Η ΑΕΚ στον…Πρωθυπουργό και εκτός Ευρώπης (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Πως τα φέρνει ο καιρός. Σήμερα, είναι μια μέρα που όλοι μπορούν να γιορτάζουν για την κατάρρευση της χούντας που ρήμαξε τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ παράλληλα η ΑΕΚ βλέπει με ενθουσιασμό να αυξάνονται οι πιθανότητες για συμμετοχή σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Καταστάσεις εντελώς διαφορετικές απ’ ότι συνέβαινε στο παρελθόν, σε διαφορετικές εποχές που είχαν άλλα δεδομένα και επέστρεψαν στην επιφάνεια μέσω διαδικτυακής ομάδας για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ στον…Πρωθυπουργό και εκτός Ευρώπης (VIDEO + ΦΩΤΟ)

Περίοδος 1982-83. Η ΑΕΚ φιλοξενούνταν στο Καραϊσκάκη από τον Εθνικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Κοτίδη, αλλά ισοφάρισε με τον Νικολούδη. Ωστόσο, αν και η φάση ήταν πεντακάθαρη, ο επόπτης δεν μέτρησε το γκολ και ο διαιτητής έδειξε παίζεται. Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-0, έχασε και άλλες ελπίδες για τον τίτλο και οι εφημερίδες παρουσίαζαν την αγανάκτηση: «Ανάστατη η ΑΕΚ, ετοιμάζει τηλεγράφημα διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου», ανέφερε το ρεπορτάζ της εποχής (που θεωρούσε πως η ΑΕΚ αδικούνταν, λόγω της νεοδημοκρατικής θέσης του τότε ιδιοκτήτη, Ανδρέα Ζαφειρόπουλου.

Οκτώ χρόνια μετά, το 1990, η ΑΕΚ είχε να υποστεί τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Μαρσέιγ, αλλά κυρίως τον αποκλεισμό για ένα χρόνο από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω επεισοδίων στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας. «Καταδίκη της ΑΕΚ. Ένα χρόνο έξω από Ευρώπη. Καταστροφή οικονομική, μένει η ποινή της ΟΥΕΦΑ και πρόστιμο από πάνω», ανέφερε το ρεπορτάζ της Αθλητικής Ηχούς. Στη θέση της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης χρονιάς, έπαιξε ο Ηρακλής.

Η ΑΕΚ στον…Πρωθυπουργό και εκτός Ευρώπης (VIDEO + ΦΩΤΟ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X