Χριστοδουλόπουλος: «Αυτό σκέφτηκα και εκτέλεσα το φάουλ... έτσι»

Χριστοδουλόπουλος: «Αυτό σκέφτηκα και εκτέλεσα το φάουλ... έτσι»
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ρολόι γράφει 79’07”. Η μπάλα φεύγει από το πόδι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου με ταχύτητα μεγαλύτερη των 100 χλμ/ώρα. Χρειάστηκε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο για να καλύψει την απόσταση των 31 μέτρων και να καταλήξει στο αριστερό «παραθυράκι» του Καπίνο και να αναπαυτεί στα καινούρια κιτρινόμαυρα δίχτυα, τα οποία έκαναν… πρεμιέρα στο ΟΑΚΑ και αποδείχθηκαν γούρικα.

Όποιος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ξανά το παιχνίδι, θα διαπιστώσει ότι ο Λάζαρος στη φάση του 80′ κάνει κάτι που δεν το έχει ξανακάνει στο ματς. Εκτελεί το φάουλ με εντελώς διαφορετικό τρόπο από ότι έχει εκτελέσει όλα τα προηγούμενα. Tο εξήγησε ο ίδιος στην εφημερίδα «LiveSport» μετά το ματς στο περιθώριο της βράβευσής του ως MVP του ντέρμπι: «Ήταν η έμπνευση της στιγμής. Ήταν πολύ πιο μακριά από ότι τα προηγούμενα φάουλ και έκρινα ότι δε θα έχω τύχη αν απλά περάσω γλυκά τη μπάλα πάνω από το τείχος. Πήρα μία απόφαση, σούταρα και μπήκε»!

Η εκτέλεση φάουλ α λα Κριστιάνο Ρονάλντο, προκάλεσε έκρηξη ενθουσιασμού στις εξέδρες του «Σπύρος Λούης». Το ΟΑΚΑ σείστηκε και όλα συνηγορούσαν πως μετά από αυτό, ήταν θέμα χρόνου να πραγματοποιηθεί η απόλυτη ανατροπή. Όλοι το πίστευαν στο θαύμα! Το έβλεπες στα μάτια τους. Το έλεγε ο Λάζαρος στον Χιμένεθ: «Μη με βγάλεις θα βάλω και τρίτο». Δεν το έβαλε, αλλά μικρή σημασία έχει. Το έβαλε ο Μάνταλος μετά την εξαιρετική ενέργεια του Λιβάια. Και το θαύμα έγινε.

Ο Χριστοδουλόπουλος το έψαχνε χρόνια αυτό το γκολ. Το γκολ σε ντέρμπι και ειδικά κόντρα στον Ολυμπιακό. Όπως έψαχνε καιρό τα γκολ από φάουλ. Έκανε την αρχή στη Ριέκα με εκτέλεση α λα… Τσιάρτα. Και το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, έδειξε πως το ρεπερτόριό του είναι… απεριόριστο! Ο ίδιος πάντως έλεγε χαριτολογώντας μετά τη λήξη του ντέρμπι πως έχει και άλλα πολλά να δώσει. Κάτι τέτοια ακούει ο Χιμένεθ και τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Η βαλβίδα και ο Τσιάρτας

Δεν είναι κρυφό πως Τσιάρτας και Χριστοδουλόπουλος συζητάνε συνέχεια για ποδόσφαιρο. Ο Λάζαρος έχει πάρει πολλές συμβουλές από τον μετρ των εκτελέσεων φάουλ. Βεβαίως όπως έχει παραδεχθεί δημόσια ο «Μάγος» ποτέ δεν είχε χτυπήσει ο ίδιος κάποιο φάουλ με αυτόν τον τρόπο. Όταν όμως μίλησαν την Παρασκευή του είπε για την τεχνική και το σουτ στη… βαλβίδα.

Ο «Mr 7» την ώρα που παίρνει τη μπάλα για να εκτελέσει το φάουλ, ψάχνει να βρει τη βαλβίδα. Παιδεύτηκε μάλιστα γιατί στην αρχή δεν τη βρήκε και ρόλαρε τη μπάλα στα χέρια του για ώρα. Μετά απλά έκανε ότι έπρεπε. Βρήκε τη μπάλα γεμάτα από κάτω και όλα πήραν το… δρόμο τους. Όσοι έχουν κλωτσήσει το… τόπι γνωρίζουν ότι αν βάλεις σωστά το σώμα και το πόδι, η μπάλα θα πάρει φάλτσα και θα κατέβει απότομα.

Ο Καπίνο όταν η μπάλα έφυγε από το πόδι του Λάζαρου έκανε μισό βήμα δεξιά. Όταν η μπάλα έστριψε στον αέρα ήταν πολύ αργά να αντιδράσει. Και απλά την είδε να του ξαραχνιάζει το… παραθυράκι.

Σεφτέ εις βάρος του Ολυμπιακού!

Ο Λάζαρος έχει αντιμετωπίσει 14 φορές τον Ολυμπιακό με τις φανέλες των ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Το εκπληκτικό είναι ότι τις προηγούμενες 13 δεν είχε καταφέρει ποτέ να σκοράρει εις βάρος της ομάδας του Πειραιά! Μόνο δύο ασίστ είχε στο ενεργητικό του.

Συγκεκριμένα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τεθεί αντιμέτωπος τέσσερις φορές με τους «ερυθρόλευκους» και έχει απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Γκολ όπως προαναφέραμε δεν είχε πετύχει, αλλά στο ενεργητικό του έχει μία ασίστ στην ήττα με 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» το Νοέμβριο του 2007. Με τους «πράσινους» σε πέντε αγώνες έχει μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Ούτε με το «τριφύλλι» είχε βρει δίχτυα, αλλά έχει μία ασίστ στη νίκη με 2-1 το 2010.

Με τη φανέλα της ΑΕΚ είναι με τη μόνη που έχει θετικό πρόσημο! Σε πέντε αγώνες έχει τρεις νίκες και δύο ήττες. Μέχρι το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου δεν είχε ούτε ασίστ, αλλά ούτε και γκολ. Τελικά τα έβαλε… μαζεμένα. Στην πιο ολοκληρωμένη εμφάνιση της καριέρας του σε ντέρμπι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X