ΑΕΚ: Πρώτη νίκη για το πιο «γλυκό» πρωτάθλημα (VIDEO)

Οσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη πριν από 31 χρόνια, δεν μπορούν ποτέ να βγάλουν από τη μνήμη τους τη φριχτή εικόνα του τραυματισμού του Σωτήρη Μαυροδήμου. Ο παλίκαρος της Ενωσης, ένα δυνατό και γεμάτο ζωντάνια παιδί, έφτασε λίγες στιγμές ακόμα και από τον θάνατο, λόγω της ελεεινής και απόλυτα αντιαθλητικής ενέργειας του Αλέξη Φαμπιάτου. Εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό ακόμα και τώρα, που έχουν περάσει χρόνια από όσα συνέβησαν μια μέρα σαν σήμερα το 1987.

Το παιχνίδι είχε πολύ φανατισμό. Ο Απόλλων (κατεξοχήν «πράσινο παράρτημα» κατά την δεκαετία του ’80) είχε κάνει την Ριζούπολη αρένα. Γεμάτος από παίκτες που είχαν άμεσες ή έμμεσες σχέσεις με τον ΠΑΟ – Φαμπιάτος, Καρανίκας, Τσιριμώκος – εκμεταλλεύθηκε την ανοχή του διαιτητή Ντάουλα και πήγε το παιχνίδι στη σκληράδα. Ωστόσο, η φάση που σημάδεψε μια ολόκληρη σεζόν, ξεπερνούσε κάθε όριο.

Ο Αλέξης Φαμπιάτος, ξεπερνώντας κάθε όριο αντιαθλητικής συμπεριφοράς σώριασε τον Σωτήρη Μαυροδήμο στο έδαφος με κίνηση που θα ζήλευε και καρατέκα. Και όλα αυτά μάλιστα, για μια απλή διεκδίκηση της μπάλας κοντά στη μεσαία γραμμή. Ο Μαυροδήμος, ένα παιδί με απίστευτες φυσικές δυνάμεις, έχασε τις αισθήσεις του. Γύρισε η γλώσσα του, σφραγίστηκε το στόμα, τα μάτια γύρισαν ανάποδα και το μοιραίο φαινόταν αναπόφευκτο.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του Νίκου Πανταζή και του γιατρού του αγώνα, η ψυχραιμία του Στέλιου Μανωλά που κρατούσε τα πόδια του ψηλά και η άμεση μετακίνηση του στο ΚΑΤ, επανέφεραν τον Μαυροδήμο στην ζωή. Οι παίκτες της ΑΕΚ τραβούσαν τα μαλλιά τους, έκλειναν τα μάτια και έκλαιγαν όσο γίνονταν αυτά τα απίστευτα πράγματα δίπλα τους. Την ίδια στιγμή, ο Φαμπιάτος έκανε ψευτοτσαμπουκάδες σε φίλους της ΑΕΚ που είχαν τρελαθεί από όσα συνέβαιναν.

Ο Μαυροδήμος γλίτωσε, αλλά δεν είχε κανένα ενδοιασμό για την ευθύνη του Φαμπιάτου. Όπως και κανένας απ’ όσους είδαν τη φάση και συνολικά τη συμπεριφορά του παίκτη του Απόλλωνα σε εκείνο το ματς. Η συγνώμη που ζητούσε μετά, δεν έγινε ποτέ δεκτή από τον Μαυροδήμο. Για την ιστορία, η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 σε εκείνο το ματς, με τον Δίντσικο να ισοφαρίζει το γκολ του Καρανίκα.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X