Η τετράδα του αποκλεισμού

Σηκώστε κεφάλι, η χρονιά μόλις άρχισε
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

 

Η αποστολή ήταν εκ των πραγμάτων δύσκολη. Η ΑΕΚ είχε να αντιμετωπίσει και να αποκλείσει μια ομάδα πολύ πιο έμπειρη, που είχε συνοχή και ομοιογένεια, με παίκτες ποιοτικούς. Ζητούνταν υπέρβαση, που δεν ήρθε ποτέ σε αυτές τις διπλές αναμετρήσεις με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Υπήρξαν λάθη, κακές προσεγγίσεις των αγώνων, ζητήματα στην αντιμετώπιση των ματς, κακές επιλογές. Το enwsi.gr συγκέντρωσε την τετράδα που οδήγησε στον αποκλεισμό και αναλύει όσα δεν έκανε σωστά η ΑΕΚ.

  1. Στημένες φάσεις: ο Χιμένεθ το είπε καθαρά. «3 κόρνερ – 0». Ωστόσο, αυτό αποτελεί μια πολύ πρόχειρη προσέγγιση των αγώνων. Η δύναμη της ΤΣΣΚΑ σε αυτόν τον τομέα ήταν γνωστή. Τι έκανε η ΑΕΚ για να τη σταματήσει; Τι έκανε η ΑΕΚ για να μην παραχωρεί εύκολα κόρνερ και στατικές μπάλες; Πως αντιμετώπισε μια ομάδα που υψομετρικά ήταν ανώτερη; Ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που υπήρξε όντως δουλειά σε αυτόν τον τομέα, φάνηκε πως ήταν μη αποτελεσματική.
  2. Το κακό διάβασμα στο πρώτο ματς: δεν είναι λάθος εάν υποστηρίξει κάποιος πως η πρόκριση χάθηκε πριν από μία εβδομάδα στην Αθήνα. Στη Μόσχα η ΑΕΚ έψαχνε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα για να αποκλείσει μια ομάδα με τέτοια ποιότητα. Η ΑΕΚ φάνηκε πως πήγε στο πρώτο ματς με στόχο μόνο να μπλοκάρει την ΤΣΣΚΑ και όταν χάθηκε το πολύτιμο μηδέν στην άμυνα βραχυκύκλωσε και δεν είχε κανέναν τρόπο αντίδρασης.
  3. Η απουσία ρίσκου στη ρεβάνς: σύμφωνοι, η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλύτερα στη Μόσχα και κατάφερε να βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι για το μεγαλύτερο μέρος του. Αλλά η Ενωση δεν έψαχνε απλά να μη χάσει, αλλά ζητούσε δύο γκολ. Ο Χιμένεθ προσάρμοσε την ομάδα του στην ΤΣΣΚΑ, την μπλόκαρε σε σημαντικό βαθμό, αλλά δεν τόλμησε ποτέ να ζητήσει κάτι περισσότερο από το ματς. Ειδικά η αντικατάσταση του Λιβάγια και η απουσία φορ από μια ομάδα που έψαχνε…τρία, ήταν χαρακτηριστική.
  4. Η ατυχία: την τύχη τη φτιάχνεις μόνος σου, αλλά είναι και λίγο να σε θέλει. Πρώτο ματς, η ΑΕΚ έχει τη στιγμή της που χάνεται από τον Λάζαρο. Έχει μπλοκάρει τους Ρώσους, δέχεται μαχαιριά στο φινάλε και αλλάζει όλο το παιχνίδι. Χθες, έχει τη δική της στιγμή με τη βολίδα του Γιόχανσον, ο Ακινφέεφ απομακρύνει με ανεξήγητο τρόπο, ο διαιτητής δεν δίνει πέναλτι που θα μπορούσε και δέχεται γκολ στην επόμενη φάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X