Η πρόβα της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, σημείο αναφοράς στη νέα εποχή (VIDEO)

Η πρόβα της πρωταθλήτριας ΑΕΚ, σημείο αναφοράς στη νέα εποχή (VIDEO)

Το καλοκαίρι του 1991 ήταν ιδιαίτερο για την ΑΕΚ. Επειτα από το μαγικό πρωτάθλημα του ΄89, είχαν ακολουθήσει δύο άγονες και φθίνουσες σεζόν, που είχαν ως κατάληξη την αποχώρηση του Στράτου Γιδόπουλου από την προεδρία της ομάδας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το καλοκαίρι του 1991 ήταν ιδιαίτερο για την ΑΕΚ. Επειτα από το μαγικό πρωτάθλημα του ΄89, είχαν ακολουθήσει δύο άγονες και φθίνουσες σεζόν, που είχαν ως κατάληξη την αποχώρηση του Στράτου Γιδόπουλου από την προεδρία της ομάδας. Ο Κώστας Γενεράκης και ομάδα επιχειρηματιών ανέλαβαν να σώσουν την κατάσταση, αλλά έκαναν πολλά παραπάνω. Εκαναν την ΑΕΚ πρωταθλήτρια, ενισχυμένη με μεταγραφές τοπ επιπέδου, όπως ήταν για την εποχή οι Σαμπανάντζοβιτς, Δημητριάδης, Αλεξανδρής.

Μια μέρα σαν σήμερα του 1991, η ΑΕΚ έδινε το πρώτο φιλικό μπροστά στο κοινό της. Η Νέα Φιλαδέλφεια – όπως θα διαπιστώσετε και στα στιγμιότυπα ήταν κατάμεστη (ήταν η πρώτη φορά άλλωστε που η Ενωση είχε διαθέσει 3.000 διαρκείας) – για να υποδεχθεί τη νέα ομάδα που είχε «χτίσει» ο Μπάγεβιτς στην προετοιμασία της Γερμανίας. Αλλωστε, προκαλούσε και ο αντίπαλος, καθώς η Κρίσταλ Πάλας ήταν στα ντουζένια της, φιναλίστ του κυπέλλου Αγγλίας της περασμένης σεζόν.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς στο ματς με το πρώτο γκολ που πέτυχε στη Νέα Φιλαδέλφεια ο Βασίλης Δημητριάδης ως παίκτης της ΑΕΚ, αλλά οι Βρετανοί απάντησαν με τους Γκρέι (32’) και Μπράιτ (65΄). Όμως μια κεφαλιά του Ελληνοαυστραλού Τζίμη Πατίκα στο 89’ απέτρεψε την ήττα και έστειλε ένα μήνυμα για το πόσο ασυμβίβαστη με την ήττα θα ήταν εκείνη η ΑΕΚ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Οικονομόπουλος, Κούτουλας (80’ Καραγκιοζόπουλος) Καραγιάννης (71’ Γεωργιάδης) Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Παπαϊωάννου, Αλεξανδρής (71’ Σταματής) Σαβέβσκι, Δημητριάδης, Κλόπας (59’ Πατίκας) Σαββίδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X