Φυσικά και θα είναι «ΜΠΑΜ» ο Κόρδοβα!

Φυσικά και θα είναι «ΜΠΑΜ» ο Κόρδοβα!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα λέμε για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες, γιατί για προσωπικούς λόγους, θα είμαι… off, το σαββατοκύριακο. Η τελευταία μεταγραφική εξέλιξη από την προηγούμενη αρθρογραφία έχει να κάνει με το έντονο ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον 19χρονο Βενεζουελάνο, Σέρχιο Κόρδοβα. Μια εξέλιξη, που φαίνεται να έχει παίξει και αυτή, το ρόλο της, για να «παγώσει» και πιθανότατα να χαλάσει του Ρομέρο.

Το να αφήνεις πάντως πίσω, τη συμφωνία με έναν παίκτη που ήταν φέτος βασικό εξτρέμ σε ομάδα της Primera, προκειμένου να παλέψεις για να κάνεις ένα «μπαμ» από αυτά που από σπάνια έως και ποτέ βλέπουμε στην Ελλάδα, αν μη τι άλλο δείχνει πολλά. Και θεωρώ θετικά.

Ξέρω, ξέρω… Πολλοί από εσάς, είστε ήδη έτοιμοι να μου την… πέσετε για το «μπαμ». Κι ετοιμάζεται σχόλιο του τύπου… «Ρε Πάνο, θα μας τρελάνεις; Θα είναι “μπαμ” το να έρθει ένα παιδί 19 χρονών από την Καράκας της Βενεζουέλας»;

Ναι, είναι η απάντησή μου. Θα είναι «μπαμ» και μάλιστα από τα πολύ σπάνια για το ποδόσφαιρο στη χώρα μας, το να πάρει ελληνική ομάδα, ένα ταλέντο που δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τότε που έβγαλε… μάτια στο Μουντιάλ κάτω των 20 ετών, υποχρεώνοντας σημαντικά ευρωπαϊκά κλαμπ να τον κυνηγάνε.

Τέτοιες περιπτώσεις παικτών, βλέπουμε σε μεσαίες ομάδες της Ευρώπης, να τρελαίνουν κόσμο με την εξέλιξή τους και να τους πουλάνε σε ηλικία 22-23 ετών με κάτι ποσά εξωφρενικά, στα πολύ μεγάλα κλαμπ. Κι εμείς στην Ελλάδα, αιώνιοι ποδοσφαιρικοί… ματάκηδες, αναρωτιόμαστε «που το ανακάλυψαν αυτό το ταλέντο».

Έτσι είναι αγαπητοί μου. Θα μου πείτε… «Είσαι σίγουρος ότι ο Κόρδοβα θα έχει τέτοια εξέλιξη;». Φυσικά και δεν είμαι σίγουρος. Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Αλλά, είναι σίγουρο ότι έχει το ταλέντο. Γιατί, ταλέντο είσαι στην ηλικία του Κόρδοβα (19 ετών). Και για να ακριβολογούμε, μέχρι την ηλικία του Κόρδοβα.

Όχι, στα 23 που αποκαλούμε εδώ στην Ελλάδα, κάποια παιδιά «ταλέντα». Ταλέντο είναι ο Μπαπέ, το έδειξε από τα 16 του, το απογείωσε στα 18 του και τώρα στα 19 του, αναγκάζει την Παρί να καταθέσει πρόταση στην Μονακό, ύψους 135 εκατομμυρίων ευρώ!

Εγώ δεν λέω ότι ο Κόρδοβα είναι Μπαπέ, αλλά είναι ένα παιδί 19 χρονών, που έχει ύψος 1.89μ. και παίζει κυρίως δεξί εξτρέμ, αλλά και επιθετικός! Και για να έχεις ένα τόσο ψηλό παιδί, να σου παίζει στον… ασβέστη, καταλαβαίνεις τι τεχνική, τι ποιότητα και τι ταλέντο διαθέτει.

