Το «αντίο» του Γιώργου Βενετούλια

Το «αντίο» του Γιώργου Βενετούλια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ιστορία της ΑΕΚ δεν είναι μόνο γεμάτη από κορυφαίους αθλητές, προπονητές και παράγοντες. Υπήρξαν και άλλες τεράστιες προσωπικότητες που έμειναν δίπλα στην Ενωση επί χρόνια, όπως ο Γιώργος Βενετούλιας. Ο μεγάλος δημοσιογράφος, που έφυγε μια μέρα σαν σήμερα το 1995, αφήνοντας φτωχότερες τόσο τη δημοσιογραφική, όσο και την «κιτρινόμαυρη» οικογένεια.

Ο Βενετούλιας κατέγραψε επί χρόνια με σεβασμό το ρεπορτάζ της ΑΕΚ, από τις σελίδες της Αθλητικής Ηχούς και της Ελευθεροτυπίας. Γινόταν σεβαστός απ’ όλους και δεν είναι τυχαίο, πως κορυφαίες μορφές της «κιτρινόμαυρης» ιστορίας όπως οι Μαύρος, Μπάγεβιτς, Μανωλάς είχε φιλικότατες σχέσεις μαζί του. Ηταν ο ορισμός του ανοιχτόκαρδου, με καλές προθέσεις και χαμογελαστού ανθρώπου.

Στη μνήμη όλων έχει μείνει το επεισόδιο που είχε με τον Αλέφαντο, όταν επιχείρησε την καρατόμηση του Μαύρου από την ΑΕΚ. Το καλοκαίρι του ’92 είχε ταξιδέψει στη Νάξο προκειμένου να μεταπείσει τον Μανωλά για να επιστρέψει στην ομάδα. Οταν αργότερα έπαιξε η ΑΕΚ στο σούπερ καπ με τον Ολυμπιακό, ο Μανωλάς χωρίς προετοιμασία δεν έβλεπε την ώρα να τελειώσει το ματς. «Παρέδωσα!» είπε κατάκοπος έξω από τα αποδυτήρια, αντικρίζοντας τον Βενετούλια. Συνέχισε όμως για αρκετά χρόνια.

Η οικογένεια της ΑΕΚ σύσσωμη παρέστη στη νεκρώσιμη ακολουθία του Γιώργου Βενετούλια, που κηδεύτηκε κάτω από την αγαπημένη του πειραϊκή γη. «Τι να πω για τον Γιώργο; Ηταν ένας χρυσός άνθρωπος και ένας εξαιρετικός φίλος. Αιωνία του η μνήμη. Θα τον θυμόμαστε πάντα με μεγάλη αγάπη», είπε συγκινημένος ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ενώ ο Στέλιος Μανωλάς ανέφερε: «Ο Γιώργος Βενετούλιας ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε τον ποδοσφαιριστή και πάντα η κριτική του ήταν ήπια. Εμαθα πολλά από αυτόν, γιατί είχα δεσμούς φιλίας και πέρα από τα γήπεδα».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X