"Κολλημένη" με τις νίκες (και τις ανατροπές) η ΑΕΚ

"Κολλημένη" με τις νίκες (και τις ανατροπές) η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η φετινή ΑΕΚ είναι μια ομάδα που χτίζει χαρακτήρα. Που δεν συμβιβάζεται με την ήττα, που θέλει να εθιστεί στις νίκες και να μάθει σε αυτές ακόμα και αν αφορούν φιλικές αναμετρήσεις. Ετσι έκανε και απόψε στην Πάτρα, όπου επικράτησε με 3-2 της Παναχαϊκής, φορτσάροντας στο δεύτερο ημίχρονο και ανατρέποντας το εις βάρος της 1-0 του ημιχρόνου. Η είσοδος των Λιβάγια, Μπακάκη, η μετάθεση του Τζανετόπουλου στη μεσαία γραμμή αντί του αρνητικού Αϊντάρεβιτς έδωσαν αέρα στην ΑΕΚ, που βρήκε λύσεις στην παραγωγή ευκαιριών και πέτυχε τρία γκολ. Αρνητικό σημείο η άμυνα, καθως η ΑΕΚ δέχτηκε για τέταρτο ματς στη σειρά δύο τέρματα.

Ηταν φανερό πως ο Χιμένεθ ήθελε στην Πάτρα να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν παίξει πολύ τώρα ή έρχονταν από αποχή. Ετσι, εμφανίστηκε μια ασύνδετη 11άδα, πάνω σε διάταξη 4-2-3-1 που δεν μπόρεσε σχεδόν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να βρει ρυθμό και ομοιογένεια, ώστε να δημιουργήσει φάσεις. Η μεσαία γραμμή έμοιαζε βαριά και ασήκωτη με τους Αϊντάρεβιτς και Σιμόες, τα άκρα κομμένα και δίχως ουσία (υπήρξαν δύο φάσεις όλες και όλες από προωθήσεις των μπακ), ο Αραούχο βολόδερνε μακριά από την περιοχή και αναλωνόταν σε ημιτελείς προσπάθειες.

Μοιραία, η Παναχαϊκή που είχε πολλά περισσότερα κίνητρα στο παιχνίδι, δεν άργησε να κερδίσει μέτρα μέσα στο γήπεδο. Ειδικά μετά το 20λεπτο, οι Πατρινοί διέκριναν την αδυναμία της ΑΕΚ να απειλήσει ουσιαστικά (η πιο καλή φάση έγινε με δυνατό σουτ του Κλωναρίδη στο 24′), ξεθάρρεψαν περισσότερο. Αρχισαν να φτάνουν με αξιώσεις στην περιοχή του Τσιντώτα και άνοιξαν το σκορ με μονοκόμματο βολέ του Ελευθεριάδη στο 29′, για το οποίο φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας της Ενωσης (αν και υπήρχε παίκτης της Παναχαϊκής σε θέση οφσάιντ που του έκλεινε το οπτικό πεδίο).

Από εκεί και μετά, η ΑΕΚ έδειξε να βγαίνει τελείως από το παιχνίδι. Καμία αντίδραση, αδυναμία στη δημιουργία φάσεων, δυσκολία στην κυκλοφορία της μπάλας. Μόνο στο φινάλε του ημιχρόνου η ΑΕΚ είχε δύο καλές στιγμές, με σουτ του Αραούχο και κεφαλιά του Βλαχομήτρου, που δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Βρονταρά.

Ο Χιμένεθ προχώρησε σε αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, περνώντας στο ματς Λιβάγια και Βινίσιους (και φέρνοντας πλέον ως στόπερ τον Γιαννούτσο και δεύτερο αμυντικό χαφ τον Τζανετόπουλο δίπλα στον Σιμόες). Η εικόνα της ΑΕΚ δεν βελτιώθηκε και η Παναχαϊκή έχανε τη μια ευκαιρία μετά την άλλη, με το σκορ να μένει στο 1-0 μόνο χάρη στις ικανότητες του Τσιντώτα που έβγαλε πολλές δύσκολες φάσεις.

Σταδιακά πάντως, η ΑΕΚ ανέβασε τον ρυθμό της. Εφτασε στην ισοφάριση με δυνατό σουτ του Γκάλο, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και αύξησε συνεχώς την πίεση γύρω από την εστία του Χαλκιά. Η ΑΕΚ είχε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι της, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη κυρίως από στημένες μπάλες και ζόριζε ιδιαίτερα την άμυνα της Παναχαϊκής που κρατούσε με…νύχια και με δόντια.

Βοήθησε σημαντικά βέβαια και η είσοδος του Μπακάκη, σε ρόλο δεξιού εξτρέμ. Ο διεθνής άσος προσέφερε φρεσκάδα και τρεξίματα, έδωσε κίνηση στην επίθεση της ΑΕΚ. Από δική του σέντρα ήρθε και το γκολ της ανατροπής, με τον Χαλκιά να κάνει έξοδο του…Μεσολογγίου και τον Κλωναρίδη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά. Ωστόσο, ο Ντούνης σαν να…ζήλεψε τη δόξα, έκανε ένα αβίαστο παιδικό λάθος και έδωσε την ευκαιρία στον Κυνηγόπουλο να ισοφαρίσει αφού έλαβε το δώρο.

Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Για την ακρίβεια, κράτησε το καλύτερο για το τέλος με ένα γκολ ζωγραφιά. Λιβάγια και Αραούχο έπαιξαν το 1-2 κρύβοντας την μπάλα και ο Κροάτης ήταν εκείνος που έστρωσε στον Κλωναρίδη, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να τελειώσει τη φάση και να δώσει στην Ενωση μια νίκη γοήτρου.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας (80′ Ντούνης), Γκάλο, Λαμπρόπουλος (80′ Τζιβελεκίδης), Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σιμόες (80′ Μπάμπης), Αϊντάρεβιτς (46′ Λιβάγια), Βλαχομήτρος (46′ Βινίσιους), Κλωναρίδης, Πατίτο (57′ Μπακάκης), Αραούχο

Παναχαϊκή (Σ. Οφρυδόπουλος, 4-2-3-1): Βρονταράς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Μακρυδημήτρης, Μπιτσάκος, Φωτάκης, Μουστακόπουλος, Γκίνο (37′ Φουρλάνος), Στεργίδης, Ελευθεριάδης, Μωραϊτης, ενώ έπαιξαν και οι Χαλκιάς, Αγουρίδης, Αποστολόπουλος, Κυνηγόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Μασούρας, Λουμπαρδέας, Μαστραντώνης, Μπουτιβάς, Σωτηράκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X