Σχέδιο για κατασκευή δύο γηπέδων στα Σπάτα επεξεργάζονται στην ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη, το μυαλό στρέφεται σε παραλίες και χαλάρωμα, αλλά αυτά δεν ισχύουν σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ. Φτάσαμε στο παρά ένα πριν από την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας για τη νέα σεζόν και όσοι ασχολούμαστε καθημερινά μαζί της, βρισκόμαστε σε εγρήγορση. Όπως είναι επόμενο, το κύριο βάρος των καθημερινών συζητήσεων αφορά την ενίσχυση της ομάδας. Όχι άδικα, με δεδομένο πως τα ζητούμενα είναι πολλά, σημαντικά και πολύ άμεσα.

Το θετικό στη δική μου οπτική είναι πως η ΑΕΚ φαίνεται πως προχωρά με ορθολογικό τρόπο και δίχως κινήσεις πανικού. Με δεδομένο πως δεν φτάσαμε ούτε καν στο 1/3 της μεταγραφικής περιόδου – και σίγουρα σε μήνα εξαιρετικά δύσκολο για κινήσεις διαφοράς, σαν αυτές που επιδιώκει η Ενωση – φαίνεται πως τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους. Το κενό που δημιουργήθηκε στα αριστερά με τον Ντίντακ έκλεισε άμεσα, στα εξτρέμ φαίνεται πως επιστρέφει ο Κλωναρίδης και μένει ο Πατίτο. Όχι άσχημα.

Επί της ουσίας, η θέση για την οποία «καίγεται» η ΑΕΚ ενόψει των πρώτων αγώνων για το Champions League, είναι αυτή του φορ. Να έρθει δηλαδή ένας παίκτης που θα δώσει το κάτι παραπάνω στην επίθεση, με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους Αλμέϊδα και Γιακουμάκη. Νομίζω, πως ακριβώς επειδή ζητείται ένας παίκτης που δεν θα είναι απλά καλός ή απλά θα κουβαλά σπουδαίο βιογραφικό, αλλά θα είναι εκείνος που θα κάνει τη διαφορά, είναι λογικό να υπάρχει αυτή η καθυστέρηση.

Θα ταξιδέψει στην Πολωνία το ρόστερ των ονείρων κάθε Ενωσίτη; Θα είναι μια ομάδα έτοιμη να διαλύσει τα πάντα; Όχι είναι η απάντηση. Αλλά νομίζω να μπαίνει η κουβέντα σε αυτό το επίπεδο. Αυτό που βλέπω εγώ είναι πως η ΑΕΚ προχωρά μεθοδικά, διατηρώντας τη βάση της και ψάχνει τις 3-4 κινήσεις που θα την κάνουν ακόμα καλύτερη. Εάν μάλιστα συνυπολογιστεί πως υπάρχει το αβαντάζ της παρουσίας του Χιμένεθ και της γνώσης του υλικού, τότε εκτιμώ πως μπορεί κάποιος να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον.

Επειδή αρκετοί ενδεχομένως έχουν χαθεί, αρκεί να γίνει μια αναφορά στις δυνάμεις της ΑΕΚ για να πιστοποιηθούν όσα ανέφερα. Δηλαδή:

  • Η ΑΕΚ έχει την καλύτερη τριπλέτα τερματοφυλάκων στην Ελλάδα, εκτός εάν κάποιος ζηλεύει τους Λεάλι, Μπρκιτς και Στιλ
  • Εχει δύο δεξιά μπακ που είναι εξαιρετικά, παίκτες με εμπειρία, παρουσία στην ομάδα για χρόνια και δεδομένες ικανότητες, ενώ υπάρχει και ο Βασιλαντωνόπουλος
  • Αριστερό μπακ με την έγκριση του προπονητή και έναν ακόμα που φέτος – έχοντας κάνει προετοιμασία και προσαρμοστεί – μπορεί να δείξει ακόμα περισσότερα, συν τον μικρό Γιαννούτσο
  • Σπουδαίο κεντρικό αμυντικό δίδυμο με Τσιγκρίνσκι και Βράνιες, στους οποίους πρέπει να προστεθεί ο Τζανετόπουλος, ο τραυματίας Λαμπρόπουλος και θα υπάρξει μια προσθήκη ακόμα
  • Τέσσερα κεντρικά χαφ (Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Γαλανόπουλο) που δίνουν ποιότητα και βάθος στο κέντρο
  • Τους Μάνταλο και Μπακασέτα, αμφότεροι διεθνείς για τον ρόλο του επιτελικού χαφ, ενώ υπάρχει και ο Τσέλιος
  • Λάζαρο, Πατίτο και λογικά Κλωναρίδη για τα άκρα της επίθεσης, όπου υπάρχει και ο Βλαχομήτρος
  • Αλμέϊδα και Γιακουμάκη στην αναμονή του ποιοτικού φορ για την επίθεση

Αντιλαμβάνομαι, πως για αρκετούς εξ αυτών θα υπάρχουν απαξιωτικά και προσβλητικά σχόλια. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνα. Τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ ζει με αυτήν την κατάσταση, για την οποία μεγάλο μέρος ευθύνης βαραίνει την ίδια. Πάντως, με τα πλέον αντικειμενικά κριτήρια, που είναι οι τίτλοι, οι ατομικές επιδόσεις, οι συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες, η πλειοψηφία αυτών των παικτών δείχνει πως είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο.

Μη λησμονείτε επίσης, πως ακόμα βρισκόμαστε στου δρόμου τα μισά (και ούτε καν). Δηλαδή, θα έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο, για να υπάρξουν και άλλες κινήσεις ενίσχυσης, είτε εάν προκύψουν πωλήσεις και αποχωρήσεις, είτε επειδή θα ανακύψουν ανάγκες και θα διαπιστωθούν κενά. Βρισκόμαστε ένα μήνα πριν το πρώτο ματς(25-26/7) και η ΑΕΚ έχει ακόμα αρκετό χρόνο για να κάνει τις επιπλέον κινήσεις της και να βγει ακόμα πιο δυνατή.

Πάντως, να ξεκινάς τη χρονιά με 3+1 (Κλωναρίδη) κινήσεις, το κρίνω ιδιαίτερα θετικό. Ακόμα και τη στασιμότητα ή τη διστακτικότητα που μπορεί να υπάρχει σε κάποια θέματα, την κατανοώ. Σας είπα εξ αρχής. Η ΑΕΚ δεν ψάχνει μπαζώματα και απλά να γεμίσει το ρόστερ, αλλά χρειάζεται σε κάθε θέση παίκτες που θα μπορούν αποδεδειγμένα να κάνουν τη διαφορά. Και ήδη, έρχονται παίκτες με βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα την ταχύτητα, την καλή τεχνική, την εμπειρία, που θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X