στις συνομιλίες αυτά που λένε. Ήταν μηδαμινές οι πιθανότητες να κερδίσουμε τον Ατρόμητο. Δεν με πλησίασε ποτέ κανείς. Δεν έχω παίξει ποτέ στοίχημα. Δεν είχα ποτέ κάποιο κωδικό».

Ο συγκατηγορούμενός του και συμπαίκτης του τότε στον Διαγόρα, Στάθης Προβατίδης, είπε: «Στο Διαγόρας-Ατρόμητος 0-1, εκατό φορές να παίζαμε, θα χάναμε και με μεγαλύτερο σκορ. Δεν ξέρω γιατί λέγονται αυτά στις συνομιλίες. Τον Τσεκερίδη δεν τον ξέρω και τον Ζαβαντία τον είδα πρώτη φορά σήμερα».

Παράλληλα, απολογήθηκε και ο τότε προπονητής του Διαγόρα, Πέτρος Ρουτζιέρης: «Έλεγαν ότι ήμασταν αδιάφοροι επειδή έφυγαν ποδοσφαιριστές και σταμάτησε ο ιδιοκτήτης να χρηματοδοτεί την ομάδα. Όμως μπήκαμε στα πλέι οφ. Στις συνομιλίες λένε λόγια. Απλά θεωρούσαν ότι με τους νεαρούς που είχαμε προωθήσει θα ήμασταν αποδυναμωμένοι. Εμένα δεν με πλησίασε ποτέ κανείς».

Τέλος, απολογήθηκαν και οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα, Βασίλης Μημίδης (κουνιάδος του Ζαβαντία), Λάζαρος Καραμανίδης, Άνθιμος Καραμανίδης (κουμπάρος Ντότση και φίλος Ζαβαντία) και Νάκος Νάκου.

Επόμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το Koriopolis, έχει προγραμματιστεί για τις 11 Οκτωβρίου. Την ημέρα εκείνη, θα απολογηθούν –μεταξύ άλλων- ο Γιώργος Μποροβήλος, ο Δημήτρης Μπάκος και ο Κώστας Μενδρινός.

Πηγή: SDNA

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X