Αποκλεισμός με τα ίδια λάθη

Αποκλεισμός με τα ίδια λάθη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

 

Τώρα ήταν αργά. Πολύ αργά, όπως αποδείχθηκε. Εάν η ΑΕΚ είχε παρουσιάσει το ίδιο αγωνιστικό πρόσωπο στο ματς του ΟΑΚΑ, θα πήγαινε με διαφορετικούς προσανατολισμούς στη Ρωσία και θα είχε πολλές περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης. Ωστόσο, η Ενωση δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις καλές στιγμές της, προδόθηκε ξανά από τις στημένες μπάλες και αποκλείστηκε από το Champions League γνωρίζοντας και δεύτερη ήττα – αυτήν τη φορά με 1-0 – από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Όπως φαινόταν όλες τις προηγούμενες ημέρες, ο Χιμένεθ είχε αποφασίσει να αλλάξει τη διάταξη της ΑΕΚ, ώστε να προσαρμοστεί στη δυναμική της ΤΣΣΚΑ και να περιορίσει τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο πρώτο παιχνίδι. Οπερ και εγένετο, με την Ενωση να παρατάσσεται στη Μόσχα με 3-5-2, έχοντας τριπλέτα στόπερ με τους Βράνιες και Τσόσιτς στο πλευρό του Τσιγκρίνσκι, τον Λόπες αριστερά και τον Μάνταλο σε οργανωτικό ρόλο πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Κλωναρίδη και Λιβάγια. Με αυτόν τον τρόπο η ΑΕΚ κατάφερε να μπει δυνατά στο γήπεδο και να ελέγξει το παιχνίδι.

Με κινητήριο μοχλό τον Μάνταλο και παίζοντας κυρίως από τη δεξιά πλευρά (όπου στον ταχύτατο Μπακάκη προσθέτονταν συχνά πυκνά και ο Κλωναρίδης), η ΑΕΚ πήρε τα ηνία του αγώνα. Φαινόταν πως πατούσε καλύτερα στα πρώτα 20’ και είχε τη στιγμή της για να προκαλέσει…εγκεφαλικά στη Μόσχα, με το εξαιρετικό σουτ του Μάνταλου που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Ακινφέεφ. Ωστόσο, όταν η ΤΣΣΚΑ πίεσε περισσότερο, κράτησε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και άλλαξε τον ρυθμό.

Εκμεταλλευόμενη την ταχύτητα των Γκολοβίν και Βιτίνιο, η ΤΣΣΚΑ εκμεταλλεύθηκε τη μεγάλη απόσταση που υπήρχε μεταξύ αμυντικών και μέσων της ΑΕΚ, αλλά και τα πολλά «φτηνά» λάθη των «κιτρινόμαυρων». Ετσι, έφτασε να απειλεί την εστία του Ανέστη, κυρίως με σουτ από τα όρια της περιοχής, αλλά και κάποιες διεισδύσεις που δεν είχαν αποτέλεσμα και εξουδετερώθηκαν από την άμυνα της Ενωσης.

Η ΑΕΚ βγήκε ξανά με δύναμη στο φινάλε του ημιχρόνου. Επιχειρώντας να πληρώσει την ΤΣΣΚΑ με το ίδιο νόμισμα που εκείνη «πληρώθηκε» στην Αθήνα, ανέβασε τον ρυθμό της και με τον δραστήριο Κλωναρίδη έψαξε λύσεις από στημένες μπάλες. Θα μπορούσε να βρει θησαυρό στη γυριστή κεφαλιά του Γιόχανσον, αλλά η μπάλα προσγειώθηκε στην αγκαλιά του Ακινφέεφ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χιμένεθ διατήρησε την ίδια λογική και έψαξε ένα γκολ που θα μπορούσε να βάλει φωτιά στο ματς και να βάλει στο άγχος τους Ρώσους. Από την άλλη, η ΤΣΣΚΑ φαινόταν πως επιθυμούσε να διαχειριστεί το προβάδισμα της από το πρώτο ματς και να ελέγξει την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ως ένα σημείο το πέτυχε. Αλλά πολλά θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, εάν η οβίδα του Γιόχανσον στο 63’ δεν έβρισκε σε απόλυτη ετοιμότητα τον Ακινφέεφ.

Ο Ρώσος τερματοφύλακας σταμάτησε το φοβερό βολ πλανέ του Γιόχανσον, ενώ ούτε ο Κλωναρίδης μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας την προβολή υπό πίεση. Πάντως, αυτή η φάση φάνηκε να ανεβάζει το ηθικό των «κιτρινόμαυρων». Η ΑΕΚ ανέκτησε τον έλεγχο της μπάλας, κέρδισε μέτρα μέσα στο γήπεδο και έψαχνε τρόπο για να φτάσει στο γκολ. Είχε ακόμα μια εξαιρετική στιγμή, όταν ο Μάνταλος «τσίμπησε» την μπάλα από τον Ακινφέεφ, αλλά ο διαιτητής θεώρησε πως η επαφή δεν ήταν πέναλτι.

Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς τον Λάζαρο για να χτυπήσει στην ταχύτητα, αλλά πριν προλάβει να προσαρμοστεί, πληγώθηκε ξανά με τον ίδιο τρόπο, όπως και στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ. Ο Μπερεζούτσκι πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ και ο Νάτχο στην κίνηση νίκησε Μπακάκη και Ανέστη και άνοιξε το σκορ, τελειώνοντας παράλληλα και κάθε θέμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στο φινάλε της αναμέτρησης, ο Χιμένεθ έριξε στο ματς Γιακουμάκη και Γαλανόπουλο για να φρεσκάρει τον άξονα, αλλά πλέον το…πουλάκι είχε πετάξει. Η ΤΣΣΚΑ είχε και φάση για δεύτερο γκολ που ακυρώθηκε ως χέρι του Φερνάντες. Η απογοήτευση ήταν φανερή στις προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ, παρά τη φρεσκάδα και τον ενθουσιασμό που έφεραν Γιακουμάκης και Λάζαρος, αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει πλέον η εικόνα της αναμέτρησης, που έστειλε την Ενωση με δύο ήττες στα play off του Europa League για να ψάξει ευρωπαϊκό μέλλον.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 3-5-2): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Σιμόες (77’ Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Γιόχανσον, Λόπες, Κλωναρίδης (77’ Γιακουμάκης), Λιβάγια (71’ Χριστοδουλόπουλος)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Β. Γκοτσαρένκο. 3-5-2): Ακινφέεφ, Β. Μπερεζούτσκι, Α. Μπερεζούτσκι, Βασίν, Φερνάντες, Σενίκοφ, Βερνμπλουμ, Γκολόβιν (81’ Μιλάνοφ), Τζαγκόεφ (72’ Νάτχο), Βιτίνιο, Τσάλοφ (69’ Ολανάρε)

Με κίτρινη κάρτα χρεώθηκαν οι Βράνιες (20’), Μάνταλο (33’), Χριστοδουλόπουλο (90’+), Γκολοβίν (38’), Φερνάντες (58’), Βασίν (67’)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X