Κόντρα σε Κροάτες και Αυστριακούς οι τελευταίες νίκες της ΑΕΚ σε ομίλους

Κόντρα σε Κροάτες και Αυστριακούς οι τελευταίες νίκες της ΑΕΚ σε ομίλους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Από τον Οκτώβριο του 2009 και το 1-0 επί της Μπενφίκα μέχρι σήμερα, η ΑΕΚ έχει σημειώσει μόλις τρεις νίκες στη φάση των ομίλων του Europa League, όλες τους όμως ήταν κόντρα σε Κροάτες και Αυστριακούς!

Ο απολογισμός των τριών νικών στις 16 τελευταίες αναμετρήσεις της για τη φάση των ομίλων του Europa League ασφαλώς δεν κολακεύει την Ένωση και την σημαντική ευρωπαϊκή παρουσία της, ωστόσο θετικός «οιωνός» ενόψει των επικείμενων συγκρούσεών της με την Αούστρια Βιέννης και την Ριέκα την φετινή σεζόν είναι ότι επιτεύχθησαν απέναντι σε συλλόγους από την Κροατία (Χάιντουκ Σπλιτ) και την Αυστρία (Στουρμ Γκρατς).

2010-11, ΑΕΚ – Χάιντουκ Σπλιτ 3-1 & 3-1

Δύο νίκες με το ίδιο σκορ, 3-1, «μέτρησε» η ΑΕΚ κόντρα στην Χάιντουκ Σπλιτ το 2010, χωρίς πάντως να καταφέρει τελικά να πάρει την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης, καθώς απέσπασε μόλις έναν βαθμό σε τέσσερις αγώνες με Ζενίτ και Άντερλεχτ. Με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στην τεχνική ηγεσία, οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν των Κροατών στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2010 στο Ολυμπιακό Στάδιο, χάρη στα τέρματα των Ραφίκ Τζιμπούρ (ο οποίος έχασε και πέναλτι), Νίκου Λυμπερόπουλου και Νάτσο Σκόκο, ενώ είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο πρώτο ημίχρονο ο Σένιαντ Ίμπρισιτς.

Την 1η Δεκεμβρίου του ίδιου έτους, με τον Μανόλο Χιμένεθ να έχει αντικαταστήσει τον Σερβοβόσνιο στον πάγκο, η ΑΕΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο «Πόλιουντ» του Σπλιτ, σε ένα πολύ βαρύ τερέν λόγω της έντονης βροχόπτωσης, και νίκησε απολύτως δίκαια ξανά με 3-1. Ο Νέιθαν Μπερνς ήταν ο κορυφαίος της Ένωσης σε εκείνη την αναμέτρηση, με τους Νάτσο Σκόκο, Κώστα Μανωλά και Ίσμαελ Μπλάνκο να σημειώνουν τα γκολ του «διπλού» στο δεύτερο ημίχρονο, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ χάρη στο τέρμα του «Ζορό» στο 90ο λεπτό.

2011-12: Στουρμ Γκρατς – ΑΕΚ 1-3

Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Europa League μέχρι την… επόμενη σημειώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 2011 στην Αυστρία. Αμφότερες οι ομάδες είχαν ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης, ο Νίκος Κωστένογλου παρέταξε αρκετούς αναπληρωματικούς αλλά οι Έλληνες, με «μαέστρο» τον Βραζιλιάνο Ρότζερ Γκερέιρο τιμώρησαν τις αμυντικές αδυναμίες της Στουρμ Γκρατς και επικράτησαν με 3-1, έχοντας ως σκόρερ τους Κώστα Μανωλά, Νέιθαν Μπερνς και Βίκτωρα Κλωναρίδη, αποφεύγοντας παράλληλα χάρη σε αυτό το «τρίποντο» την τελευταία θέση του ομίλου.

Πηγή: Sdna.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X