Τεσσάρα στον…Αλέξη και κορυφή η ΑΕΚ

Τεσσάρα στον…Αλέξη και κορυφή η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τέσσερα και λίγα ήταν. Για τον Αλέξη και τους νέους φίλους του, για τη Λάρισα και το παρελθόν της. Η ΑΕΚ ήθελε μια εμφατική νίκη και την πέτυχε, έστω και αν πήγε στο…ρελαντί. Η Ενωση διέλυσε με 4-0 τη Λάρισα, είχε τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, γκολ ποίημα από τον Μάνταλο, σεφτέ από Αραούχο και Μπακασέτα και ούτε μια απειλητική στιγμή για την εστία του Ανέστη. Ηταν μια απόδειξη του βάθους του «κιτρινόμαυρου» υλικού και των φοβερών δυνατοτήτων που έχει αυτή η ομάδα, που ήδη έφτασε στην κορυφή και θέλει να μην πέσει ποτέ από εκεί.

Ο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ στο ξεκίνημα με διάταξη 4-2-3-1, με βασικό στόχο να κυριαρχήσει στο κέντρο και να πιέσει τη Λάρισα για να πάρει προβάδισμα από νωρίς. Με τον Μάνταλο να αναλαμβάνει την μπαγκέτα του οργανωτή, με σούπερ δίδυμο στα άκρα τους Κλωναρίδη και Λάζαρο, με τον Λιβάγια να παίζει εξαιρετικά με τρία στόπερ. Η Ενωση μπήκε δυνατά και ευτύχησε να πάρει προβάδισμα από πολύ νωρίς, χάρη σε ένα γκολ ποίημα με τη σφραγίδα του Πέτρου Μάνταλου. Ο αρχηγός υποδέχθηκε την μπάλα στην περιοχή από γύρισμα του Μπακάκη και δίχως να το σκεφθεί δεύτερη φορά, οριζοντιώθηκε και με υπέροχο ανάποδο βολ πλανέ την κάρφωσε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ είχε πετύχει τον αρχικό στόχο της και έπειτα όλα έγιναν πολύ εύκολα γι’ αυτήν. Με τον Μάνταλο να έχει κέφια και να…κεντάει με την μπάλα και τον Λιβάγια να επιβεβαιώνει πόσο σπουδαίος φορ είναι, η Ενωση έπαιζε με τη Λάρισα όπως η γάτα με το ποντίκι. Βέβαια, πρέπει να επισημανθεί ο χαμηλός δείκτης δυσκολίας του αντιπάλου, δεδομένου η ομάδα του Κούγια δεν μπορούσε να αλλάξει ούτε δεύτερη πάσα. Είναι ενδεικτικό, πως σε όλο το πρώτο ημίχρονο, η Λάρισα έφτασε μόνο σε μια φάση σε θέα προς την εστία του Ανέστη, αλλά χωρίς βέβαια να απειλήσει.

Πάντως, αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην επιβλητική παρουσία της ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν ψηλά, προκάλεσαν ασφυξία στον αντίπαλο τους και δεν επέτρεπαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Την ίδια στιγμή, η Ενωση πίεζε ψηλά, είχε καλή κυκλοφορία και έψαχνε το δεύτερο γκολ. Αυτό ήρθε ξανά από ατομική έμπνευση, αυτήν τη φορά του Λιβάγια. Ο Κροάτης έκανε υπέροχο κατέβασμα, απέφυγε μαεστρικά δύο αντιπάλους και έδωσε γκολ πάρε βάλε στον Κλωναρίδη, που προώθησε την μπάλα στα δίχτυα.

Δίχως να φορτσάρει, η ΑΕΚ καθάρισε το ματς. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα στο δεύτερο ημίχρονο, όταν από νωρίς η Λάρισα έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω του αντιαθλητικού χτυπήματος του Αγκάνοβιτς στον Βράνιες. Βέβαια, κάπου εκεί φάνηκε να αποσυντονίζονται οι «κιτρινόμαυροι». Εψαχναν το κάτι παραπάνω, σε κάποιες φάσεις εξεζητημένες προσπάθειες και έτσι δεν έβγαιναν οι ευκαιρίες με βάση τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων.

Ο ρυθμός είχε πέσει σημαντικά, η ΑΕΚ αντιμετώπιζε με χαλαρότητα το ματς και ενόψει Ριέκα, και ο Χιμένεθ αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα, δίνοντας χρόνο – τα πρώτα λεπτά της φετινής χρονιάς – στον Τάσο Μπακασέτα. Και εκείνος ήταν που ξεκόλλησε την ΑΕΚ. Με ένα γκολ σήμα κατατεθέν για την ποιότητα του, ο διεθνής μεσοεπιθετικός σούταρε διαγώνια με το αριστερό και νίκησε τον Μπόζοβιτς, ανοίγοντας λογαριασμό για την τρέχουσα σεζόν.

Το πλέον ενδιαφέρον στο ματς από εκεί και έπειτα, αφορούσε τη συμμετοχή του Σέρχιο Αραούχο. Το αντικείμενο του πόθου των Ενωσιτών πέρασε στη θέση του εξαιρετικού Λιβάγια, ενώ λίγο μετά έκανε ντεμπούτο για τη φετινή σεζόν και ο Ανδρέας Βλαχομήτρος. Ο «φονιάς» Αραούχο έκανε σεφτέ με το…καλησπέρα, εκμεταλλεύθηκε το όμορφο γύρισμα του Αϊντάρεβιτς και έκανε το 4-0 για την ΑΕΚ. Ο Αργεντινός ήταν σε μεγάλα κέφια και έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Λάρισας, στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (69’ Μπακασέτας), Μάνταλος (81’ Βλαχομήτρος), Κλωναρίδης, Λιβάγια (76’ Αραούχο)

Λάρισα (Α. Πάους, 3-4-3): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Περέϊρα, Γιοβάνοβιτς (78’ Κριζμάν), Φατιόν, Ντέλετιτς (46’ Περόνε), Λεοζίνιο (46’ Αγκάνοβιτς), Λαγός, Ναζλίδης

Ο Ευαγγέλου έδειξε κίτρινη στους Βράνιες (53’), Φατιόν (16’), Ρέντζα (33’), ενώ απέβαλε τον Αγκάνοβιτς στο 49’ με απευθείας κόκκινη για χτύπημα στον Βράνιες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X