Κλωναρίδης: «Να πιστέψουμε όλοι στην ομάδα»

V for... victory ενόψει Μπριζ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιδιαίτερα αισιόδοξος για την ποδοσφαιρική σεζόν που μόλις ξεκίνησε, με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα και στις δυνατότητες του εφετινού της ρόστερ και με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών της αποψινής ρεβάνς με την Μπριζ εμφανίστηκε ο Βίκτωρας Κλωναρίδης μιλώντας στο δεύτερο official match programme της σεζόν.

«Δεν βλέπω την ώρα να μπούμε για τα καλά στη χρονιά με την έναρξη και των εγχώριων διοργανώσεων, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό» δηλώνει με αυτοπεποίθηση ενώ εκφράζει και τον προβληματισμό του για το… μη γκολ στο Βέλγιο. «Εμείς πλέον έχουμε το αβαντάζ του δωδέκατου παίκτη μας που θα είναι δεδομένα στο πλευρό μας, οι αντίπαλοί μας θα έχουν το αβαντάζ του εκτός έδρας γκολ, αν το πετύχουν»…

«Πρέπει όλοι να πιστέψουμε στην ομάδα»

-Βίκτωρα, βρίσκεσαι στην ομάδα σχεδόν από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από αυτό το πρώτο διάστημα της παραμονής σου στην ΑΕΚ;

-«Πόσο είμαι εδώ; Είμαι ένα μήνα; Δύο; Λίγο παραπάνω από ένα μήνα! Προσαρμόστηκα πολύ γρήγορα, το κλίμα μέσα στα αποδυτήρια είναι καταπληκτικό, οι περισσότεροι παίκτες, ή -για να είμαι ακριβής- όλοι τους είναι πολύ φιλικοί, καταπληκτικά παιδιά, ανοιχτοί στους νέους παίκτες, όλη αυτή η κατάσταση είναι πάντα η ιδανική για να ενταχθείς στην ομάδα».

-Πόσω δε μάλλον, όταν δεν μιλάμε για μία ομάδα… εντελώς άγνωστη και ξένη για εσένα!

-«Ναι, οκ, σωστό είναι αυτό! Εγώ μεγάλωσα σε αυτή την ομάδα, όλοι οι άνθρωποι γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα μου ήταν γνωστοί από παλιά, οπότε για μένα ήταν ακόμα πιο εύκολο».

-Θα ήθελα και τη γνώμη σου για το πως κρίνεις το επίπεδο της ομάδας, πώς την αξιολογείς και από πλευράς ποδοσφαιρικής ποιότητας.

-«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μιλάμε για ποδοσφαιριστές με ποιότητα, όλοι τους διαθέτουν κάτι το ιδιαίτερο από πλευράς ποδοσφαιρικής ικανότητας και δεν σου κρύβω ότι δεν βλέπω την ώρα να μπούμε για τα καλά στη χρονιά με την έναρξη και των εγχώριων διοργανώσεων, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό».

-Θεωρείς ότι ήταν δύσκολο ή ακόμα και άδικο για εσάς το ότι ξεκινήσατε τη σεζόν κόντρα σε μία ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Στην Ελλάδα βγαίνουν γρήγορα τα πρώτα συμπεράσματα και για εσάς προέκυψαν από δύο ματς κόντρα σε μία πολύ καλή ομάδα… 

-«Ναι, αυτό υπάρχει, αλλά είναι κάτι που γνωρίζαμε. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ γρήγορο για να σε απασχολούν όλα αυτά. Τη μία μέρα χάνεις ένα ματς και έχεις σκληρή κριτική και μετά μπορείς να κάνεις πολλές νίκες στη σειρά και να αλλάξουν αμέσως οι εντυπώσεις. Αυτό που μετράει πιο πολύ είναι στις δύσκολες στιγμές, όταν χάνουμε, να κρατάμε ψηλά το κεφάλι, να διατηρούμε τα καλά στοιχεία στο παιχνίδι μας και να δουλεύουμε πάνω στα λάθη μας ώστε συνεχώς να βελτιωνόμαστε».