Μακάρι, λοιπόν, να πάνε καλά τα πράγματα με τον Κόρδοβα, μακάρι να είναι αυτή η απαρχή για να μπει η ΑΕΚ στην εποχή τέτοιων μεταγραφών, όπου θα υπολογίζεις και θα ποντάρεις και στη μεταπωλητική αξία ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Άλλοτε θα σου… κάθεται και άλλοτε όχι. Τέτοιες κινήσεις χωρίς ρίσκο, δεν υπάρχουν. Αλλά προτιμώ τέτοια ρίσκα, από εκείνα παικτών που πριν μερικά χρόνια ήταν παικταράδες, αλλά που τα τελευταία 2-3 χρόνια, βάλτωσε η καριέρα τους και τους παίρνεις μπας και… αναγεννηθούν. Αυτό δηλαδή είναι προτιμότερο ρίσκο;

Και είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για την ΑΕΚ, ότι αυτή τη στιγμή έχει προπονητή τον Χιμένεθ, που ξέρει και μπορεί να δουλέψει και να εξελίξει τέτοιες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Και κυρίως, με τον Χιμένεθ, ξέρεις ότι θα δώσει αμέσως τις ευκαιρίες σε ένα παιδί με τέτοιο ταλέντο, να μπει και να παίξει αφού δεν διακατέχεται από τη στενόμυαλη και μίζερη ελληνική νοοτροπία του τύπου… «πως μπορείς να στηριχτείς σε έναν 19χρονο».

Πλάκα κάνουμε τώρα; Μπορείς δηλαδή να στηρίζεσαι στον κάθε… άμπαλο (έχουν περάσει… μιλιούνια από το ελληνικό ποδόσφαιρο και δυστυχώς και από την ΑΕΚ) και στον κάθε 35άρη με την αιτιολογία ότι κουβαλάει εμπειρίες και δεν μπορείς να δοκιμάσεις να στηριχτείς σε ένα νέο παιδί, με ταλέντο, που το συζητά όλη η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική πιάτσα και που δεδομένα βράζει το αίμα του για να διακριθεί και να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται;

Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει η ΑΕΚ, είναι δεδομένα μια δύσκολη περίπτωση, αλλά μακάρι να τα καταφέρει και η έλευσή του να αποτελέσει την αφετηρία της εισόδου της ΑΕΚ σε μια ευρωπαϊκή και σύγχρονη ποδοσφαιρική λογική.

Υ.Γ.: Υπάρχουν κι άλλα μεταγραφικά, των οποίων οι εξελίξεις «τρέχουν». Ας τα αφήσουμε να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο το Σ-Κ και την Δευτέρα, που θα έχουμε και την πρώτη συνάντηση της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν, τα σχολιάζουμε…

Υ.Γ.2.: Καλά κάνει η ΑΕΚ και σεβόμενη την κατάσταση στον ΠΑΟ, δεν κάνει «ντου» για παίκτες του. Τώρα, το τι έκανε ο ΠΑΟ το 2013 με τον Κουτρουμπή ή τι θα έκανε τώρα αν τα πράγματα ήταν ανάποδα, δεν πρέπει να μας απασχολεί. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ και όπως έχει πει ο Μελισσανίδης, τον «πεσμένο» τον σέβεσαι και δεν τον «χτυπάς». Αν όμως ξεκαθαρίσει ότι ο Κλωναρίδης τελειώνει οριστικά από τους «πράσινους», προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα κίνηση. Είναι νεαρός, είναι Έλληνας, είναι παιδί που προέρχεται από τις Ακαδημίες της ΑΕΚ, είχε άψογη συμπεριφορά ως αντίπαλος (καμία σχέση με τον προκλητικό και ασεβή Κουτρουμπή) και πάνω απ’ όλα, είναι εξτρέμ ταχύς και με τα στοιχεία που θέλει ο Χιμένεθ, που άλλωστε τον ξέρει και πολύ καλά από την προηγούμενη θητεία του στην ΑΕΚ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X