Η πρόκριση των 5 εκατ.ευρώ!

Η πρόκριση των 5 εκατ.ευρώ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ το βράδυ ελπίζει σε νίκη-πρόκριση επί της Κλαμπ Μπριζ, για να επιστρέψει μετά από αρκετά χρόνια σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και η αλήθεια είναι ότι αυτή η πρόκριση είναι σημαντική για το γόητρο της ΑΕΚ που πέρασε πολλά και… έπεσε πολύ στα ευρωπαϊκά στάνταρ, αλλά και για τα οικονομικά της.

Μπορεί να μην υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στη διοίκηση και να μην ζει τα παλιά βάσανα ελέω της παρουσίας του Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά η οικονομική πολιτική παραμένει σφιχτή, δεν γίνονται αλόγιστα έξοδα και πάντα… 5 εκα.ευρώ είναι ευπρόσδεκτα. Διότι τόσα κοστολογούν ότι θα φέρει η πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Εν ολίγοις…: η πρόκριση στους ομίλους του Europa League θα φέρει στην ΑΕΚ εγγυημένα 2,6 εκατ.ευρώ (σε περίπτωση αποκλεισμού θα πάρει 245.000 ευρώ για την συμμετοχή στα πλέι οφ-έχει πάρει ήδη 420.000 ευρώ για την συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League).

Από εκεί και πέρα, πολύ σημαντικά είναι τα χρήματα από το marketpool.

Η τελευταία εκκαθάριση που έγινε αφορά την σεζόν 2015/16 και ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης που συμμετείχαν στους ομίλους πήραν από περίπου 2,2 εκατ.ευρώ.

Φέτος αν περάσει και η ΑΕΚ αναμένεται (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) να είναι με τον ΠΑΟΚ στους ομίλους, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν το 55% του market pool (Κυπελλούχος γαρ) και η ΑΕΚ το 45%.

Παράλληλα, φέτος είναι η τελευταία χρονιά εκκαθάρισης τριετίας των χρημάτων του market pool και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι ομάδες θα πάρουν ελαφρώς περισσότερα.

Πάντως, τα χρήματα του market pool στο Europa League εξαρτώνται και από το πόσο καλά θα πάει μια ομάδα στους ομίλους, αλλά και από το πόσες ομοσπονδίες θα εκπροσωπηθούν στους ομίλους. Οσο λιγότερες τόσο το καλύτερο για τις ομάδες, καθώς θα καρπωθούν περισσότερα, ενώ θα εξαρτηθεί το ύψος των χρημάτων και από το αν θα περάσει από τον όμιλο και αν θα συνεχίσει στους «32» του Champions League και ο Ολυμπιακός.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και τα έσοδα από τρία σημαντικά ευρωπαϊκά ματς στον όμιλο του Europa League που θα είναι αρκετά εμπορικά (έσοδα είχε η ΑΕΚ και με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα έχει και αύριο με την Κλαμπ Μπριζ).

Επιπροσθέτως, μια πρόκριση στους ομίλους θα φέρει… παράταση στη διάθεση των διαρκείας και αύξηση των πωλήσεων, αφού ο κόσμος θα «ζεσταθεί».

Ετσι, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, υπολογίζεται ότι η πρόκριση αύριο το βράδυ θα φέρει περίπου 5 εκατ.ευρώ στα ταμεία της ΑΕΚ. Ποσό πολύ σημαντικό για τα δεδομένα του μπάτζετ της και σημαντική «ενίσχυση» και για τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις της μέχρι 31 Αυγούστου.

Αναφορικά με τους ομίλους και μια καλή πορεία εκεί, θα υπάρχουν έξτρα οφέλη. Η κάθε νίκη φέρνει 360.000 ευρώ στα ταμεία, η κάθε ισοπαλία 120.000 ευρώ, ενώ η πρωτιά στην βαθμολογία 600.000 ευρώ και η 2η θέση 300.000 ευρώ, συν 500.000 ευρώ η πρόκριση στους «32».

Οπότε για όλα τα παραπάνω η αποψινή πρόκριση φέρνει καλή ψυχολογία, τόνωση στο γόητρο και χρήματα που θα βοηθήσουν πολύ και άμεσα στα μεταγραφικά ζητήματα της ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X