-Μετά τα δύο ματς, εκτιμάς ότι θα μπορούσατε να είχατε καλύτερη τύχη κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, θα μπορούσατε να είχατε κάνει κάτι καλύτερο;

-«Όταν παρακολουθείς ένα παιχνίδι μετά και αφού έχει γίνει, είναι πραγματικά πιο εύκολο να δεις τι έγινε λάθος ή και ατομικά τι θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα. Η ΤΣΣΚΑ είναι μία πολύ καλή ομάδα, ήταν πάρα πολύ καλά οργανωμένη στο παιχνίδι της, γνωρίζαμε από την αρχή ότι το δυνατό τους σημείο ήταν στο αέρα, αλλά τελικά δεχτήκαμε τρία γκολ από κόρνερ σε δύσκολες φάσεις. Τώρα, όμως, δεν έχει νόημα να το συζητάμε, πρέπει να δούμε τι λάθη κάναμε, να τα διορθώσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά»!

-Τα ματς με την Μπριζ είναι για εσάς το επόμενο βήμα, η δεύτερη ευκαιρία;

-«Το ποδόσφαιρο σου δίνει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία και μάλιστα πολύ σύντομα. Γνωρίζω πολύ καλά την Μπριζ από τότε που έπαιξα απέναντί τους στο Βέλγιο, είναι μία πολύ καλή ομάδα με γρήγορους παίκτες ποιότητας, ξεκίνησαν καλά τη σεζόν και είναι δεδομένο ότι θα μας περίμεναν δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Εγινε το πρώτο, αναμένουμε το δεύτερο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πιστεύω ότι μπορούμε να προκριθούμε».

-Πόσο πιο κοντά σας φέρνει στην πρόκριση το 0-0 του πρώτου αγώνα;

-«Δεν ήταν κακό αποτέλεσμα, ειδικά έτσι όπως διαμορφώθηκαν οι συνθήκες του ματς. Είναι πάντα καλό να πας καλά στο πρώτο ματς και μετά να έχεις τη ρεβάνς στην έδρα σου. Μετά το 0-0 της περασμένης Πέμπτης εμείς θα έχουμε το αβαντάζ του κόσμου μας που θα είναι ο δωδέκατος παίκτης για την πρόκριση, αλλά και εκείνοι θα έχουν το αβαντάζ του εκτός έδρας γκόλ. Είμαι αισιόδοξος, αλλά θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια και υπομονή».

-Πόσο μεγάλο κίνητρο είναι για εσάς η επιστροφή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;

-«Φυσικά και είναι! Κάθε ποδοσφαιριστής επιθυμεί να αγωνίζεται σε μία διοργάνωση όπως είναι το Europa League, υψηλού επιπέδου διοργάνωση με πολύ καλές ομάδες, όπως βεβαίως και το Champions League. Ας πούμε ότι για εμάς το Europa League είναι το πρώτο σκαλοπάτι της ευρωπαϊκής μας επιστροφής»…

-Είναι λογική, εκτιμάς, η απογοήτευση των οπαδών μετά τον αποκλεισμό και τις δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ. Δημιουργήθηκε δυσπιστία ως προς τις εφετινές δυνατότητες της ομάδας

-«Ελπίζω ότι οι οπαδοί μας θα δείξουν την απαραίτητη υπομονή! Πρέπει όλοι να πιστέψουμε σε αυτή την ομάδα με τους παίκτες που διαθέτει και όλο το σταφ! Οι δυνατότητες είναι μεγάλες, μπορούμε σίγουρα να κάνουμε πολύ ωραία πράγματα, αλλά από την άλλη πλευρά είναι λογικό –εκτιμώ- να χρειαζόμαστε λίγο χρόνο προκειμένου να δέσουμε σαν σύνολο, να μπουν όλοι οι νέοι παίκτες, να καταλάβει ο ένας το παιχνίδι του άλλου και μετά πιστεύω ότι όλα θα εξελιχθούν πολύ καλά».

-Από τον προπονητή σου ήταν εύκολο να καταλάβεις τι περιμένει από εσένα; 

-«Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν ο πρώτος μου προπονητής στο επαγγελματικό μου ξεκίνημα στο ποδόσφαιρο. Ηξερα από πριν τι είναι αυτό που του αρέσει και τι είναι αυτό που ζητάει από τον ποδοσφαιριστή του. Είναι πολύ όμορφο να τον έχεις προπονητή, αλλά και για μένα είναι στόχος να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου και της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλλω και για την ομάδα, αλλά και για τον προπονητή μου»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X